Aquests dies hem estat per Dénia i hem aprofitat per a collir #raïmetdepastor , una herba silvestre que creix sobretot en zones molt seques com els marges de pedra, les clivelles de les roques o entre les altres herbes del camp.
Per collir la planta, no l’arrenques mai d’arrel, utilitza unes tisoretes de podar.
És una planta que es cull a la primavera i es menja en conserva escaldant-la i després posant-la en una salmorra amb vinagre.
Ingredients:
- Raïmet de pastor
- Aigua d’ampolla
- Vinagre
- Sal
- Herbes aromàtiques: pebrella, romaní o timonet
- 1 rodanxeta de llima
*Per mesurar el vinagre i
la sal ho faig una mica a ull. Òmplic d’aigua el pot que utilitzaré, el pose en
un got i a partir d’ahí mesure una cinquena part de vinagre (un dit) i la meitat
del que ocupa el vinagre ho pose de sal (1/2 dit). Gens científic la veritat...
Hui perquè no us queixeu ho he pesat per donar-vos-en una idea: per a 400 g d’aigua,
70 g de vinagre i 30 g de sal. Tot i així, amb el vinagre, tot va a gustos.
Estris: cassó, escumadora,
pot de vidre
Elaboració: