GALERIA DE FOTOS

dissabte, 5 de juny del 2021

RAÏMET DE PASTOR

Aquests dies hem estat per Dénia i hem aprofitat per a collir #raïmetdepastor , una herba silvestre que creix sobretot en zones molt seques com els marges de pedra, les clivelles de les roques o entre les altres herbes del camp.

Per collir la planta, no l’arrenques mai d’arrel, utilitza unes tisoretes de podar.

És una planta que es cull a la primavera i es menja en conserva escaldant-la i després posant-la en una salmorra amb vinagre.

Ingredients:

  • Raïmet de pastor
  • Aigua d’ampolla
  • Vinagre
  • Sal
  • Herbes aromàtiques: pebrella, romaní o timonet
  • 1 rodanxeta de llima

*Per mesurar el vinagre i la sal ho faig una mica a ull. Òmplic d’aigua el pot que utilitzaré, el pose en un got i a partir d’ahí mesure una cinquena part de vinagre (un dit) i la meitat del que ocupa el vinagre ho pose de sal (1/2 dit). Gens científic la veritat... Hui perquè no us queixeu ho he pesat per donar-vos-en una idea: per a 400 g d’aigua, 70 g de vinagre i 30 g de sal. Tot i així, amb el vinagre, tot va a gustos.



Estris: cassó, escumadora, pot de vidre

Elaboració:

1.- Neteja el raïmet de pastor amb aigua i lleva-li les “fulletes” que estiguen un poc fetes malbé.

2.- Posa aigua a bullir i escalda el raïmet de pastor durant 2-3 minuts. En acabant, passa’l per aigua freda.

3.- Fica el raimet a dintre d’un pot de vidre.

4.- Prepara la salmorra: barreja la sal amb l’aigua i el vinagre i cobreix el raimet amb aquesta mescla.

5.- Agrega les herbes aromàtiques i el trosset de llima. (Jo la llima la deixe només unes hores perquè al meu parer deixa un gust massa amarg).


6.- En 3 o 4 dies ja el podràs tastar.

7.- Serveix amb unes olives i unes cebes en vinagre, d’aperitiu o per acompanyar l’esmorzar.

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta