Aquests dies hem estat per Dénia i hem aprofitat per a collir #raïmetdepastor , una herba silvestre que creix sobretot en zones molt seques com els marges de pedra, les clivelles de les roques o entre les altres herbes del camp.
Per collir la planta, no l’arrenques mai d’arrel, utilitza unes tisoretes de podar.
És una planta que es cull a la primavera i es menja en conserva escaldant-la i després posant-la en una salmorra amb vinagre.
Ingredients:
- Raïmet de pastor
- Aigua d’ampolla
- Vinagre
- Sal
- Herbes aromàtiques: pebrella, romaní o timonet
- 1 rodanxeta de llima
*Per mesurar el vinagre i
la sal ho faig una mica a ull. Òmplic d’aigua el pot que utilitzaré, el pose en
un got i a partir d’ahí mesure una cinquena part de vinagre (un dit) i la meitat
del que ocupa el vinagre ho pose de sal (1/2 dit). Gens científic la veritat...
Hui perquè no us queixeu ho he pesat per donar-vos-en una idea: per a 400 g d’aigua,
70 g de vinagre i 30 g de sal. Tot i així, amb el vinagre, tot va a gustos.
Estris: cassó, escumadora,
pot de vidre
Elaboració:
1.- Neteja el raïmet de pastor amb aigua i lleva-li les “fulletes” que estiguen un poc fetes malbé.
2.- Posa aigua a bullir i
escalda el raïmet de pastor durant 2-3 minuts. En acabant, passa’l per aigua
freda.
3.- Fica el raimet a
dintre d’un pot de vidre.
4.- Prepara la salmorra:
barreja la sal amb l’aigua i el vinagre i cobreix el raimet amb aquesta mescla.
5.- Agrega les herbes
aromàtiques i el trosset de llima. (Jo la llima la deixe només unes hores
perquè al meu parer deixa un gust massa amarg).
6.- En 3 o 4 dies ja el podràs
tastar.
7.- Serveix amb unes
olives i unes cebes en vinagre, d’aperitiu o per acompanyar l’esmorzar.
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
1 comentari :
que curios!
Publica un comentari a l'entrada