GALERIA DE FOTOS

dissabte, 5 de juny de 2021

RAÏMET DE PASTOR

Aquests dies hem estat per Dénia i hem aprofitat per a collir #raïmetdepastor , una herba silvestre que creix sobretot en zones molt seques com els marges de pedra, les clivelles de les roques o entre les altres herbes del camp.

Per collir la planta, no l’arrenques mai d’arrel, utilitza unes tisoretes de podar.

És una planta que es cull a la primavera i es menja en conserva escaldant-la i després posant-la en una salmorra amb vinagre.

Ingredients:

  • Raïmet de pastor
  • Aigua d’ampolla
  • Vinagre
  • Sal
  • Herbes aromàtiques: pebrella, romaní o timonet
  • 1 rodanxeta de llima

*Per mesurar el vinagre i la sal ho faig una mica a ull. Òmplic d’aigua el pot que utilitzaré, el pose en un got i a partir d’ahí mesure una cinquena part de vinagre (un dit) i la meitat del que ocupa el vinagre ho pose de sal (1/2 dit). Gens científic la veritat... Hui perquè no us queixeu ho he pesat per donar-vos-en una idea: per a 400 g d’aigua, 70 g de vinagre i 30 g de sal. Tot i així, amb el vinagre, tot va a gustos.



Estris: cassó, escumadora, pot de vidre

Elaboració:

1.- Neteja el raïmet de pastor amb aigua i lleva-li les “fulletes” que estiguen un poc fetes malbé.

2.- Posa aigua a bullir i escalda el raïmet de pastor durant 2-3 minuts. En acabant, passa’l per aigua freda.

3.- Fica el raimet a dintre d’un pot de vidre.

4.- Prepara la salmorra: barreja la sal amb l’aigua i el vinagre i cobreix el raimet amb aquesta mescla.

5.- Agrega les herbes aromàtiques i el trosset de llima. (Jo la llima la deixe només unes hores perquè al meu parer deixa un gust massa amarg).


6.- En 3 o 4 dies ja el podràs tastar.

7.- Serveix amb unes olives i unes cebes en vinagre, d’aperitiu o per acompanyar l’esmorzar.

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )