Espere que us agraden:
1) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: PICADETES (PICA-PICA)
Dàtils amb formatge crema i anous (3 minuts i es pot preparar amb antelació)
Broquetes de Tomaca Xerry i Formatge Feta amb Salsa Pesto (5 minuts; es pot deixat fet amb antelació)
Amanida de magrana i pernil ibèric amb vinagreta de gerds (10 minuts)
Amanida de Poma Agredolça (20 minuts)
Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)
Amanida de tomaca amb anxoves, seitons i bacallà (5 minuts)
Rotllets d’amanida (10 minuts)
Brandada de bacallà: es pot tenir feta amb antelació, inclús tenir-la congelada. Servir amb torradetes en fred o gratinada al forn amb o sense formatge
Llesqueta de formatge crema amb pebrera confitada: (35 minuts però la pebrera es fa amb antelació i es deixa refredar en la nevera, en l’ultim moment s’unta el pa amb el formatge. També es pot servir posant el formatge crema i per damunt la pebrera en un plat al centre de la taula i que la gent es prepare les llesquetes)
Torrades amb alvocat, salmó, tomaca i mozzarella: 10 minuts de preparació. A la foto surten torrades grans però per al Nadal es poden fer tamany "mossegada"
Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h., es prepara amb antelació i se serveixen freds)
Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric: (també es pot servir en format més grna com gotets de zurito i decorar amb pernil i ou dur ratllat) (10 minuts + refrigeració; es pot preparar amb antelació i reservar a la nevera)
Salmó marinat (24-36 hores, però es pot tenir fet i congelat amb antelació)
Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts; es pot deixat preparat amb antelació però no massa ja que és peix cru)
Tàrtar de salmó marinat (amb el salmó marinat 10 minuts; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)
Braç de gitano salat (30 minuts+ refrigeració; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)
Coca de escalivada amb un toc de melmelada i formatge (30 minuts amb l'escalivada feta amb antelació)
Torrada amb confit d'ànec, verdures i all i oli de poma (40 minuts): A la foto surten torrades grans però per al Nadal es poden fer tamany "mossegada"
Gotet de Crema d’ametlles: (30-40 minuts, es pot preparar amb antelació i s’escalfa en el moment de servir)
Gotet de Crema de Verdures o de Vichysoisse amb els seus cruixents
Gotet de foie i ceps (30 minuts)
Crema de Sopa de Ceba i All (45 minuts)
Polp bullit a la planxa (5 minuts)
Cassoletes de pollastre: per aprofitar les restes del caldo de Nadal
Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)
Llesqueta amb ceba confitada, formatge de cabra i anxoves: (40 minuts la ceba, llesqueta 5 minuts; la ceba es pot preparar amb antelació)
Llesqueta amb albergínia escalivada amb xampinyons i roquefort: (Albergínia: 40 minuts, xampinyons:15 minuts; Forn: 3 minuts; es pot tenir tot preparat i a l’últim moment posar-los al forn 3 minuts)
Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (20 minuts)
Rotllets de Pernil amb Espàrrecs i Brie (10 minuts)
Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o fins i tot tenir-lo congelat)
Gambes arrebossades amb arròs verd cruixent: 30 minuts
Llagostins o Gambes amb salsa d’ametlles i cava: 30-40 minuts
Altres idees:
Assortiment de patés i formatges amb torradetes…
Gambes/llagostins/escamarlans a la planxa o bullits:
…I per a més idees de plats principals i dolços de Nadal, segueix els links:
plats principals
dolços de Nadal
T’han agradat les receptes? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
18 comentaris :
Ondia Marta!!! Quin goig de delicies!!!
M'apunto algunes per mes endavant!!!
Gracies per les propostes.
arta, tot delicios
Unes molt bones propostes per aquestes festes!!
M'han agradat molt les estrelles de codonyat i formatge, tenen una presentació molt xula!!
ptns!!
Quines delícies! M'apunto alguns dels entrants, seran tot un èxit!
Gràcies per les propostes!! :D
Molts petons ^^
Un munt de bones propostes que van molt bé per aquests dies que necessitem noves idees.
Petons.
M'agraden tots, Marta! No sabria quin triar! Al final encara ens faltaran dies de celebració per a poder-ho tastar tot... he he he. Bones propostes! petons
No se pas que farán els meus amos aquest Nadal, però coneixent-los i sabent que hi ha convidats que no els agrada gaire la innovació (és una llástima, però és així), em sembla que proposaré que un dels entrants sigui la "Llesqueta de remenat de gules amb pernil"... a mí ja se'm fa la boca aigua!!
Petons!!
quina varietat, "a cual mejor"
petons
Quina bona pinta tots!! algun caurà gràcies!!
Marta, tu tampoc et quedes curta per Nadal, eh?...la teva taula ha de fer un goig....
...a veure si em passaré i tot !!! jeje.
Quin recull tan complert! Quina pinta!
Marta
Hola, no sabia com connectar amb tú. Era per comentar-te que a Centelles (Barcelona) fem la 5a Fira de la Tòfona de Centelles, i és una Fira gastronòmica molt interessant. Hi haurà tallers de cuina amb degustacions, aamb presència de cuiners de renom i també tastes de plats fets per la gent del poble. Ens agradaria que ens donguessis un cop de mà en la difusió de la fira a través de les teves xarxes socials. Si vols necessites més informació, estem a saeznv@diba.cat o trucant a l'Ajuntament de Centelles, 93 881 03 75, ext. 265. La programació de la Fira es pot consultar a www.centelles.cat. Gràcies per tot i felicitats pel teu treball!
Apa Marta,
Has fet els deures i de quina manera! M'ho menjaria tot sense esperar el Nadal.
Una abraçada,
Nani
Caram MArta, em sembla que aquests Nadals em trasllado a casa teva! Quin munt de propostes delicioses!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Tots boníssims!!! Ets una campiona dels aperitius!!!
Moltíssimes gràcies per aquest fantàstic recull de receptes!!!
Petons,
Olga
Unes propostes fabuloses i molt pràctiques. En prenc nota!
Fantàstiques propostes nadalenques!
Publica un comentari a l'entrada