Aquesta és la recepta d’una bona lasanya
més o menys tradicional que es converteix en excel·lent gràcies a un
ingredient: el cep.
Ingredients:
-Per al farciment:
- 3-4 cullerades salsa de tomaca fregida casolana (veure recepta de salsa de tomaca)
- 50 g de ceps deshidratats
- 1 ceba
- 1 carlota
- 1/2 carabasseta
- ½ pebrera verda
- 500 g carn de botifarra
- Oli
- Sal (amb compte perquè la carn de la botifarra ja està assaonada)
-Pasta:
- 12 plaques de lasanya
-Per a la beixamel de ceps:
- 60 g mantega
- 50 g farina
- 600 g llet
- 1 cullerada de postres de pols de cep ben pleneta
- sal
- formatge per a gratinar
Estris: olla per fer el farciment, paella/
TMX per a la beixamel, safata forn (30x20 cm) o motlles d’usar i tirar
d’alumini
Elaboració:
-El farciment:
1.- Si no tens feta la salsa de tomaca,
vés fent-la en la TMX. (mira aquí la recepta). Si l’has de fer expressament, la
que et sobre la pots congelar perfectament per a una altra ocasió.
2.- Rehidrata els ceps amb aigua tèbia mínim durant una horeta.
3.- Pica bé la ceba, la carlota i la pebrera i daura–les una en una olla. Quan la ceba comence a transparentar afegeix la carabasseta també ben picada.
4.- Quan la verdura estiga quasi feta
afegeix la botifarra desfeta i cuina uns 10 minuts.
5.- Afegeix els ceps talladets i deixa uns
10 minuts més.
6.- Finalment agrega la salsa de tomàquet,
unes 3-4 cullerades, depèn de com vulgues la salsa d’espessa. Reserva.
-La pasta:
7.- Cou la pasta de la lasanya seguint les
instruccions del fabricant.
-La beixamel:
8.- Prepara la beixamel: tant si la fas en
TMX o en una paella escalfa la mantega. Afegeix la farina i dóna-li unes voltes
fins que la mantega l’absorbisca. Afegeix la llet una mica tèbia i la pols de
ceps i remena perquè no es facen grumolls. Quan agafe consistència als 7-10
minuts, trau del foc/ TMX.
-Muntatge:
9.- Munta la lasanya: en una font de les
que poden anar al forn, posa una capa de beixamel, una de pasta, una de farcit,
una de pasta, etc.
10.- Posa per damunt la beixamel i el
formatge i gratina. Si vols que pare més meloseta, posa-li també un poc de
beixamel en la capa de la carn.
Nota: Si tens intenció de congelar-la,
segueix tots els passos excepte el de gratinar. Espera que es refrede, tapa-la
bé i fica-la al congelador
Temps total: una mica més d’una hora
Bon profit!!
2 comentaris :
Dimecres vaig preparar la Lasanya i va quedar boníssima!!! Moltes gràcies per compartir-la!!
Mireia
Gràcies a vosaltres que em seguiu!! M'alegre molt!! la veritat és que els ceps donen un gust impressionant i la pols de ceps és tot un invent!! Marta
Publica un comentari a l'entrada