GALERIA DE FOTOS

dimarts, 6 de setembre del 2011

ARRÒS BLANC DE GUARNICIÓ

Abans, sempre feia l’arròs blanc amb l’olla a pressió però des que vaig provar de fer-lo amb la TMX, ja no l’he tornat a fer allà. És molt còmode fer-lo d’aquesta manera. Només hauràs de programar el temps i remenar de tant en tant. Obtindràs un arròs soltet gairebé fet al vapor.

Este arròs es pot utilitzar com a guarnició o per fer un arròs a la cubana.



Ingredients:
  • 50 g d’oli
  • 3 dents d’all pelades
  • 800 g d’aigua
  • Sal
  • 350 g d’arròs


Estris: TMX

Elaboració amb TMX:

1.- Posa en el vas l’oli i els alls i programa 3 minuts, varoma, velocitat 3 1/2.

2.- Afegeix l’aigua i la sal i barreja 10 segons, velocitat 6.

3.- Posa el cistell dins del vas i programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 4. Amb això estem bullint l’aigua, si veus que no bull, posa uns minuts més.

4.- Tira l’arròs a través del bocal i programa 13 minuts, temperatura varoma, velocitat  4. (Mou l’arròs amb l’espàtula de tant en tant perquè no es quede tot enganxat).

Nota: en el fons del vas quedarà tot el midó de l’arròs, el pots usar per fer-lo més melós. Per contra, si t’agrada sequet, tira’l.

Si vas curt de temps i tens un “kettle” (un bullidor d’aigua), pots bullir l’aigua amb aquest aparell mentre sofriges els alls i guanyaràs de 5 a 8 minutets.

Temps total: 18-25 minuts

Bon profit!!

1 comentari :

Marivi ha dit...

Pues yo como tú, siempre lo hacía en la olla a presión. Nunca lo he hecho en thermomix. lo probaré porque se ve muy suelto. Marivi