GALERIA DE FOTOS

diumenge, 9 de desembre de 2012

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes

Aqui teniu un recull d’entrants o picadetes perquè pugueu agafar idees a l’hora d’elaborar els vostres menús de Nadal.

Espere que us agraden:

4-picadetes nadal-collage

1) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: PICADETES (PICA-PICA)

Estrelletes de Nadal de formatge i codonyat (Amb el codonyat fet o comprat, 5 minuts. Es pot preparar amb antelació)

4-Estrelles de formatge i codonyat-ETI 

Dàtils amb formatge crema i anous (3 minuts i es pot preparar amb antelació)

4-datils philadelphia-ppal

Broquetes de Tomaca Xerry i Formatge Feta amb Salsa Pesto (5 minuts; es pot deixat fet amb antelació)

1-1-tomaca xerry feta pesto-ppal

Amanida de magrana i pernil ibèric amb vinagreta de gerds (10 minuts)



Amanida de Poma Agredolça (20 minuts)

1-1amanida poma agredolça-cuinadiari-ppal-1 

Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-ppal2

Amanida de tomaca amb anxoves, seitons i bacallà (5 minuts)


Rotllets d’amanida (10 minuts)

4-rotllets amanida cuinadiari-ppal1

Brandada de bacallà: es pot tenir feta amb antelació, inclús tenir-la congelada. Servir amb torradetes en fred o gratinada al forn amb o sense formatge




Llesqueta de formatge crema amb pebrera confitada: (35 minuts però la pebrera es fa amb antelació i es deixa refredar en la nevera, en l’ultim moment s’unta el pa amb el formatge. També es pot servir posant el formatge crema i per damunt la pebrera en un plat al centre de la taula i que la gent es prepare les llesquetes)

4-pebrera confitada-4-ETI-


Torradetes amb ventresca, melmelada de tonyina i olivada (5-10 minuts)

4-torradeta ventresca melmelada tomaca olivada-cuinadiari- ppal(2)

Torrades amb alvocat, salmó, tomaca i mozzarella: 10 minuts de preparació. A la foto surten torrades grans però per al Nadal es poden fer tamany "mossegada"


Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h., es prepara amb antelació i se serveixen freds)

 4-cloxines escabetx-ppal1-

Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric: (també es pot servir en format més grna com gotets de zurito i decorar amb pernil i ou dur ratllat) (10 minuts + refrigeració; es pot preparar amb antelació i reservar a la nevera)

 4-salmorejo en volavent1-ET
Salmó marinat (24-36 hores, però es pot tenir fet i congelat amb antelació)

4-salmo marinat-

Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts; es pot deixat preparat amb antelació però no massa ja que és peix cru)

 4-tartar salmo3-4-ETI

Tàrtar de salmó marinat (amb el salmó marinat 10 minuts; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)

2-2-tartar salmo marinat-ETI2


Braç de gitano salat (30 minuts+ refrigeració; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)

4--Braç GITANO SALAT-4ETI

Coca de escalivada amb un toc de melmelada i formatge (30 minuts amb l'escalivada feta amb antelació)


Torrada amb confit d'ànec, verdures i all i oli de poma (40 minuts): A la foto surten torrades grans però per al Nadal es poden fer tamany "mossegada"



Gotet de Crema d’ametlles: (30-40 minuts, es pot preparar amb antelació i s’escalfa en el moment de servir)

1-2-crema ametlles1ETI

Gotet de Crema de Verdures o de Vichysoisse amb els seus cruixents

1-1-crema verdures i cruixents-ppalgotet

Gotet de foie i ceps (30 minuts)



Crema de Sopa de Ceba i All (45 minuts)

1-2-crema de sopa de ceba i alls-cuinadiari-ppal

Polp bullit a la planxa (5 minuts)

 4-polp bullit a la planxa-ppal

Cassoletes de pollastre: per aprofitar les restes del caldo de Nadal

5-miniquiches rapides cuinadiari-ppal1


Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)

4-gulas ou i pernil-1ETI

Llesqueta amb ceba confitada, formatge de cabra i anxoves: (40 minuts la ceba, llesqueta 5 minuts; la ceba es pot preparar amb antelació)

4-pintxo ceb formatgecabra anxova-2-ETI

Llesqueta amb albergínia escalivada amb xampinyons i roquefort: (Albergínia: 40 minuts, xampinyons:15 minuts; Forn: 3 minuts; es pot tenir tot preparat i a l’últim moment posar-los al forn 3 minuts)

4-llesqueta alberginia xampis roquefort7-ETI

Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (20 minuts)

5-full baco datils cuinadiari-ppal1

Rotllets de Pernil amb Espàrrecs i Brie (10 minuts)

4-esparrecs pernil i brie-cuinadiari-ppal (1)

Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o  fins i tot tenir-lo congelat)

4-polp-guisat-cuinadiari-ppal2_thumb

Gambes arrebossades amb arròs verd cruixent: 30 minuts














Llagostins o Gambes amb salsa d’ametlles i cava: 30-40 minuts

2-2-Llagostins ametlles cava cuinadiari-ppal-1


Altres idees:

Assortiment de patés i formatges amb torradetes…

Gambes/llagostins/escamarlans a la planxa o bullits:

2-2-gambes i escamarlans bullits


…I per a més idees de plats principals i dolços de Nadal, segueix els links:

plats principals

dolços de Nadal

Bon profit i Bones festes!!

cenefa nadal

T’han agradat les receptes? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!










































Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta


18 comentaris :

  1. Ondia Marta!!! Quin goig de delicies!!!
    M'apunto algunes per mes endavant!!!
    Gracies per les propostes.

    ResponElimina
  2. Unes molt bones propostes per aquestes festes!!
    M'han agradat molt les estrelles de codonyat i formatge, tenen una presentació molt xula!!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. Quines delícies! M'apunto alguns dels entrants, seran tot un èxit!
    Gràcies per les propostes!! :D

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  4. Un munt de bones propostes que van molt bé per aquests dies que necessitem noves idees.
    Petons.

    ResponElimina
  5. M'agraden tots, Marta! No sabria quin triar! Al final encara ens faltaran dies de celebració per a poder-ho tastar tot... he he he. Bones propostes! petons

    ResponElimina
  6. No se pas que farán els meus amos aquest Nadal, però coneixent-los i sabent que hi ha convidats que no els agrada gaire la innovació (és una llástima, però és així), em sembla que proposaré que un dels entrants sigui la "Llesqueta de remenat de gules amb pernil"... a mí ja se'm fa la boca aigua!!

    Petons!!

    ResponElimina
  7. quina varietat, "a cual mejor"

    petons

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta tots!! algun caurà gràcies!!

    ResponElimina
  9. Marta, tu tampoc et quedes curta per Nadal, eh?...la teva taula ha de fer un goig....
    ...a veure si em passaré i tot !!! jeje.

    ResponElimina
  10. Quin recull tan complert! Quina pinta!
    Marta

    ResponElimina
  11. Hola, no sabia com connectar amb tú. Era per comentar-te que a Centelles (Barcelona) fem la 5a Fira de la Tòfona de Centelles, i és una Fira gastronòmica molt interessant. Hi haurà tallers de cuina amb degustacions, aamb presència de cuiners de renom i també tastes de plats fets per la gent del poble. Ens agradaria que ens donguessis un cop de mà en la difusió de la fira a través de les teves xarxes socials. Si vols necessites més informació, estem a saeznv@diba.cat o trucant a l'Ajuntament de Centelles, 93 881 03 75, ext. 265. La programació de la Fira es pot consultar a www.centelles.cat. Gràcies per tot i felicitats pel teu treball!

    ResponElimina
  12. Apa Marta,
    Has fet els deures i de quina manera! M'ho menjaria tot sense esperar el Nadal.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  13. Caram MArta, em sembla que aquests Nadals em trasllado a casa teva! Quin munt de propostes delicioses!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  14. Tots boníssims!!! Ets una campiona dels aperitius!!!

    ResponElimina
  15. Moltíssimes gràcies per aquest fantàstic recull de receptes!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  16. Unes propostes fabuloses i molt pràctiques. En prenc nota!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )