GALERIA DE FOTOS

dijous, 13 d’octubre de 2011

ARRÒS MUNTANYÈS


Aquesta és una recepta que li vaig veure fer a l’Arguiñano. Cada vegada que la faig, la vaig modificant una mica. Com passa amb tots els arrossos la recepta la pots acoplar en funció del que tingues a la nevera.




Ingredients per a 3-4 persones:

- Per a l’arròs:
  • 4-5 trossos de conill
  • 400 g costella de porc
  • 1 cuixa + besanca de pollastre talladeta per a arròs
  • 1 pam de botifarra (més gordeta que llonganissa blanca)/ 2 salsitxes
  • 200 g bolets (si no és època, en pots posar de congelats)
  • 2 carxofes (no hi són a la recepta original)
  • 1/2 ceba
  • 1 pebrera verda/ roja
  • 1 tomaca
  • 300 g arròs
  • Aigua, oli i sal
  • Colorant

 -Per a la picada:
  • 50 g de foie micuit
  • 5 ametles torrades
  • 5 avellanes
  • (1/2 copeta de Brandi)-vigila, queda molt fort
  • Timonet (farigola)

Estris: paella gran, morter

Elaboració:

1.- Daura les carns. Deixa la botifarra per a quan les altres carns estiguen una mica enrossides.

2.- Afegeix la ceba i el pebrot i daura. Quan estiga fet afegeix la tomaca picadeta. Agrega els bolets trossejats.

3.- Ofega l’arròs juntament amb tot el sofregit.

4.- Aboca el doble d’aigua (ja calenta). Posa-hi el colorant, i deixa que es coga durant 16-18 minuts, els primers minuts a foc fort, la resta a foc moderat.


5.- Picada: Pica els fruits secs en un morter. En una paella posa a escalfar el foie. Quan comence a fondre’s aboca el Brandi i afegeix la picada.

6.- Quan passen els 18 minuts és possible que veges alguns granets que semblen crus. Apaga el foc i deixa reposar. Tapa amb un paper de diari o de cuina durant uns 5 minutets.

7.- Serveix l’arròs amb la picada.



Notes: Encara que la picada li dona un toc especial, vés amb compte amb el Brandi perquè li dóna un sabor massa fort. Posa-li’n molt poc i no li’n poses gens. Fins i tot perfectament es pot prescindir de la picada, és un arròs que ja per si sol està molt gustòs.

Temps total: 1 horeta

Bon profit!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )