En una entrada anterior, fèiem un recull de tapes i picadetes que podíeu fer per Nadal. Avui duem uns quants plats principals perquè pugau agafar idees a l’hora d’elaborar els vostres menús de Nadal.
Espere que us agraden:
2) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: PLATS PRINCIPALS
Calamars amb cigrons i brandada de bacallà: este plat el pots presentar també en cassoletes menudes com a part d’un menú degustació. Temps: 1,5-2 hores (amb el bacallar dessalat i els calamars prèviament nets, congelats i descongelats).

Canelons de rap i gambes: una alternativa als canelons tradicionals. Es poden tenir preparats amb antelació i fins i tot tenir-los congelats. Temps: Una hora llarga.

Canelons amb tonyina i beixamel de pernil: una opció econòmica però molt saborosa. Es poden tenir preparats amb antelació i fins i tot tenir-los congelats. Temps:1 hora.

Canelons de crepes. Una altra alternativa als canelons tradicionals, fets amb carn picada i massa de crepes. Temps: entre una hora i mitja i dues hores.

Crepes de peus de porc amb pollastre i beixamel de ceps: una reinvenció de la recepta de peus de porc amb pollastre, enrotllats en unes crepes i coberts amb beixamel de ceps.
Temps: Farcit: 1 hora- preferible fer-lo amb antelació (es pot tenir congelat); crepes i muntatge 1 hora.

Entrecot amb Milfulles de verdures i rul·lo de cabra amb dues salses. El milfulls també queda molt bé acompanyant un tall de peix fet a la planxa/forn. Tota la verdura la pots fer amb antelació i després escalfar-la. Temps: 15 minuts.

Espatlla de xai al forn: Recepta d’elaboració súper senzilla. És el forn qui fa la feina. Temps: 1 hora i mitja

Espinacs, ceps i ou poché: impressionant combinació d’ingredients. Es pot preparar tot amb antelació (fins i tot tenir-ho congelat) excepte l’ou poché. Minuts abans de servir es munta el plat i es fa l’ou poché. Temps: 1 hora.

Farcellets de pasta wonton amb verdures, gambes i ceps: l’alternativa lleugera als canelons. També podries fer-lo com entrant.

Filet de porc farcit amb pernil, formatge i codonyat acompanyat de creïlles senceres de guarnició o puré de creïlles (patates): el contrast del salat del pernil/bacon i el formatge amb el codonyat i la salseta de Pedro Ximénez és molt bo. Temps: ~1 hora + refredar i tallar

Filet de porc ibèric amb salsa de xampinyons i bacó: fer amb antelació. Temps: si deixes la carn en salmorra necessitaràs de 4-8 hores + 1h i mitja d’elaboració.

Fricandó de vedella amb moixernons: elaboració llarga (dues hores i mitja) però pots tenir-lo fet amb antelació. Ideal per quan sou molts, a més, agrada a la majoria de la gent.

Llobarro amb botifarra de ceba (morcilla) i melmelada de fruits rojos: un plat de contrastos que no deixarà els teus convidats indiferents. A a més no és un plat gens laboriós. Temps: 10 minuts.

Mar i muntanya de conill o pollastre amb llagostins: un plat gens complicat i s més, deliciós. Si no t’agrada el conill el pots fer amb pollastre i també canviar els llagostins per gambes o escamarlans. Es pot preparar amb antelació i fins i tot tenir-lo congelat. Temps: 1 hora + repòs.

Pits de pollastre farcits (1 hora llarga)

Putxero o escudella de Nadal amb pilotes: un plat ben complet amb una elaboració llarga però que un cop tot a l’olla, no requereix que estigues per ell. A més, el pots tenir fet amb antelació. Amb aquesta recepta pots servir una sopa d’arròs o una Sopa de galets amb ou dur, trossets de pollastre, etc. o bé servir deixar la carn a part. Temps: 3 hores encara que bastant inactives.

Salmó amb Torró: també juguem amb contrastos, aquest cop amb un ingredient molt nadalenc: el torró. Elaboració molt ràpida i senzilla. Temps: 30 minuts.
Sopa de galets farcits de carn: Un plat molt nadalenc que pot semblar complicat i entretingut però quan li agafes la seguida a farcir els galets ho fas en un tres i no res. Temps: 2-3 hores caldo; 25 minuts preparar i coure els galets.

Timbal de bacallar amb salsa de tomaca i creïlles: la salsa de tomaca i el bacallar el pots tenir preparat amb antelació i fins i tot tenir-los congelats.Temps: 1 horeta.

Saltimbocca: un plat bastant ràpid i fàcil de fer
També us pot anar bé consultar la secció de guarnicions i salses per acompanyar els vostres plats:

…I els propers suggeriments, els Dolços de Nadal.
Bon profit i Bones festes!!

T’han agradat les receptes? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta