Les anouetes són un dolç típic nadalenc d’Alcoi i la seua Comarca. Tenen forma rodoneta, d’anou, i estan fetes amb moniato, sucre, ametlla i nous. Quan s’han assecat al cap d’uns dies, s’arrebossen amb sucre llustre.
Si no les heu provades mai, són molt senzilles de fer i us assegure que són una delícia! L’única cosa que has de tenir en compte és que les has de preparar una setmaneta o 10 dies abans de Nadal per donar temps que s’assequen.
Ingredients per a fer anous de Nadal:
Posarem la mateixa quantitat* de:
Moniato cuit i pelat (bullit o torrat al forn)**
Sucre
Ametlla Marcona sense pell en pols
Nous una mica trencades (un poquet menys)
*Perquè us en feu una idea, jo avui he utilitzat 300 g de moniato (un moniato mitjà), 300 d’ametlla i sucre i 260 de nous i m’han eixit unes 40 anouetes.
**Els valencians acostumem a fer tant el dolç de moniato com les anouetes de Nadal amb moniato blanc, però en certs llocs és complicat trobar-ne de blancs i només hi ha de color taronja.
També hi ha una forma de fer-les que és amb ous i sense el moniato i queden com un massapà més consistent. A mi amb el moniato m'agraden molt perquè queden més suaus.
Estris: forn/cassó o microones + film transparent per coure el moniato, bol, forquilla, guants (opcional)
Elaboració: