Si hi ha alguna cosa a l’hora de cuinar
que és agraït, és l’arròs. El pots fer de qualsevol cosa que tingues per la
nevera...
Ingredients per a 7-8 persones:
- 1 albergínia tallada a daus
- 1 pebrera roja (1/2 tallada a tires i 1/2 tallada a daus)
- 700 g bajoca (plana)
- 700 g costella de porc (tallada en trossos de 5-7 cm)
- 6 salsitxes de porc (tallada en trossos de 4 cm)
- 6 trossos de conill
- 6 trossos de pollastre
- 1 ceba tallada a daus menuts
- 1 pebrera verda a daus menuts
- 2 tomaques a daus menuts
- Oli
- Sal o concentrat de carn
- 900 g arròs
- Aigua, 2 mides (i mitja) que d’arròs
- Colorant
Estris: olla gran, paella
Elaboració:
1.- Talla l’albergínia a daus i posa-la en
un colador amb sal per a traure-li l’amargor. Al cap d’una estoneta repassa-la
amb aigua.
2.- En una olla gran comença a sofregir la
pebrera roja que has tallat a tires. Quan estiga la traus i la reserves.
3.- Fes el mateix amb la bajoca i
l’albergínia. Reserva.
4.- Daura les carns amb una mica de sal
(jo afegisc la salsitxa un poc més tard). Quan veges que la carn comença a
estar dauradeta afegeix la resta de verdura tallada (ceba, pebrera roja i
pebrera verda). Al cap de 5 minutets afegeix la tomaca i deixa que espessisca
la salseta que s’ha format. Ara posa-hi la salsitxa. Deixa coure fins que veges
que la carn no trau sang.
5.- Mentrestant agafa un pot gran, de
l’estil dels de les batedores. Pesa els grams d’arròs que necessites, fixa’t
fins on arriba (mira la foto), reserva’l en un altre lloc. Normalment l’arròs
necessita el doble de caldo encara que en este cas posarem 2 mides i mitja del que feia
l’arròs perquè farem bullir l’aigua amb la carn una estona.
6.- Afegeix l’aigua a l’olla on tenim la
carn i deixa bullir uns 15 minutets. Rectifica de sal. (Jo utilitze concentrat de carn que faig amb la TMX). Posa una mica de colorant.
El colorant no és necessari ja que no li
dona gust però no puc negar que als valencians ens agrada l’arròs de color groc
(fins i tot li’n posem a la sopa), per contra els catalans no li’n posen...tot
va a gustos.
7.- Finalment aboca-ho tot a la paella.
Reparteix per sobre també l’albergínia i la bajoqueta. Deixa que torne a bullir
tot. Afegeix l’arròs i decora amb les tires de pebrera.
8.- A partir de que tirem l’arròs a la
paella, ja no es toca. Deixa’l coure uns 18 minuts (els primers minuts a foc
fort, la resta a foc moderat). Quan passen els 18 minuts és possible que veges
alguns granets que semblen crus. Apaga el foc i deixa reposar. Tapa-ho amb unes
fulles de diari o de paper de cuina durant uns 5 minutets.
Ja està llesta per portar a taula!!!
Temps total: 1 hora
Bon profit!!