GALERIA DE FOTOS

divendres, 8 de juliol del 2011

PÈSOLS AMB PERNIL



Hui us porte uns pèsols amb pernil, una recepta tradicional que poden ser una bona guarnició o fins i tot un plat únic servits amb un ou poché.

Els podeu fer amb pernil, bacó o fins i tot xoriço i servits amb una mica de sobrassada, són boníssims!


Ingredients: 
  • 1 ceba tallada en juliana o a quarts si ho fas amb TMX *
  • 2 alls tendres*
  • oli d’oliva verge
  • 400 g de pèsols congelats
  •  aigua per bullir els pèsols o 150 g d’aigua si ho fas amb TMX
  • 100 g de pernil ibèric en dauets
  • una cullerada grossa de mantega

Estris: cassó i paella o TMX

Elaboració: 

1.- Bull els pèsols en un cassó seguint les instruccions del paquet o fins que estiguen tendres.

2.-  Talla la ceba en juliana. Posa oli en una paella i sofregeix-la mentes van bullint els pèsols. 

3.- Talla el pernil i afegeix-los a la paella quan aquesta siga cuita.

4.- Una vegada els pèsols estan blanets, escórre'ls i afegeix-los a la paella. Deixa coure uns 10 minuts.

5.- Cinc minuts abans d'apagar el foc, agrega la mantega i dóna unes voltes per tal que quede ben repartida. 



Elaboració  amb TMX:

1.- Posa en el vas la ceba. Programa 3 segons a velocitat  5. Baixa les restes amb una espàtula.

2.- Agrega l’oli i programa 6 minuts, temperatura 100º, velocitat 1.

3.- Afegeix els pèsols, el pernil i l’aigua i programa 20 minuts, 100º, gir a l’esquerra, velocitat cullera.

4.- Quan ja estiguen fets, posa'ls la mantega per sobre i remena perquè es fonga.

5.- Serveix.

Nota: Aquesta recepta de pèsols la pots fer servir com a guarnició o servits amb uns ous “poché”.

Temps: 30 -45 minuts





T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet alguna de les nostres receptes, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterestTwitter o Instagram. Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta