Hui us porte uns pèsols amb pernil, una recepta tradicional que poden ser una bona guarnició o fins i tot un plat únic servits amb un ou poché.
Els podeu fer amb pernil, bacó o fins i tot xoriço i servits amb una mica de sobrassada, són boníssims!
Ingredients:
- 1 ceba tallada en juliana o a quarts si ho fas amb TMX *
- 2 alls tendres*
- oli d’oliva verge
- 400 g de pèsols congelats
- aigua per bullir els pèsols o 150 g d’aigua si ho fas amb TMX
- 100 g de pernil ibèric en dauets
- una cullerada grossa de mantega
Estris: cassó i paella o TMX
Elaboració:
2.- Talla la ceba en juliana. Posa oli en una paella i sofregeix-la mentes van bullint els pèsols.
3.- Talla el pernil i afegeix-los a la paella quan aquesta siga cuita.
4.- Una vegada els pèsols estan blanets, escórre'ls i afegeix-los a la paella. Deixa coure uns 10 minuts.
5.- Cinc minuts abans d'apagar el foc, agrega la mantega i dóna unes voltes per tal que quede ben repartida.
Elaboració amb TMX:
1.- Posa en el vas la ceba. Programa 3 segons a velocitat 5. Baixa les restes amb una espàtula.
2.- Agrega l’oli i programa 6 minuts, temperatura 100º, velocitat 1.
3.- Afegeix els pèsols, el pernil i l’aigua i programa 20 minuts, 100º, gir a l’esquerra, velocitat cullera.
4.- Quan ja estiguen fets, posa'ls la mantega per sobre i remena perquè es fonga.
5.- Serveix.
5.- Serveix.
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet alguna de les nostres receptes, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram. Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada