GALERIA DE FOTOS

dimecres, 18 de juliol de 2012

AMANIDA DE PATATA (CREÏLLA) AMB PICADA DE VARIANTS

Avui portem una altra recepta molt adient per fer-la a l’estiu. És una versió de la típica “ensaladilla rusa” però a la que afegim variant picades que li donen un toc avinagrat diferent i molt bo.

1-1-amanida patata i variants-

Ingredients:

  • 4 creïlles (patates) grans
  • Aigua (la necessària per cobrir les patates fins la meitat i per a bullir els ous)
  • 4 ous
  • 3 llandes de tonyina de les menudes (de les de 80 g)
  • 1 pot d’olives (150 g escorregudes)
  • 1 pot de picada de variants en vinagre (*)
  • maionesa al gust

    (*) És del Mercadona, posa “Picadillo de Variantes”. No acostume a anomenar marques, però aquest tipus de picada només l’he vista en este supermercat. És molt típic al P. Valencià menjar envinagrats: cebes en vinagre, pebrera verda, coliflor, carlota, tomaques verdes, raïmet de pastor, etc. Esta picada només porta cogombrets i carlota.

    1-1-amanida patata i variants-ing

    Estris: recipient per a microones, cassó per a bullir els ous, bol

    Elaboració:

    -Bullir les creïlles:

    1.- Renta bé les creïlles i posa-les en un recipient que puga anar al microones. Les bullirem de la mateixa manera que quan fem el puré de guarnició. Cobreix amb aigua fins a la meitat. Fica-les al microones tapades i programa 15-20 minuts (jo ho faig a 600W de potència). Trau-les del micro amb cura de no cremar-te. Comprova que estan fetes punxant-les amb un ganivet i deixa-les refredar.

    1-1-amanida patata i variants-1-11-1-amanida patata i variants-1-2

    -Els ous bullits:

    2.- Mentres es fan les creïlles, bull els ous. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant 20 minuts calculats des del principi ó 10 minuts des que comença a bullir l’aigua.

    1-1-amanida patata i variants-2

    -Barrejem tots els ingredients:

    3.- Quan estiguen fredes les patates i els ous, pela-ho tot i talla-ho a trossets de la mida que més t’agrade. Posa-les en un bol i vés afegint la resta d’ingredients ben escorreguts:

    creïlles, ous, tonyina, olives, variants i maionesa

    1-1-amanida patata i variants-3-11-1-amanida patata i variants-3-21-1-amanida patata i variants-3-31-1-amanida patata i variants-3-41-1-amanida patata i variants-3-51-1-amanida patata i variants-3-6

    4.- Remena bé, tapa amb film transparent i deixa una estona a la nevera.

    5.- Serveix freda.

    Temps total: 30-40 minuts

    Bon profit!!

     Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

  • 6 comentaris :

    1. A mi m'agraden molt els envinagrats, Marta, o sigui que aquesta ensaladilla la trobo fantàstica. I el pas a pas que ens ensenyes és molt il·lustratiu, per a no deixar-nos res! Petons

      ResponElimina
    2. Marta, ara amb la calor aquests plats són els que ens venen de gust. Envinagrats? sempre vaig picant mentre cuino: quin vici!
      Bon cap de setmana,
      Nani

      ResponElimina
    3. biníssim, m´encanten els variants, sempre li pose a la ensaladilla, bsts!!!

      ResponElimina
    4. Qué buena idea la de añadir variantes en vinagre. Genial.

      ResponElimina
    5. Ara venen molt de gust les amanides de patata.
      És curiós com canvien algunes paraules!

      ResponElimina
    6. ...i arribar a casa i tenir-ho tot preparat, ben fresquet...
      Anna i Cristina, espere que tot i canviar les paraules m'entengueu no?? je, je :-)

      ResponElimina

    (Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )