Ingredients per a 2-3 persones:
- 50 g oli
- 2 alls
- 1 ceba
- 100 g de bacon tallat a tires xicotetes
- 1 cullerada de pebre roig
- 1 pot de cigrons cuits
- restes de bullit (bajoques, creïlla, carlota, etc.), uns 500 g
- 300 g del caldo del bullit
- sal
Estris: una olleta o TMX
Elaboració Tradicional:
1.- En una olla calfa l’oli. Afegeix els alls pelats i fregeix durant un parell de minuts. Seguidament posa la ceba tallada i deixa que es cuine tot uns 6-7 minuts o fins que estiga la ceba daurada.
2.- Afegeix el bacon i fregeix fins que estiga ben fet.
3.- Afegeix el pebre roig i dóna-li unes voltes, vigilant de que no es creme.
4.- Repasa els cigrons amb aigua i afegeix-los a l’olla. Dóna unes voltes perquè es barregen els sabors.
5.- Finalment posa la verdura del bullit que tens reservada i el caldo. Deixa que bulla uns 5 minutets tot junt per tal que es barregen els sabors. Si cal, afegeix més caldo i rectifica de sal.
Elaboració amb TMX:
1.- Calfa l’oli 3 minuts a temperatura varoma. Afegeix l’all pelat i fregeix durant un parell de minuts. Seguidament posa la ceba i tritura a velocitat 3,5 uns segons. Deixa que es cuine l’all i la ceba uns 6-7 minuts a temperatura 100º.
2.- Afegeix el bacon i fregeix 3-4 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
3.- Afegeix el pebre roig i dóna-li unes voltes.
4.- Posa la papallona al vas. Repasa els cigrons amb aigua i afegeix -los a la màquina. Programa 3 minuts, temperatura 100º, velocitat cullera, gir a l’esquerra per tal que es barregen els sabors.
5.- Finalment posa la verdura del bullit que tens reservada i el caldo. Deixa que bulla uns 5 minuts més tot junt (temperatura 100º, velocitat cullera, gir a l’esquerra). Si cal afegeix més caldo i rectifica de sal.
Temps total: 20-30 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada