GALERIA DE FOTOS

dijous, 28 de juliol del 2011

ARROS AMB CARN I VERDURES EN PAELLA


Si hi ha alguna cosa a l’hora de cuinar que és agraït, és l’arròs. El pots fer de qualsevol cosa que tingues per la nevera...





Ingredients per a 7-8 persones: 
  • 1 albergínia tallada a daus
  • 1 pebrera roja (1/2 tallada a tires i 1/2 tallada a daus)
  • 700 g bajoca (plana)
  • 700 g costella de porc (tallada en trossos de 5-7 cm)
  • 6 salsitxes de porc (tallada en trossos de 4 cm)
  • 6 trossos de conill
  • 6 trossos de pollastre
  • 1 ceba tallada a daus menuts
  • 1 pebrera verda a daus menuts
  • 2 tomaques a daus menuts
  • Oli
  • Sal o concentrat de carn
  • 900 g arròs
  • Aigua, 2 mides (i mitja) que d’arròs
  • Colorant


Estris: olla gran, paella

Elaboració:

1.- Talla l’albergínia a daus i posa-la en un colador amb sal per a traure-li l’amargor. Al cap d’una estoneta repassa-la amb aigua.

2.- En una olla gran comença a sofregir la pebrera roja que has tallat a tires. Quan estiga la traus i la reserves.

3.- Fes el mateix amb la bajoca i l’albergínia. Reserva.

4.- Daura les carns amb una mica de sal (jo afegisc la salsitxa un poc més tard). Quan veges que la carn comença a estar dauradeta afegeix la resta de verdura tallada (ceba, pebrera roja i pebrera verda). Al cap de 5 minutets afegeix la tomaca i deixa que espessisca la salseta que s’ha format. Ara posa-hi la salsitxa. Deixa coure fins que veges que la carn no trau sang.

5.- Mentrestant agafa un pot gran, de l’estil dels de les batedores. Pesa els grams d’arròs que necessites, fixa’t fins on arriba (mira la foto), reserva’l en un altre lloc. Normalment l’arròs necessita el doble de caldo encara que en este cas posarem 2 mides i mitja del que feia l’arròs perquè farem bullir l’aigua amb la carn una estona.


6.- Afegeix l’aigua a l’olla on tenim la carn i deixa bullir uns 15 minutets. Rectifica de sal. (Jo utilitze concentrat de carn que faig amb la TMX). Posa una mica de colorant.

El colorant no és necessari ja que no li dona gust però no puc negar que als valencians ens agrada l’arròs de color groc (fins i tot li’n posem a la sopa), per contra els catalans no li’n posen...tot va a gustos.

7.- Finalment aboca-ho tot a la paella. Reparteix per sobre també l’albergínia i la bajoqueta. Deixa que torne a bullir tot. Afegeix l’arròs i decora amb les tires de pebrera.

8.- A partir de que tirem l’arròs a la paella, ja no es toca. Deixa’l coure uns 18 minuts (els primers minuts a foc fort, la resta a foc moderat). Quan passen els 18 minuts és possible que veges alguns granets que semblen crus. Apaga el foc i deixa reposar. Tapa-ho amb unes fulles de diari o de paper de cuina durant uns 5 minutets.



Ja està llesta per portar a taula!!!

Temps total: 1 hora



Bon profit!!