GALERIA DE FOTOS

divendres, 15 de juliol del 2011

BEIXAMEL DE COBERTURA


Un altre bàsic de la cuina. Aquesta que no és tan densa, la podràs utilitzar per als canelons i lasanyes. Si la volguessis per a una altra finalitat, juga amb les quantitat de farina i llet.



Ingredients per a una lasanya o uns 20 canelons:
  • 25 g d’oli d’oliva verge extra
  • 50 g de mantega
  • 70 g de farina
  • 800 g de llet sencera tèbia
  • Sal, pebre i nou moscada

Estris: TMX o paella, batedora manual de barnilles

Elaboració en paella:

1.- Escalfa la mantega i l’oli en una paella.

2.- Afegeix la farina i dóna-li unes voltes fins que es torre una mica.

3.- Afegeix la llet tèbia i remena constantment per tal que no es facen grumolls. Quan agafe consistència als 7-8 minuts, trau del foc.

Elaboració en TMX:

1.- Posa en el vas de la TMX l’oli i la mantega.

2.- Programa 2 minuts, varoma 100º, velocitat 3.

3.- Agrega la farina i ofega 2 minuts, 100º, velocitad 3.

4.- Afegeix la llet, el pebre blanc i la nou moscada i barreja uns segons a velocitat 6. Després programa 8 minuts, temperatura varoma, velocitad 4. 


Nota: Si li vols donar un gust diferent, i depenent del que vages a fer, li pots afegir mitja ceba. En este cas el que hauràs de fer és sofregir-la al principi amb l’oli i la mantega. També li pots afegir pols de ceps, fumet de peix, formatge parmesà o roquefort. Tots aquestos ingredients reforçaran el sabor de la recepta que estigues fent.

Temps total: 15 minuts

Bon profit!!