Reconec que amb la TMX tenir salsa de
tomaca a mà és molt senzill i és que fer salsa de tomaca i no acabar amb la
cuina tota esquitxada, és tot un luxe. A més, pots fer grans quantitats i congelar-la en
carmanyoles. A CuinaDiari, és un BÀSIC.
Ingredients:
- Una ceba gran tallada a octaus
- 1-2 pastanagues tallades en trossos de 2-3 cm
- 2 dents d’all menuts (opcional)
- 50 g d’oli d’oliva verge extra
- 1600 g de tomaca triturada (2 pots de 800 g*)
- Una cullerada de sal
- Una cullerada de sucre
- Una cullerada d’orenga
Estris: TMX, cistell de la TMX, espàtula
Elaboració amb Thermomix:
1.- Posa la ceba, la carlota i l’all (si
n’hi poses) a dins de la TMX. Tritura 10 segons a velocitat 4.
Baixa les restes de les parets del vas i agrega l’oli. Tanca i programa 7 minuts, temperatura varoma i velocitat 1-2. No poses el cubilet.
Baixa les restes de les parets del vas i agrega l’oli. Tanca i programa 7 minuts, temperatura varoma i velocitat 1-2. No poses el cubilet.
2. -Afegeix la tomaca, la sal, el sucre i
l’orenga. En este punt a mi m’agrada triturar uns segons a velocitat 7-9 per
tal que es trituren més les verdures. Baixa les restes de les parets, tanca el
vas i programa 35 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Posa el cistell
damunt la tapa per tal d’evitar esquitxades.
3.- Un cop passat este temps, obre el vas
i amb una espàtula, torna a baixar les restes de les parets del vas i de la
tapa i torna a triturar si ho trobes necessari. Rectifica de sal i/o sucre. Si
tritures la salsa en calent, aquesta es torna més ataronjada, però no patisques,
no canvia el sabor.


Nota: Pots fer una versió més senzilla només amb la tomaca
(sense la ceba, l’all i la carlota), però aquests ingredients li aporten un
sabor molt bo.
Temps total: 50 minuts
Un cop tenim preparada aquesta salsa,
preparar uns macarrons salsa estil bolonyesa és tan senzill com això:
-Sofrig 2 alls en un fons d’oli, agrega
carn picada (a mi m’agrada utilitzar la carn de la botifarra). Quan estiga mig
cuita, tira mig gotet de vi negre o de brandi. Deixa que s’evapore i posa-hi la
salsa de tomaca al gust. Deixa que coga uns minuts. Fes la pasta i gratina amb
el formatge que més t’agrade.
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o
suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la
recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols
assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra
newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )