GALERIA DE FOTOS

diumenge, 19 de desembre del 2021

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ

El nostre #tió d'enguany és molt dolcet 😋



Ingredients per a un tronc de Nadal:

  • 250 g de sucre
  • 250 ametlla blanca molta
  • 125 g de moniato bullit
  • 1,5 o 2 rovells d'ou aprox
  • Per farcir: 180 g de dolç de moniato, fruita confitada o carabassat ratllat
  • Per guarnir: xocolata de cobertura, fruits secs

Estris: bol, paper i safata de forn

Elaboració:

1.- Cou el moniato fins que en punxar-lo estiga blanet. El pots bullir o coure’l al forn o al microones. Pela’l traient-li totes les taquetes negres que puga tindre i pesa’l. 

2.- Acabat de coure, posa el moniato calent en un bol i aixafa’l amb una forquilla. Agrega el sucre i remena bé fins que es desfaça. Seguidament, aboca l’ametlla i barreja. Finalment, ves afegint els rovells a poc a poc. Potser no els hages de posar els dos perquè t'ha de quedar una pasta que la pugues treballar.

3.- Amb les mans lleugerament mullades o amb guants de làtex aplana la massa a sobre d'un paper de forn. 

4.- Escampa el farcit per sobre: pots posar fruita confitada, carabassat ratllat, fruits secs o dolç de moniato.

5.- Enrotlla i si vols, talla-li uns trossos per fer-li branques.

6.- Cou al forn uns 10 minuts a 180ºC amb funció ventilador per tal que s'asseque una mica. 

7.- L'endemà o al cap de 2-3 dies decora'l. Fon la xocolata i pinta'l. Tira unes anous i unes ametlles trencades a la xocolata que t'ha sobrat i posa-li per sobre del tronc simulant l'escorça de l'arbre. 



 Nota: fes-lo mínim una setmaneta abans de Nadal per tal que s'asseque una mica.


I si t'agrada l'ametlla, prova aquest torró de massapà, el torró que sempre ha fet ma mare. És el millor del món mundial!!



Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

diumenge, 28 de novembre del 2021

ROTLLETS D'ANÍS

Un dels dolços valencians més tradicionals són els rotllets. En pots trobar d'ametlla, de taronja, d'ou, de mistela... A mi els que més m'agraden són els d'anís, a més l'oloreta a forn de poble que et deixen a tota la casa quan els fas, m'encanta! 

Si no els heu provat mai, són deliciosos, fàcils i ràpids de fer i només necessitaràs 4 ingredients.


Ingredients per a 50 rotllets de 20 grams:

  • 1 got d’anís sec (200 g)
  • 1 got d’oli de gira-sol (200 g)
  • ½ got de sucre (110 g)
  • Farina, la que entre, al voltant de mig quilo (partim d'uns 475 g  i posem total 530 aproximadament)
  • Sucre (i canyella) per tirar-i per arrebossar-los

 *la comoditat d'aquesta recepta és que pots fer servir el got que vulgues i anar afegint la farina fins que et quede una massa fina i fàcil de treballar. Jo t'he posat les quantitats orientatives.

Estris: bol, paper i safata de forn

 Elaboració:

 


1.- Barreja l’anís, l’oli i el sucre. Ves afegint la farina de mica en mica fins que obtingues una massa que es puga treballar. Es una pasta lleugera, com la dels pastissets de moniato.

2.- Deixa reposar la massa uns 10-15 minutets i mentrestant escalfa el forn a 180ºC.

3.- Agafa porcions de massa d’uns 15-20 g i forma els rotllets. A mi m'agrada bolejar la porció de massa amb la mà, li done forma de cordó i ajunte les puntes. (Mira el vídeo). Pots fer un cordonet i ajuntar els extrems o bé fer una bola i amb un dit la forades. Fes la manera que més pràctica trobes.

4.- Passa els rotllets per sucre (i canyella) i col·loca’ls en una safata de forn.

5.- Enforna de 18-25 minuts fins que estiguen sequets i lleugerament daurats. No han de quedar massa torrats.


Temps: 45-50 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta


dissabte, 13 de novembre del 2021

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)

Us agrada el Bounty? si no l’heu provat mai i us agrada la combinació del coco amb la xocolata segur que aquests bombonets no us deixaran indiferents.

Es fan amb  només 3 ingredients (coco ratllat, llet condensada i xocolata de cobertura) i a més, es fan en un tres i no res. També, sense banyar-los amb la xocolata estan deliciosos! 



Ingredients: 

  • Coco ratllat
  • Llet condensada 
  • 1 culleradeta d'oli de coco o gira-sol (opcional)

*Quantitats: aproximadament el mateix pes de coco que de llet condensada (mira el punt 1) 

Estris: bols, ganivet/espàtula, paper de forn o recipient rectangular 

Elaboració:

1.- Posa el coco ratllat en un bol i ves afegint la llet condensada al mateix temps que vas remenant amb una forquilla o amb les mans. Agrega llet condensada fins a formar una “pasta” que pugues treballar, ni massa seca ni massa enganxosa.

2.- Aboca la pasta a sobre d’un paper de forn i dona-li forma prement bé. Talla i fes els rectangles. Si no tens pressa també pots col·locar-la a dins d’un recipient rectangular i ficar-ho al congelador per poder tallar millor les porcions.

3.- Fon la xocolata amb una mica d’oli de coco o de gira-sol i cobreix. L’oli farà que siga més fàcil cobrir-los.

4.- Deixa que s’assequen una mica i gaudeix!


Nota: Amb els mateixos ingredients, pots fer torró de coco i xocolata. Dona-li forma a dins d'un recipient rectangular (si no en tens pots tallar un cartró de llet longitudinalment), i després cobreix la tauleta amb la xocolata fosa. 

Temps de preparació: 20-25 minuts




Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

dimecres, 28 de juliol del 2021

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA

Aquesta recepta de carpaccio de carabasseta és un plat súper senzill, fresc i que es fa amb pocs ingredients. Et servirà per a acompanyar carn o peix a la planxa o com una “tapa” lleugera quan tens convidats.


Ingredients: 

  • Carabasseta (carbassó)
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Suc de llima (llimona)
  • Orenga
  • Llavors de sèsam, lli, pipes, pinyons passats per la paella, nous, etc.
  • Formatge Parmesà o curat en lasques
  • Crema de vinagre de Mòdena
  • Ceba en vinagre (si en tens, li queda molt bé)

Estris: mandolina, pelador per les làmines del formatge

Elaboració:

1.- Torra els pinyons per tal que tinguen més sabor.

2.- Renta el carbassó i talla’l ben finet amb una mandolina.

3.- Disposa les rodanxes en un plat superposant-les una mica entre elles.

4.- Salpebra la carabasseta. Barreja el suc de llimona amb l’oli. Després tira –li per sobre  l’orenga, els fruits secs, el formatge, la crema de Mòdena i si n’hi poses, la ceba en vinagre.



Nota: Com ja sabeu la carabasseta és bastant insípida per tant el que li donarà el sabor és la vinagreta, els fruits secs i el formatge amb què l’amanirem.

Com veus no he posat quantitats. Fes-ho al teu gust, com faries les teues amanides. El plat de la foto l’he fet per a una persona com a guarnició.

Temps de preparació: 5 minuts


Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

dissabte, 10 de juliol del 2021

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT

L’estiu és una època de molta varietat de fruita. Aprofitant que teníem moltes prunes de l’hort del meu pare i havíem fet melmelada, hem preparat estes postres boníssimes i fresquetes ben fàcils de preparar.

 



Ingredients per a 8-9 gotets:

-Per al cruixent de galeta:

  • 225 g de galetes tipus digestive*
  • 100 g de mantega a temperatura ambient

-Per al farcit:

  • 200 ml de nata  ben freda (1 pot menut)
  • 500 g de formatge fresc batut tipus quark
  • 2 cullerades de formatge cremós
  • 5 cullerades de sucre (aproximadament 90 g)

-Per a la base:

  • melmelada de pruna

Elaboració*:

* aquesta recepta l’he adaptat del Pastís de Formatge amb Melmelada de Gerds que hi ha al blog i on pots veure el pas a pas de l'elaboració de la galeta i de la crema de formatge.

1- La galeta:

1.1.- Escalfa el forn a 180ºC funció ventilador.

1.2.- Trenca les galetes en 2 ó 4 trossos. Tritura amb la teua picadora o amb la TMX donant uns cops de turbo.

1.3.- Afegeix la mantega tallada a daus i dóna uns cops de turbo fins que estiga tot ben integrat. Si no ho fas amb TMX, barreja la mantega amb les mans.

1.4.- Escampa sobre un paper de forn de forma homogènia.

1.5.- Enforna durant 10-12 minuts a 180ºC fins que quede daurada.

1.6.- Una vegada cuita, deixa refredar.

 

2.- La crema:

2.1.- En un bol, munta la nata juntament amb el sucre.

2.2.- Agrega el formatge batut i la Philadelphia i barreja delicadament amb una espàtula.

2.3.- Fica a la nevera fins el moment de servir.  


3.- Muntatge: 

3.1.- En el fons del got fica una mica de melmelada. Posa per sobre un parell de cullerades de la crema de formatge i acaba decorant amb la galeta esmicolada per sobre.


Nota: Pots preparar-ho amb la melmelada que més t’agrade. Ens ha sorprès com queda de bé amb la melmelada de pruna , amb aquell toc àcid que combina a la perfecció amb la crema de formatge i el cruixent de la galeta.

Si vols fer la melmelada tu, aquí et deixe com fer-la tant amb TMX com de manera tradicional: Melmelada de pruna Claudia

T’apeteix fer la recepta però no tens temps?

Fes només la crema de formatge i utilitza melmelada de compra i unes galetes lotus. Ja no tens excusa per fer unes postres ben bones! ;-)

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

 

 


dissabte, 5 de juny del 2021

RAÏMET DE PASTOR

Aquests dies hem estat per Dénia i hem aprofitat per a collir #raïmetdepastor , una herba silvestre que creix sobretot en zones molt seques com els marges de pedra, les clivelles de les roques o entre les altres herbes del camp.

Per collir la planta, no l’arrenques mai d’arrel, utilitza unes tisoretes de podar.

És una planta que es cull a la primavera i es menja en conserva escaldant-la i després posant-la en una salmorra amb vinagre.

Ingredients:

  • Raïmet de pastor
  • Aigua d’ampolla
  • Vinagre
  • Sal
  • Herbes aromàtiques: pebrella, romaní o timonet
  • 1 rodanxeta de llima

*Per mesurar el vinagre i la sal ho faig una mica a ull. Òmplic d’aigua el pot que utilitzaré, el pose en un got i a partir d’ahí mesure una cinquena part de vinagre (un dit) i la meitat del que ocupa el vinagre ho pose de sal (1/2 dit). Gens científic la veritat... Hui perquè no us queixeu ho he pesat per donar-vos-en una idea: per a 400 g d’aigua, 70 g de vinagre i 30 g de sal. Tot i així, amb el vinagre, tot va a gustos.



Estris: cassó, escumadora, pot de vidre

Elaboració: