El nostre #tió d'enguany és molt dolcet 😋
Ingredients per a un tronc de Nadal:
- 250 g de sucre
- 250 ametlla blanca molta
- 125 g de moniato bullit
- 1,5 o 2 rovells d'ou aprox
- Per farcir: 180 g de dolç de moniato, fruita confitada o carabassat ratllat
- Per guarnir: xocolata de cobertura, fruits secs
Estris: bol, paper i safata de forn
Elaboració:
1.- Cou el moniato fins que en punxar-lo estiga blanet. El pots bullir o coure’l al forn o al microones. Pela’l traient-li totes les taquetes negres que puga tindre i pesa’l.
2.- Acabat de coure, posa el moniato calent en un bol i aixafa’l amb una forquilla. Agrega el sucre i remena bé fins que es desfaça. Seguidament, aboca l’ametlla i barreja. Finalment, ves afegint els rovells a poc a poc. Potser no els hages de posar els dos perquè t'ha de quedar una pasta que la pugues treballar.
3.- Amb les mans lleugerament mullades o amb guants de làtex aplana la massa a sobre d'un paper de forn.
4.- Escampa el farcit per sobre: pots posar fruita confitada, carabassat ratllat, fruits secs o dolç de moniato.
5.- Enrotlla i si vols, talla-li uns trossos per fer-li branques.
6.- Cou al forn uns 10 minuts a 180ºC amb funció ventilador per tal que s'asseque una mica.
7.- L'endemà o al cap de 2-3 dies decora'l. Fon la xocolata i pinta'l. Tira unes anous i unes ametlles trencades a la xocolata que t'ha sobrat i posa-li per sobre del tronc simulant l'escorça de l'arbre.
Nota: fes-lo mínim una setmaneta abans de Nadal per tal que s'asseque una mica.
I si t'agrada l'ametlla, prova aquest torró de massapà, el torró que sempre ha fet ma mare. És el millor del món mundial!!
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta