GALERIA DE FOTOS

dijous, 26 de gener del 2012

ENROTLLAT DE TRUITA D’ESPINACS AMB PERNIL I FORMATGE

 1-1-enrotllat truita espinacs-ppal3-ETI

El repte d’este mes de Memories d’una Cuinera són les truites.
La veritat és que al principi vaig pensar que seria fàcil però ha estat tot al contrari, es poden fer de tantes maneres i amb tants ingredients que costa molt decidir quina fer. 

Una de les opcions ha estat una truita d’espinacs una mica diferent:
La base és una truita d’espinacs que hem fet al forn a l’estil d’un braç de gitano, l’hem farcida de pernil i formatge, l’hem gratinada amb parmesà i l’hem acompanyat d’una salsa de tomaca.

És una recepta que dona molt joc: una vegada tenim la truita feta, la podem farcir de diferents maneres. Més avall et pose algunes idees. 
 
Ingredients:
-Per a la truita: 
  • 1 bossa d’espinacs de 300 g
  • 2 alls trinxats
  • 5 ous
  • sal
-Per al farcit*: 
  • 250 g de formatge crema
  • 7 talls prims de pernil dolç
-Per a acompanyar: 
* Mira els suggeriments més avall.

Estris: olla, safata (37x26 cm) i paper de forn, plata per servir

Elaboració:

1.- En una olla, sofregeix l’all. Quan comence a estar daurat, afegeix els espinacs. De seguida aniran perdent volum. Remena de tant en tant i cou fins que veges que han soltat el seu suc i no estan crus. Cola i deixa que es refreden una mica. Si veus que han quedat trossos grans, talla-les una mica, sobre tot les tiges.

1-1-enrotllat truita espinacs

2.-Mentres fas els espinacs, folra un motlle rectangular d’aproximadament 37 x 26 cm.

1-1-enrotllat truita espinacs-pas2-ETI

3.- Escalfa el forn a 180º.

4.- Casca els ous i separa els rovells de les clares.

5.- Munta les clares. 

6.- Posa els rovells en un bol i bat-los. Agrega’ls als espinacs juntament amb una mica de sal.

1-1-enrotllat truita espinacs-pas6-ETI

7.- Ves barrejant molt poc a poc els espinacs amb les clares muntades.

1-1-enrotllat truita espinacs-pas7-ETI


8.- Aboca sobre la safata de forn, escampa bé i cou durant uns 7-10 minuts a 180º.

1-1-enrotllat truita espinacs-pas8-ETI


9.- Trau-la del forn, posa-li un drap humit damunt i bolca sobre el drap la planxa de bescuit, lleva-li el paper de forn de l’altre costat i enrotlla’l en el drap humit. Reserva mentres prepares el farcit.

1-1-enrotllat truita espinacs-pas9-ETI

10.- El farcit: estén la planxa de truita. Unta-la amb el formatge crema, posa per damunt el pernil i enrotlla.

1-1-enrotllat truita espinacs-pas10-ETI


11.- Talla el rotllo a rodanxes de 2 dits aproximadament.


12.- Posa la salsa de tomaca, prèviament escalfada, en una plata que puga anar al forn. Col·loca els rotllos i per sobre una mica de parmesà ratllat.

1-1-enrotllat truita espinacs-pas12-ETI

13.- Serveix calent.

1-1-enrotllat truita espinacs-ppal4-ETI


Nota:  al dia següent també està molt bo.


Suggeriments: aquest rotllo queda molt bé amb altres farciments:

En fred:
  • Formatge crema amb salmó fumat i tomaca a rodanxes
  • Maionesa amb tonyina i pebrots del piquillo
En calent:
  • Xampinyons al roquefort
  • Salsa bolognesa i beixamel


truites-memories

Si us agraden les truites, mireu-vos també aquesta: truita amb fesols i cansalada

Bon profit!!

6 comentaris :

Coses de Llàbiro ha dit...

Jo també faig truites al forn però gruixudes em guardo aquesta idea, m'ha agradat molt.
Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

Judith ha dit...

quin nivell de truita!!! m'agrada moltíssim el format!! moltes gràcies per participar a Memòries! petonets

Marta Cuinadiari ha dit...

Queda molt vistosa, la veritat! Gràcies a vosaltres pels reptes!!

Ana-Experimento en la cocina ha dit...

Marta, me encantan las espinacas y estos enrollados tuyos tienen una pinta deliciosa.
Besos

Marta Cuinadiari ha dit...

Gracias Ana! aunque no es mi tortilla preferida, es vistosa está muy buena, además se puede hacer con tantas cosas...
Marta

Antonia ha dit...

Hola a mi també em sebla una fantastica idea, gracies, Antònia