Molts dissabtes a casa toca pizza. Dona molt bon resultat fer la massa amb antelació i deixar que fermente en fred 1 ó 2 dies.
- 600-650 g d'aigua
- 25 g de sal
- 1 kg de farina de força
- 12 g llevat fresc de forner o 4 g llevat sec
- 30 g d'oli d'oliva
- una mica de semolina
Estris: TMX/ panificadora per pastar, bols/ carmanyoles per deixar reposar la massa, safata forn,
Elaboració:
-Pas 1: la massa
1.- Barreja tots els ingredients excepte l'oli i pasta durant 3-4 minuts.
2.- Agrega l'oli i pasta 5 minuts més o fins que s'integre i quede una massa elàstica.
3.- Fes una bola i deixa reposar tapat en nevera durant 30 minuts.
5.- Un cop formades les boles, torna a posar en bols o carmanyoles i deixa reposar tapades a la nevera de 18 a 24 hores.
Si no la vas a fer amb tanta antelació,
deixa-la a temperatura ambient unes 3 horetes i posa-li el doble de llevat.
-Pas 2: la pizza
6.- Trau de la nevera i deixa temperar durant una horeta aproximadament.7.- Encén el forn a 200ºC.
8.- Forma la pizza: Estira
amb la mà. (Amb el corró aixafaríem els alvèols i no quedaria tan esponjosa per
dins).
9.- Posa farina al marbre
i ves aplanant i estirant. També te la pots anar passant d’un palmell a l’altre
i així cada vegada s'anirà estirant més.
Temps total: 10 minuts de pastat + 18-24 h de repòs en fred +1 hores de leudat + 30 minuts preparació pizza i enfornat
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Bon profit!!
Marta
4 comentaris :
La massa fa molt bona pinta...però qué li has posat?...blat de moro?....ummm....nosé, nosé....
La massa és de farina de força de blat, desprès quan l'estenc pose al marbre farina de dacsa (blat de moro)(fina o gruixuda, depén del que tinga). la farina aquesta li dóna un toc bastant autèntic!
Es pot congelar aqueata massa...??
Sí que la pots congelar encara que els resultats millors els tindràs fent-la reposar en el figorífic. Precisament aquesta recepta està bé perquè la pots preparar un dia i tenir-la un parell o tres de dies a la nevera. No obstant, si ho preguntes, imagine que és perquè t'ha sobrat massa o penses que et sobrarà. Si és així, la pots congelar desprès de fermentar bé en porcions(una bola enrotllada en film) o bé ja estirada i separades entre elles per paper de forn. Desprès la deixaries fora del congelador que es descongelès tranquil·lament. Però ja et dic que és una opció per a quan et sobra ja que de temps tampoc en guanyes tant. Espere haver-te ajudat. Merci per la visita. Marta
Publica un comentari a l'entrada