GALERIA DE FOTOS

dissabte, 10 de setembre del 2011

MASSA DE PIZZA REPOSADA (fermentació en fred)


Molts dissabtes a casa toca pizza. Dona molt bon resultat fer la massa amb antelació i deixar que fermente en fred 1 ó 2 dies. 
Si ho has decidit tard, però encara tens 2-3 hores per davant, també et donem l'opció perquè la pugues fer.




Ingredients per a la massa de pizza fermentada en fred:
  • 600-650 g d'aigua
  • 25 g de sal
  • 1 kg de farina de força
  • 12 g llevat fresc de forner o 4 g llevat sec
  • 30 g d'oli d'oliva
  • una mica de semolina



-Per al farcit: tomaca, formatge ratllat, orenga, pernil, mozzarela freca, olives negres...el que més t'agrade

Estris: TMX/ panificadora per pastar, bols/ carmanyoles per deixar reposar la massa, safata forn,

Elaboració:

-Pas 1: la massa

1.- Barreja tots els ingredients excepte l'oli i pasta durant 3-4 minuts.

2.- Agrega l'oli i pasta 5 minuts més o fins que s'integre i quede una massa elàstica.

3.- Fes una bola i deixa reposar tapat en nevera durant 30 minuts. 

4.- Després divideix-la en porcions en funció de la mida de  pizza que vulgues fer: per una individual calcula  al voltant de 150-200 g, per a una pizza de la mida de la safata de forn, uns 350-400 g.

5.- Un cop formades les boles, torna a posar en bols o carmanyoles i deixa reposar tapades a la nevera de 18 a 24 hores. 

Si no la vas a fer amb tanta antelació, deixa-la a temperatura ambient unes 3 horetes i posa-li el doble de llevat.

-Pas 2: la pizza

6.- Trau de la nevera i deixa temperar durant una horeta aproximadament.

7.- Encén el forn a 200ºC.

8.- Forma la pizza: Estira amb la mà. (Amb el corró aixafaríem els alvèols i no quedaria tan esponjosa per dins).

9.- Posa farina al marbre i ves aplanant i estirant. També te la pots anar passant d’un palmell a l’altre i així cada vegada s'anirà estirant més.

10.- Col·loca la massa en una safata. Fica la tomaca, el formatge, el pernil... fes-la del que més t’agrade. 

11.- Enforna durant 15-20 minuts.


Temps total: 10 minuts de pastat + 18-24 h de repòs en fred +1 hores de leudat + 30 minuts preparació pizza i enfornat

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.


Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a 
InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

Marta

4 comentaris :

lacuinadesempre.cat ha dit...

La massa fa molt bona pinta...però qué li has posat?...blat de moro?....ummm....nosé, nosé....

Marta CuinaDiari ha dit...

La massa és de farina de força de blat, desprès quan l'estenc pose al marbre farina de dacsa (blat de moro)(fina o gruixuda, depén del que tinga). la farina aquesta li dóna un toc bastant autèntic!

Anònim ha dit...

Es pot congelar aqueata massa...??

Marta CuinaDiari ha dit...

Sí que la pots congelar encara que els resultats millors els tindràs fent-la reposar en el figorífic. Precisament aquesta recepta està bé perquè la pots preparar un dia i tenir-la un parell o tres de dies a la nevera. No obstant, si ho preguntes, imagine que és perquè t'ha sobrat massa o penses que et sobrarà. Si és així, la pots congelar desprès de fermentar bé en porcions(una bola enrotllada en film) o bé ja estirada i separades entre elles per paper de forn. Desprès la deixaries fora del congelador que es descongelès tranquil·lament. Però ja et dic que és una opció per a quan et sobra ja que de temps tampoc en guanyes tant. Espere haver-te ajudat. Merci per la visita. Marta