GALERIA DE FOTOS

divendres, 8 de juliol del 2011

COM FER CONCENTRAT DE BROU DE CARN (tipus "STARLUX")

Sempre li he tingut molta mania als concentrats de carn que venen ja que mai saps què porten... encara que potser, millor no saber-ho.

Esta recepta és d’un dels llibres que vénen amb la TMX encara que han anat variant-la en les diferent edicions. Aquesta que porta vi és la que a mi més m’agrada.


Ingredients:
  • 300 g de carn magra en trossos (pollastre, vedella, porc)
  • 1 tomaca
  • 300 g de verdura variada (api, carlota, ceba, porro, all, bajoca, etc.)
  • 30 g de vi negre
  • 1 fulla de llorer
  • (1 clau)
  • 300 g de sal grossa

 Estris: TMX

Elaboració:

1.- Posa la carn en el vas i programa 10 segons a velocitat 8 per a triturar-la. Retira-la del vas i reserva.

2.- A continuació fica la tomaca i totes les verdures i tritura durant 10 segons a velocitat  6.

3.- Incorpora la carn, el vi, el llorer, el clau i la sal i programa 30 minuts, temperatura 100, velocitat 1. Si queda líquid, programa 5 minuts més a temperatura varoma, velocitat 1.

4.- Deixa refredar en el vas i tritura primer 1 minut a velocitat 6 i després 1 altre minut a velocitat 10.

5.- Quan es refrede del tot el pots posar en potets i conservar-lo al frigorífic o al congelador. Al tenir tanta sal, et durarà molt temps a la nevera sense fer-se malbé. Al congelador no acaba mai solidificant-se del tot, per tant en qualsevol moment amb una cullereta pots anar agafant a mesura que el necessites per a cuinar.
  
Nota: Com el seu nom indica, és un concentrat, no us acudisca provar-lo perquè té un sabor fortíssim.
A mi personalment no m’agrada fer-lo servir com a consomé però m’és de molta utilitat per donar-li més sabors als guisats que faig, a les salses, etc. Per això és un BÀSIC. Les quantitats que ixen d’aquesta recepta et duraran molts mesos a la nevera.

Temps total: 30-40 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

2 comentaris :

Unknown ha dit...

Molt interessant i vull provar de fer-ho...Però, còm ho feim els que no tenim TMX?
Gràcies per ajudar-nos a fer cuinetes!
Salutacions. Lluís de Majorca!

Marta CuinaDiari ha dit...

Hola Luís,la veritat és que no ho he fet mai sense la tmx. Potser si ho tritures be tot i ho cous en un cassó uns 20-30 minuts o fins que espessisca es quedaria igual...però no t'ho puc assegurar.si proves ja diràs i així podem ajudar algú que li passe com a tu. Merci pel comentari! Marta