GALERIA DE FOTOS

dijous, 12 de gener de 2012

LES GALERES

 
2-2-galeres crues-ETI

La galera és un crustaci que per a molta gent és una mica desconegut, podríem dir fins i tot que sempre ha estat bastant menyspreat. Molts la coneixen com l'escamarlà del pobre i l’usen només per a fer caldos o enriquir els guisats de peix.

Les galeres són bitxos lletjos i el fet que te’ls mires amb bons ulls o no, és un tema bastant cultural. Nosaltres a casa hem menjat galeres i peix de tota mena des de ben menuts, ja que el meu avi era mariner i dia sí dia també tocava peix.

La galera no necessita gaire cosa per estar saborosa. Ara que és la seua temporada (gener a març), simplement saltada a la paella amb una mica d’oli i un allet, o a la planxa , la galera pot estar al nivell de qualsevol marisc. Té un gust molt fi i no sé per què està tan mal posicionada entre els seus companys de llotja. Potser, si fos més cara la gent pararia més atenció en ella...som així...🤷🤷
 
2-2-galeres ETI

Avui us parlem de la galera perquè les hem fetes servir en la nostra recepta del repte del 15 dels Blocs Xocolata Desfetas i Els Fogons de la bordeta: Carxofes Estofades amb Sèpia i Galeres.

De gener a març comencen a estar plenetes, amb bastant molla i fins i tot de vegades ovades.

Li donareu una oportunitat a la galera?


Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

1 comentari :

  1. A casa meva en mengem sempre que podem. Avui estaven a bon preu i les he comprat.

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )