GALERIA DE FOTOS

dissabte, 10 de setembre de 2011

PIZZA FINA REPOSADA


Desprès de provar moltes receptes de pizza jo em quede amb aquesta.




Ingredients:
  • 200 ml aigua
  • 7 g llevat sec de forner / 25-30 g llevat fresc
  • 60 ml oli
  • 575 g farina de força
  • 1 cullerada de sal
  • una mica de semolina

Estris: TMX per pastar, safata forn,

Elaboració:

-Pas 1

1.- Desfes el llevat amb l'aigua.

2.- Pasta tots els ingredients durant uns 10 minuts, si ho pastes a mà o 5 minuts amb amassadora.

3.- Divideix la massa en el número de porcions que vulgues fer (5-6 porcions si les vols fer individuals ó 3 si les vols fer mida safata de forn).
Dóna'ls forma de bola, unta-les amb oli i deixa-les tapades en la nevera tota la nit amb paper film. (A la nevera es poden deixar fins a 3 dies).





4.- Quan les vulgues utilitzar, treu-les de la nevera 4 hores abans de manipular-les i deixa que reposen en un lloc sense corrents d’aire.

-Pas 2:


Després de les 4 hores de repòs…

5.- Escalfa el forn una bona estona (mínim 30 minuts) a màxima temperatura.

6.- Bolca la massa sobre una superfície enfarinada amb semolina (farina fina de dacsa). Si no tens d’aquest tipus de farina, posa farina normal, encara que quan en trobes, compra-la perquè li donarà un toc molt autèntic.




7.- Estira la massa i aplana-la amb un corró. L’has de deixar molt fina. Les idividuals t’eixiran d’uns 25 cm de diàmetre més o menys.

8.- Una vegada estirades i amb la forma desitjada, fica al forn durant 3 minuts en la part més baixa del forn.




9.- Desprès dels 3 minuts, treu-la i posa-li el farciment que vulgues.



10. Torna a enfornar uns 5-8 minuts.




Nota:
T’aconselle, sobre tot si n’has de fer més d’una, que utilitzes el programador del forn i que t’avise del temps sinó, corres el risc de que se’t cremen.

Temps total: 10 minuts de pastat + 1 dia de repòs +4 hores de leudat + 30 minuts a1 hora de preparació i enfornat

Bon profit!!

4 comentaris :

  1. La massa fa molt bona pinta...però qué li has posat?...blat de moro?....ummm....nosé, nosé....

    ResponElimina
    Respostes
    1. La massa és de farina de força de blat, desprès quan l'estenc pose al marbre farina de dacsa (blat de moro)(fina o gruixuda, depén del que tinga). la farina aquesta li dóna un toc bastant autèntic!

      Elimina
  2. Es pot congelar aqueata massa...??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que la pots congelar encara que els resultats millors els tindràs fent-la reposar en el figorífic. Precisament aquesta recepta està bé perquè la pots preparar un dia i tenir-la un parell o tres de dies a la nevera. No obstant, si ho preguntes, imagine que és perquè t'ha sobrat massa o penses que et sobrarà. Si és així, la pots congelar desprès de fermentar bé en porcions(una bola enrotllada en film) o bé ja estirada i separades entre elles per paper de forn. Desprès la deixaries fora del congelador que es descongelès tranquil·lament. Però ja et dic que és una opció per a quan et sobra ja que de temps tampoc en guanyes tant. Espere haver-te ajudat. Merci per la visita. Marta

      Elimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )