Dàtils amb formatge crema i anous (3 minuts i es pot preparar amb antelació)
Broquetes de Tomaca Xerry i Formatge Feta amb Salsa Pesto (5 minuts; es pot deixat fet amb antelació)
Amanida de magrana i pernil ibèric amb vinagreta de gerds (10 minuts)
Amanida de Poma Agredolça (20 minuts)
Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)
Amanida de tomaca amb anxoves, seitons i bacallà (5 minuts)
Rotllets d’amanida (10 minuts)
Brandada de bacallà: es pot tenir feta amb antelació, inclús tenir-la congelada. Servir amb torradetes en fred o gratinada al forn amb o sense formatge
Llesqueta de formatge crema amb pebrera confitada: (35 minuts però la pebrera es fa amb antelació i es deixa refredar en la nevera, en l’ultim moment s’unta el pa amb el formatge. També es pot servir posant el formatge crema i per damunt la pebrera en un plat al centre de la taula i que la gent es prepare les llesquetes)
Torrades amb alvocat, salmó, tomaca i mozzarella: 10 minuts de preparació. A la foto surten torrades grans però per al Nadal es poden fer tamany "mossegada"
Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h., es prepara amb antelació i se serveixen freds)
Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric: (també es pot servir en format més grna com gotets de zurito i decorar amb pernil i ou dur ratllat) (10 minuts + refrigeració; es pot preparar amb antelació i reservar a la nevera)
Salmó marinat (24-36 hores, però es pot tenir fet i congelat amb antelació)
Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts; es pot deixat preparat amb antelació però no massa ja que és peix cru)
Tàrtar de salmó marinat (amb el salmó marinat 10 minuts; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)
Braç de gitano salat (30 minuts+ refrigeració; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)
Coca de escalivada amb un toc de melmelada i formatge (30 minuts amb l'escalivada feta amb antelació)
Torrada amb confit d'ànec, verdures i all i oli de poma (40 minuts): A la foto surten torrades grans però per al Nadal es poden fer tamany "mossegada"
Gotet de Crema d’ametlles: (30-40 minuts, es pot preparar amb antelació i s’escalfa en el moment de servir)
Gotet de Crema de Verdures o de Vichysoisse amb els seus cruixents
Gotet de foie i ceps (30 minuts)
Crema de Sopa de Ceba i All (45 minuts)
Polp bullit a la planxa (5 minuts)
Cassoletes de pollastre: per aprofitar les restes del caldo de Nadal
Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)
Llesqueta amb ceba confitada, formatge de cabra i anxoves: (40 minuts la ceba, llesqueta 5 minuts; la ceba es pot preparar amb antelació)
Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (20 minuts)
Rotllets de Pernil amb Espàrrecs i Brie (10 minuts)
Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o fins i tot tenir-lo congelat)
Gambes arrebossades amb arròs verd cruixent: 30 minuts
Llagostins o Gambes amb salsa d’ametlles i cava: 30-40 minuts
Altres idees:
Assortiment de patés i formatges amb torradetes…
Gambes/llagostins/escamarlans a la planxa o bullits:
…I per a més idees de plats principals i dolços de Nadal, segueix els links:
plats principals
dolços de Nadal