GALERIA DE FOTOS

dijous, 15 de setembre del 2016

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ

Hi ha receptes senzilles i poc elaborades que tenen èxit pel simple fet de disposar de bona matèria primera. És el cas d’esta amanida de tomaca. Amb una bona tomaca, bonítol o tonyina, bacallà dessalat, unes anxoves i uns seitons en vinagre farem una amanida ben completa i molt vistosa.

1-1-amanida tomaca bacalla anxoves seitons-cuinadiari-ppal1

Ingredients*:

  • fulles d’enciam
  • tomaques de Barbastre
  • anxoves
  • seitons en vinagre
  • bonítol en oli d’oliva
  • olives
  • piparres dolces (opcional)
  • Per amanir: olivada, oli d’oliva verge extra i sal

(*quantitat dels ingredients al gust de cadascú)

Estris: ganivet, plata de servir

Elaboració:

1.- Renta l’enciam i les tomaques. Col·loca l’enciam en la plata i per sobre posa les tomaques tallades per la meitat. Agrega el bacallà, els seitons, les anxoves, les olives i les piparres. La quantitat que poses damunt de cada meitat dependrà de la mida de les tomaques però intenta que hi haja una mica de cada ingredient i així serà més fàcil que la gent se servisca).

2.- Amaneix amb olivada, oli d’oliva i sal.

1-1-amanida tomaca bacalla anxoves seitons-cuinadiari-1

Nota: el bacallà el pots dessalar amb antelació i tenir-lo al congelador o guardat en un pot amb oli.

Temps: 5 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

dissabte, 18 de juny del 2016

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA

Hui venim amb una recepta original i vistosa que podeu fer tant per sopar com per a un àpat a base de pidadetes. Per a elaborar esta torrada es poden escollir verdures de temporada o aquelles que més t’agraden: porro, carabasseta, pebrera verda, xampinyons, albergínia, carxofa, etc. Després es col·loca confit d’ànec esqueixat per sobre i una mica d’allioli suau de poma.

5-torrada confit verdures i allioli poma-cuinadiari-ppal

Ingredients de la torrada de verdures, confit d’ànec i allioli de poma:

  • oli d’oliva
  • sal
  • 1 porro tallat a rodanxes
  • 1 carabasseta mitjana tallada a bastonets
  • 2 pebreres verdes italianes tallades a rodanxes
  • 200 g de xampinyons
  • 2-3 confits d’ànec*
  • pa tallat a llesques*
  • allioli de poma:
    • 1 poma golden (240 g)
    • 1 all sense el germen
    • 1 mica de sal
    • 1 rovell d’ou
    • 1 raig de llimona
    • 150 g d’oli
  • Per l’acabat: llavors de rosella i sal maldon

*Jo avui he fet aquestes torrades amb pa de motlle casolà fet amb la panificadora però pots utilitzar el pa que més t’agrade: pa de coca, xapata, etc. La mida de les llesques del pa, així com les quantitats que hi fiques de cada ingredient, adapta-les al teu gust. Si t’agraden ben plenets de confit, posa’n 3.

Estris: cassola, paella, colador, batedora de mà, torradora/forn

Elaboració:

1.- Les verdures:

1.1.-Talla les verdures a rodanxes. La carabasseta la pots fer a bastonets.

4-Torrada confit allioli poma cuinadiari-1-1

1.2.-Posa un fons d’oli en una paella i comença a sofregir el porro. Seguidament posa la pebrera verda i, quan aquesta perda el verd intens i estiga una mica tova, agrega la carabasseta i una mica de sal. Si poses xampinyons, posa’ls una mica més endavant o fes-los en una altra paella a banda perquè solten molta aigua i no volem que se’ns bullen les verdures.

4-Torrada confit allioli poma cuinadiari-1-2

Jo avui he fet bastant quantitat de xampinyons i els he aprofitat per a una altra elaboració. El que té de bo aquesta torrada és que la verdura que et sobre la podràs aprofitar per a guarnició de molts plats o per fer una truita.

4-Torrada confit allioli poma cuinadiari-1-2-2

1.3.-Quan estiguen fetes les verdures, posa-les en un colador perquè deixen anar tot el suc.

2.- L’allioli de poma:

2.1.-Pela la poma, talla-la en octaus i trau-li les llavors. Posa-la en un bol i tapa amb film transparent. Fica al microones i programa 4 minuts a màxima potència. Punxa amb una forquilla per comprovar que estiga tova. Si no ho està, programa un altre minut. Deixa refredar.

4-Allioli de poma-cuinadiari-1-1

2.2.-Posa la poma i l’all al vas de la batedora i tritura. Seguidament afegeix una mica de sal, el rovell d’ou i un raig de llimona. Torna a triturar. Sense parar la batedora, vés afegint l’oli a poc a poc fins que la salsa agafe consistència. Reserva.

4-Allioli de poma-cuinadiari-1

3.- El confit d’ànec:

3.1.- Escalfa els confits en una paella i esqueixa la carn.

4-Torrada confit allioli poma cuinadiari-3-1

4.- Muntatge de la torrada:

4.1.- Torra el pa. Fica a sobre els ingredients per este ordre: verdura, confit i allioli. Guarneix amb unes llavors de rosella i unes escates de sal maldon. Si vols pots posar una capa fina d’allioli a sobre del pa.

4-Torrada confit allioli poma cuinadiari-4-1

5.- Serveix de seguida.

 5-torrada confit verdures i allioli poma-cuinadiari-ppal2

Notes: Amb aquestes quantitats et sobrarà allioli. Utilitza’l amb algun plat de bacallà, porc o xai. Queda molt bé amb creïlles fregides tallades a làmines, confit esmicolat i l’allioli per sobre.

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

dissabte, 11 de juny del 2016

ALLIOLI DE POMA

Una salsa tan típica de la nostra cuina com és l’allioli es pot elaborar amb poma, pera o codony, uns ingredients que li donen un punt una mica dolç i diferent.

4-Allioli de poma-cuinadiari-ppal

Este allioli de poma combina molt bé amb plats de bacallà, porc, xai o confit d’ànec i avui l’hem fet per acompanyar aquestes torrades de verduretes amb confit d’ànec que aviat us penjarem.

5-torrada confit verdures i allioli poma-cuinadiari-ppal

Ingredients de l’allioli de poma:

  • 1 poma golden (240 g)
  • 1 all sense el germen
  • 1 mica de sal
  • 1 rovell d’ou
  • 1 raig de llimona
  • 150 g d’oli

Estris: TMX/batedora de mà/morter

Elaboració:

1.-Pela la poma, talla-la en octaus i trau-li les llavors. Posa-la en un bol i tapa amb film transparent. Fica al microones i programa 4 minuts a màxima potència. Punxa amb una forquilla per comprovar que estiga tova. Si no ho està, programa un altre minut. Deixa refredar.

4-Allioli de poma-cuinadiari-1-1

2.-Posa la poma cuita i l’all al vas de la batedora i tritura. Seguidament afegeix una mica de sal, el rovell d’ou i un raig de llimona. Torna a triturar. Sense parar la batedora, vés afegint l’oli a poc a poc fins que la salsa agafe consistència.

4-Allioli de poma-cuinadiari-1

Nota: la poma també es pot bullir o fer al forn.

4-Allioli de poma-cuinadiari-ppal2

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

divendres, 3 de juny del 2016

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE

Avui hem aprofitat unes pebreres i unes albergínies que hem torrat per fer aquesta coca que ens va contar el Santi, una coca de pasta de full amb escalivada a la qual li posem un toc de melmelada i formatge aconseguint així uns contrastos molt originals i molt bons.

 5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-ppal

Ingredients*:

  • 300 g de pebrera escalivada
  • 300 g d’albergínia escalivada
  • 1 làmina de pasta de full
  • 60-80 g de melmelada de tomaca o de melmelada de ceba
  • formatge ratllat (varietat i quantitat al gust)

Estris: plata de forn, coladors, espàtula/ cullera

Elaboració:

-Per organitzar-te:

La verdura l’hauries de torrar amb l’antelació suficient per a poder-la deixar reposar i traure-li la pell més fàcilment.

1.- L’escalivada:

1.1.- Escalfa el forn a 180ºC.

1.2.- Renta bé totes les verdures. No cal que les eixugues. Col·loca-les en una plata de forn i enforna-les a uns 180º-200ºC durant 20 minuts aproximadament per cada banda. El temps que courem les verdures dependrà del forn i també de la mida de les peces. Si veus que encara estan crues les teues verdures, deixa-les una estona més.

1.3.- Trau la safata del forn. Quan les verdures s’hagen refredat una mica, embolica-les en paper de diari o posa-les a dins d’una bossa de plàstic. Això farà que es puguen pelar millor, sobre tot el pebrot.

1.4.- Quan haja passat una estona, pela les verdures i esgarra-les amb les mans. Posa-les en un colador per tal que s’escorren bé.

5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-1

2.-La coca:

2.1.- Escalfa el forn a 180ºC.

2.2.- Estén la làmina de pasta de full a sobre d’una plata de forn. No cal que li tragues el paper que porta. Unta-la amb una capa molt fina de melmelada i vés alternant tires de pebrera i d’albergínia. Tira per sobre una mica de formatge ratllat.

5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-2

2.3.- Enforna uns 15-20 minuts a 180ºC o fins que la pasta estiga feta i el formatge s’haja gratinat.

5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-3

2.4.- Serveix quan s’haja refredat.


Temps total: amb l’escalivada feta uns 30 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

dijous, 21 d’abril del 2016

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS

A casa, des de fa uns anys, qui compleix anys tria el menú del seu aniversari i el pastís.
Aquesta setmana, la Jana ha fet 8 anys, i per tercer any consecutiu, el pastís que ha triat és aquest de formatge amb melmelada de gerds sobre base de galetes, un pastís senzill que en general agrada molt.

6-4-Pastis de formatge melmelada gerds cuinadiari-ppal-2 (2) (640x427)

És un d’aquells pastissos que pots trobar amb el cognom “sense forn” encara que en el meu cas mentiria, ja que a mi la base de galeta m’agrada ficar-la uns minuts al forn per tal que quede torradeta i cruixent.

 

Ingredients per a un pastís de 24-26 cm de diàmetre:

dijous, 7 d’abril del 2016

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES

Fa un temps, parlant amb un company de feina sobre com cuinar el conill, em va explicar la manera com el feia sa mare. M’encanta que em conten receptes familiars i tradicionals, i aquesta em va atraure moltíssim, així que no vaig trigar a fer-la.

Esta recepta de conill és d’aquelles que et convencen que no cal complicar-se la vida per fer un plat de categoria. La quantitat d’ingredients que s’utilitzen és mínima, i l’elaboració simplement consisteix en daurar el conill, fer una picada i deixar que es vaja coent tot fins que la salsa quede lligada i el conill tendre.

2-1-Conill salsa lourdes cuinadiari-ppal1

No sé si et convenceré amb les imatges però si el proves, prepara’t per sucar-hi pa!

2-1-Conill salsa lourdes cuinadiari-ppal2

Ingredients:

  • oli d’oliva verge extra
  • 4 dents d’all (2 que fregirem i 2 crus)
  • 15-20 avellanes
  • 15-20 ametlles
  • 2 nyores sense el peduncle ni les llavors*
  • 1 llesca de pa de pagès o dues llesques de pa de barra
  • 1 raig de vinagre (també pot ser vi)
  • 500-600 ml d’aigua
  • un conill d’aproximadament 1.200 g tallat a trossets (es pot substituir per pollastre)
  • sal i pebre

-Per acompanyar:

  • uns cigrons o uns fesols cuits (mongetes)
  • unes creïlles fregides (patates)

*com no hem de treure la carn de les nyores sinó que les triturarem senceres, no caldrà remullar-les amb antelació.

Estris: cassola de 28-30 cm diàmetre, batedora/ túrmix

Elaboració:

1.- Posa un fons d’oli en una cassola i vés sofregint els ingredients de la picada: els fruits secs, 2 alls pelats i sencers, les dues nyores sense les llavors i finalment el pa. Tira un bon raig de vinagre al pa fregit. Així que estiga tot sofregit, reserva a dins del got de la batedora.

2-1-Conill salsa lourdes cuinadiari-1

2.- Mentrestant, en el mateix oli, o si cal, n’hi poses més, sofregeix el conill, salpebra i vés tombant-lo de tant en tant fins que estiga daurat.

2-1-Conill salsa lourdes cuinadiari-2

3.- Acaba de fer la picada: tritura els ingredients que has sofregit juntament amb 2 alls crus, uns 500-600 ml d’aigua i una mica de sal.

2-1-Conill salsa lourdes cuinadiari-3

4.- Quan estiga daurat el conill, tira per sobre la salsa. Ha de quedar quasi cobert per tant, si cal, afegeix una miqueta més d’aigua. Deixa que coga uns 45-50 minuts o fins que el conill estiga tendre i la salsa haja espessit. A mitja cocció, comprova el punt de sal.

2-1-Conill salsa lourdes cuinadiari-4

5.- Serveix amb unes mongetes, uns cigrons i/o unes creïlles fregides.

2-1-Conill salsa lourdes cuinadiari-ppal3

Temps total: 1 hora

Nota: Aquest és un plat que el pots menjar acabat de fer però guanya si el deixes reposar.

Si no t’agrada el conill, pots fer aquesta recepta amb pollastre.

Bon profit!!

Gràcies Jose per aquesta recepta tan bona!! Ja pots anar pensant en la següent ;-)!!


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

dijous, 31 de març del 2016

COCA DE LLANDA DE CARABASSA

Al bloc, a més de la Coca de Llanda típica  en tenim unes quantes de versions de coques dolces: amb taronja, amb iogurt, amb taronja i iogurt, amb xocolata i melmelada

En aquesta coca d’avui ajuntem dues elaboracions molt típiques valencianes: la coca de llanda i la carabassa torrada. El resultat és una coca de llanda de consistència més compacta i humida que la tradicional però suau i gens pesada.  

En aquesta coca, la part líquida no és ni llet, ni iogurt sinó la mateixa carabassa. Per això és ideal per a gent que té alguna intolerància als làctics. 

6-1-Coca de llanda carabassa cuinadiari-ppal1

Ingredients de la Coca de Llanda de Carabassa:

  • 4 ous
  • 400 g de sucre 
  • 450 g de carabassa torrada
  • 170 g d’oli d’oliva suau
  • 500 g de farina
  • 2 paperets dobles de gasosa (2 de cada color, és a dir, 4 sobres)
  • unes nous
  • 1 mica de sucre i de canyella per a empolvorar

Estris: TMX/ batedora de vas/ màquina de muntar clares, paper de forn, llanda de forn rectangular de 25 cm x 37 cm aproximadament

El nom de Coca de llanda li ve del recipient on es cou, una safata rectangular de llanda (o llauna com diuen els catalans), amb les vores baixes. Jo no utilitze exactament aquesta llanda sinó unes una mica més robustes. El que és important és utilitzar un motlle rectangular d’aquestes mides (25x37) per tal que la coca es coga homogèniament i no faja “panxa”. Aquesta és la llanda típica:

image_thumb17

Elaboració:

Si no tens la carabassa torrada, torra-la i deixa-la refredar. Jo normalment quan torre carabassa, la triture, la pese i la congele en bossetes de plàstic. Això et permet disposar de carabassa en qualsevol època de l’any. Quan la necessite, la deixe descongelar el dia d’abans a dins de la nevera i així estalvie bastant temps. Un cop descongelada l’escòrrec. 

6-1-Coca de llanda carabassa cuinadiari-0

Elaboració amb TMX i tradicional:

1.- Encén el forn a 180ºC funció ventilador + a dalt i baix, i prepara la llanda cobrint-la amb un paper de forn.

6-1-Coca-de-llanda-cuinadiari-1-1_th6-1-Coca-de-llanda-cuinadiari-1-2_th

2.- Si vas a fer la recepta amb TMX, aboca els ous sencers (rovells + clares) amb el sucre i bat durant 4 minuts a temperatura 37º velocitat 4. (Si tens una batedora de vas de les de fer batuts estil americana, també pots posar els ous i el sucre i batre-ho tot a mitja-alta potència uns 3-4 minuts).

6-1-Coca de llanda carabassa cuinadiari-2

Si ho fas amb barnilles elèctriques, munta les clares a punt de neu i reserva. Per una altra banda bat bé els rovells amb el sucre fins que la barreja es torne blanquinosa i augmente una mica el volum. Junta-ho tot i agrega la resta dels ingredients en l’ordre que indiquem més avall.

3.- Afegeix la carabassa torrada, prèviament triturada o aixafada amb una forquilla i escorreguda, i l’oli. Barreja uns segons a velocitat 4.

6-1-Coca de llanda carabassa cuinadiari-3

4.- Finalment, agrega les gasoses i la farina, però no l’aboques de cop. Fica primer la meitat de la farina i barreja uns segons a velocitat 6. Després agrega l’altra meitat i barreja 15 segons a velocitat 6. És una massa bastant densa, i com el vas estarà molt ple t’anirà bé ajudar-te de l’espàtula. Obre el vas i baixa amb l’espàtula el que hi ha a les parets. Remena fins que quede tot ben integrat.

6-1-Coca de llanda carabassa cuinadiari-4

5.- Aboca la barreja en el motlle i amb una espàtula reparteix-la homogèniament fins que arribe a totes les vores i racons. Fica les nous i empolvora amb una mica de canyella i sucre.

6-1-Coca de llanda carabassa cuinadiari-5

6.- Fica al forn uns 20-25 minuts a 180ºC o fins que en punxar-la amb un pal de broqueta aquest isca net. (Com el motlle és gran, no necessitarà més, si no s’assecarà). Passat aquest temps trau del forn i deixa que es refrede.

6-1-Coca de llanda carabassa cuinadiari-6

Temps total: amb la carabassa torrada, 40-45 minuts

6-1-Coca de llanda carabassa cuinadiari-ppal2 

Si t’ha agradat i la vols provar de fer amb xocolata, prova de fer aquesta coca de carabassa i xocolata.

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

divendres, 25 de març del 2016

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSES

Hui us porte una recepta de Pasqua que es fa molt a Vinaròs, el poble de la meua àvia i de ma mare.

Al bloc ja vaig publicar fa temps la recepta de les mones de Pasqua valencianes i la del Panou. Per a fer les farinades podríem utilitzar qualsevol de les dues masses anteriors però avui us contaré la manera com les feia la meua iaia. És d’aquelles receptes que es conten de memòria i passen de pares a fills perquè són fàcils de retenir, veureu perquè…

6-2-Farinades cuinadiari-ppal1 (640x427)

Sempre que pastàvem la massa per fer les Mones de Pasqua, féiem també farinades. Per a aproximadament un quilo de farina, la iaia agafava 3 ous i els cascava a dins d’un got, mirava fins on arribaven i a partir d’ahí posava la mateixa mida de sucre, d’oli i d’aigua tèbia, on deixatava uns “cinc duros de llevat”. Recordeu quan el llevat el compràvem en duros?

6-2-Farinades cuinadiari-ingr (640x420)

Les farinades són com unes coques farcides que es pleguen amb la mateixa massa i queden com si foren un entrepà. El farcit més típic és el de cabell d’àngel i nosaltres de vegades, en fem algunes amb dolç de moniato o barrejant les dues confitures.

Al portar el farcit, queda una pasta molt gustosa i gens seca. T’assegure que encara que només en vulgues un trosset, repetiràs.

6-2-Farinades cuinadiari-ppal3 (640x427)

Ingredients per a 4 farinades (i un panouet):

-Per a la massa:

  • 3 ous mitjans (160 grams)
  • mateixa mida* que els ous d’aigua tèbia (150 grams)
  • mateixa mida que els ous de sucre (150 grams)
  • mateixa mida que els ous d'oli d'oliva suau (135 grams)
  • 45 grams de llevat fresc
  • 800-850 grams de farina de força*
  • Opcional: Ratlladura de ½ llima (llimona) o de ½ taronja

-Per al farcit:

  • cabell d'àngel, dolç de moniato o barreja de tots dos (uns 200 g de farcit per farinada)

-Per a decorar:

  • 1 ou batut amb una mica de sal
  • una mica de sucre 

*t’expliquem com mesurar els ingredients al pas 1. Les quantitats en grams són les que m’han eixit a mi per a 3 ous mitjans.

**la quantitat de farina dependrà molt de les qualitats d’aquesta. Com també passa a les receptes dels panous i les mones, per fer aquest tipus de masses, els ingredients líquids (ous inclosos) haurien de representar aproximadament la meitat del pes de la farina.

Estris: bàscula, 1 bol per barrejar/TMX, 1 drap de cotó/ una tapa o film transparent, corró

Elaboració:

1.- Casca els tres ous i posa’ls en un got. Mira per on arriben i posa la mateixa mida d’oli, de sucre i d’aigua tèbia.

6-2-Farinades cuinadiari-1 (640x427)

2.- Deixata el llevat en l’aigua tèbia. Si ho fas amb TMX fes-ho 2 minuts a temperatura 50º i barreja uns segons a velocitat 3.

6-2-Farinades cuinadiari-2

3.- Agrega els ous, el sucre, i l’oli i barreja bé. (Amb TMX uns 3 segons a velocitat 6).

6-2-Farinades cuinadiari-3

4.- Prepara al voltant de 800-850 grams de farina en un bol. Afegeix-la de mica en mica, no tota de colp. Si la fas a màquina, pasta uns 4 minuts a velocitat espiga.

Quanta més farina afegim, més seca resultarà la pasta. Ha de quedar una massa que no s’enganxe a les mans ni a les parets del vas però que al mateix temps no siga massa dura i es puga treballar bé.

6-2-Farinades cuinadiari-4

5.- Trau la pasta de la màquina. Forma una bola i deixa reposar en un bol gran com a mínim un parell d’hores tapada amb un drap de cuina de cotó o film transparent.

6-2-Farinades cuinadiari-5

6.- Passat aquest temps, desgasa la massa i divideix-la en porcions. Per a cada farinada necessitaràs uns 300 g. Com tenim uns 1440 g aproximadament, jo avui he fet 4 farinades i un panouet amb els 200 i pico grams que m’ha sobrat.

6-2-Farinades cuinadiari-6-1

Forma les farinades: sobre un paper de forn o una làmina de silicona, estén la massa fins que estiga prima. Posa el cabell d’àngel al centre i tanca com si plegares una tovallola. Posa-les a sobre d’una safata de forn.

6-2-Farinades cuinadiari-6-2

7.- Trenca un ou en un pot de conserva. Tira un polsim de sal i barreja bé. Pinta les farinades i deixa que pugen en un lloc on no hi haja corrents d’aire. (A dins del forn apagat és un bon lloc). Necessitaran aproximadament una hora.

6-2-Farinades cuinadiari-7-1

Quan hagen pujat, torna a pintar amb ou i tira per sobre una mica de sucre.

6-2-Farinades cuinadiari-7-2

8.- Trau les farinades del forn i encén-lo a 200º C amb calor a dalt i baix. Quan estiga calent, enforna-les a 180º C durant 10-12 minuts. Si no tens pressa, per tal que tinguen una cocció més homogènia, és convenient que enfornes primer una safata i després l’altra.  Han de quedar d’un color morenet com el de la foto però sense estar cremades.

6-2-Farinades cuinadiari-8


9.- Trau del forn i deixa refredar sobre una reixeta. 

6-2-Farinades cuinadiari-9 (640x427)


Nota: esta és una massa que necessita una llarga fermentació i per tant, molta paciència. Seria ideal començar a pastar de bon matí per poder-les menjar per dinar o berenar. Com ocorre amb totes les masses fermentades fetes a casa, el més convenient és menjar-les el mateix dia que les fas o bé congelar-les i traure-les unes hores abans de consumir-les. Per a congelar-les, embolica-les en paper d’alumini i després amb una bossa de plàstic.

Si amb la mateixa pasta vols aprofitar per a fer mones també, t’expliquem com fer-les aquí.


6-2-Farinades i mones cuinadiari (640x427)

Temps total: Pastat + 2-2,5 hores de repòs + 1 hora segon repòs + 10-12 minuts de cocció.


Bon profit i bones festes!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta