Hui us porte un plat que acostumem a fer els valencians per Pasqua: els Pepitos, Ximos o Ximets. Hi ha pobles on també els fan per Sant Josep o per la Magdalena.
Si no els heu provat mai, estan boníssims!! Són panets farcits de tomacat, tonyina i ou que s’arrebossen amb llet i ou per després fregir-los. És com una Rosqueta d’ou (torrija) però salada i farcida. Sona bé veritat?
Ingredients:
- 500 g de tomacat
- 3 llandes de tonyina escorregudes
- 3 ous durs i talladets
- 12 Panets de pepito*
Per arrebossar:
- llet
- 2-3 ous batuts
- Oli de gira-sol per a fregir-los
*Si no en trobes als
forns, van bé les pucetes de Mercadona
Estris: ganivet,
cullera llarga i prima, furgadents, bols i plats, paella per fregir
Elaboració:
2.- Mentrestant ves bullint els ous. Posa un cassó amb aigua natural a bullir, posa els ous i deixa’ls coure 20 minuts des del començament o 10 minuts des que comence a bullir l’aigua.
3.- Barreja el tomacat
amb els ous durs i la tonyina escorreguda. Si veus que la barreja té una mica
de caldet del tomacat, escorre-la posant-la en un colador. Reserva
4.- Prepara els panets:
talla’ls la punta i amb una cullera trau-los la molla.
5.- Farceix amb la
titaina i tapa el panet amb la punta que has tallat posant-la cap a dins.
Posa-li un furgadents per tal que no s’òbriga.
6.- Passa els panets per llet i després per l'ou batut.
7.- Posa a escalfar l’oli en una paella i fregeix els pepitos per les dues bandes fins que estiguen daurats.
8.- Trau de l’oli i deixa’ls escórrer.
A mi com més m'agraden són acabats de fer, però també estan bons freds, el que els fa ideals per portar-los al berenar de Pasqua.
Notes:
- No tingues por de l’oli, no queden gens oliosos, tot i així, sempre pots provar de fer-los al forn o amb la fregidora d’aire.
- Els pots buidar també per la panxa, tallant un rectangle i després tornant a tapar. A mi em resulten més fàcils tallant-los la punta, encara que siguen un poquet més lletjos.
- Per tal que no siga tan llarga la recepta, pots fer el tomacat amb antelació i fins i tot tenir-lo fet al congelador.
- També els pots fer substituint la tonyina per carn magra picada que prèviament hauràs passat per la paella. Després barrejaries la resta d’ingredients de la mateixa manera. A mi personalment m’agraden més amb tonyina perquè són més saborosos, i a més sobretot si els he de menjar freds, però tot va a gustos.
Si vols que et done més idees per a estes festes, segueix el link: RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
3 comentaris :
buena receta
Me encantan estas recetas que son de cataluña,lastima que no esten en español
Hola Adriana, puedes traducir la pagina con google y las fotos te ayudarán a seguir el paso a paso. de todas formas si tienes dudas, puedes preguntar. un saludo
Publica un comentari a l'entrada