Darrerament el Gin Tònic ha agafat una popularitat increïble, fins i tot m’ha acabat agradant a mi que fins ara, i permeteu-me la broma, em recordava més a una colònia que a una beguda. (Ara ja no pense així eh??). I és que ha canviat molt la forma tant de fer-lo com de servir-lo.
Està clar que després d’un bon àpat, un gin tònic és bastant digestiu. La versió de Gin Tònic que hem fet avui és una forma diferent de presentar-lo. Li pots oferir als teus convidats com aperitiu abans de dinar/sopar o per a després com unes “postres” lleugeres i digestives.
Proveu-la, és fàcil de fer i quedareu la mar de bé!
Ingredients per a 4 ó 5 gin tonics:
- 150 ml d'aigua
- 150 g de sucre
- 1 trosset de branca de canyella
- Si t’agrada més amarg: Suc i ratlladura de ½ llimona + Suc i ratlladura de ½ taronja
o si t’agrada més àcid: suc i ratlladura d’ 1 llimona - 125 ml de ginebra
- 1 llauna de tònica (33 cl)
- 5-7 fulls de gelatina* (11 g aproximadament)
*Teniu en compte que per cada 100 ml de líquid necessitem un full de gelatina. Amb aquestes quantitats surten al voltant de 700 ml. (mira també la nota al final)
Estris: olla petita, bol amb aigua, gerra i recipients per posar la gelatina (glaçonera, copes, etc.)
Elaboració:
1.- Posa a escalfar l’aigua i el sucre amb la canyella en una olla menuda. Ha de bullir lleugerament durant 5 minuts. Apaga el foc i afegeix la ratlladura de llimona i de taronja. Deixa reposar.
2.- Hidrata la gelatina en un bol amb aigua freda durant 5 minuts.
3.- Mentrestant esprem ½ llimona i ½ taronja (ó 1 llimona sencera). Posa el suc en una gerra, agrega la ginebra i la tònica.
4.- Trau la gelatina de l’aigua, i escorre-la estrenyent-la amb la mà. Dissol-la en l’almívar que has fet a l’olleta fins que quede ben barrejada.
5.- Junta-ho ara amb l’altra la mescla de ginebra, suc i tònica i remena bé. (Si cal, passa per un colador per assegurar-te que no hi ha grumolls de gelatina. Això sí, torna a posar la ratlladura).
6.- Posa en glaçoneres (millor de silicona), en copes o dins de la mateixa taronja o llimona. Deixa reposar a dins de la nevera mínim 6 hores. Serveix ben freda. (Fins i tot la última mitja hora la pots ficar al congelador).
Suggeriments per a la presentació:
Temps total: 15 minuts + 6 hores mínim per que qualle la gelatina. (Si tens pensat fer-la per l’hora de dinar, prepara-la la nit d’abans; si la vols per a la nit, fes-la pel matí).
Nota sobre la gelatina: uns amics em van dir que no els hi va quallar. Com la gelatina que jo tinc la vaig comprar a un majorista, vaig anar al súper a provar amb les que tenien. Les meues són un poc més grans que les que venen. Exactament ho he provat amb els fulls de gelatina de la Vahiné. Ha quallat però és cert que ha trigat més de 6 hores. Us recomane per tant que la feu amb més antelació i que seguiu les instruccions del fabricant per calcular les quantitats. Això sí, només la feu, poseu-la a la nevera!!
Fonts: la idea per fer aquesta recepta l’he treta del Daily Mail i sembla ser que l’han adaptat d’una recepta de la Nigella Lawson. Nosaltres no hem fet servir exactament els mateixos ingredients ni les quantitats. Ells ho fan només amb llimona (boníssim per cert); jo, he posat la meitat de llimona i a més, taronja i canyella que pense que queda molt bé…
Amb aquesta recepta participem en el Repte de la Recepta del 15 dels Blocs Xocolata Desfeta i Els fogons de La Bordeta, aquest mes dedicat als Còctels.
Bon Profit!!
25 comentaris :
ok! La provaré, si és fàcil canyella m'hi ha agradat molt! Petonet
Hasta ahora solo había probado con gelatina de Martini para aperitivos, pero esta creo que la probaré! Que pinta!
Havia de fer unes postres lleugeretes per aquest diumenge, ja no hi ha dubte de quines seran!
Molt bona idea de preparació! Els cítrics i la canyella deuen anar perfectes al gintonic
Marta
qué bo, encara que la gelatina no m´apanya molt, el gin tonic i la canyella sí, besets!!!
Doncs ja em diràs Marina!
Pues no la hice con Martini i la oliva como lo haces tú porque no encontré tu receta! Ya me la volverás a pasar y te haré la competencia. Marta
No omplen com unes postres però estan molt bones i quedaras molt bé. Si t'agrada l'acidesa de la llimona es totalment recomanable, en la foto de baix, la gelatina que va quallar amb la llimona estava boníssima!
Sí Marta, van volar tots!
A mi tampoc m'agrada la gelatina que venen de sabors però així està diferent i val la pena, Marta
Que curioso es este cóctel! En un libro que tengo de coctelería aparece una receta similar a la tuya, tengo que probarla.
Besos
Pues pruébalo porque vale la pena
El gin tònic ens agrada molt, es un clàssic a casa i el solem prendre quan eixim a sopar amb els amics...provaré aquesta recepta teva
Quin gin tònic mes original!!! M'ha agradat molt que estigui "gelificat" :D Petons
Quin gin tònic mes original!!! M'ha agradat molt que estigui "gelificat" :D Petons
Roser i Pili, ja em direu si el proveu...Marta
Marta, aquesta gelatina és molt original!
Nani
Oh, quin toc més original hi has donat al gin tonic!! T'asseguro que si la trec a la taula aquesta gelatina s'acaba en un tres i no res, boníssima!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
sí, i a més jo no sóc massa de gelatina i m'ha agradat molt
EStic segura que no quedarà gens si la fas! Gràcies a vosaltres
Aquest dissabte toca revetlla de St. Joan a casa, i aquesta gelatina no hi faltarà, ja t'explicaré l'acollida que tingui :)
Per cert, faries alguna recomanació pel menú de revetlla? Salut.
David
Hola David, abans que res merci pel comentari. Nosaltres aquest cap de setmana l'hem tornat a fer només amb llimona i ha agradat moltíssim. no vagis amb presses perquè costa de quallar, desprès un cop feta, vola de seguida...
lo del menú de revetlla, pots agafar idees del que vaig proposar pels nadals, tan si vols fer primer i segon plat com tapes. Depén també de quin tipus de convidats tingues. Si els vols sorprendre i no estar massa temps a la cuina, jo faria els espinacs, ceps i ou poche de primer (ho pots tenir tot preparat i a ultima hora fer l'ou) i de segon el llobarro amb morcilla de ceba i melmelada (aquest plat es fa en 5 minuts, en una paella la morcilla i una planxa gran amb 1/2 llobarro per persona ja va bé, despres coca de llardons facilissima...i la gelatina...No et treuràs els convidats de sobre!! Si vols algun suggeriment més o tens dubtes, sempre em pots escriure a cuinadiari@gmail.com
http://cuinadiari.blogspot.com.es/2011/12/espinacs-ceps-i-ou-poche.html
http://cuinadiari.blogspot.com.es/2011/11/llobarro-amb-botifarra-de-ceba-morcilla.html
http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/02/coca-de-llardons-versio-rapida.html
Marta
Marta...¡¡¡moltes gràcies pels consells!!! en passaré l'informe ;)
David
Ets una crack Marta!!
ja ens hem fet seguires incondicionals teves!! ens has ben guanyat amb aquesta gelatina de gintònic!!
Sens dubte la provarem de fer i ja t'explicarem els resultats!!
Es que us vaig descobrir l'altre dia i em va agradar molt l'explicació i tb la resta de receptes. Aquesta gelatina està molt bona, sobre tot ben fresqueta. Moltes gràcies per la visita! Marta
Publica un comentari a l'entrada