GALERIA DE FOTOS

dimecres, 18 de gener de 2012

ORADA A LA SAL EN 5 MINUTS

A tots ens agraden les receptes fàcils, bones i ràpides, i aquí tenim una recepta que reuneix aquestes característiques. Una orada a la sal feta al microones la tindràs llesta en 5 minuts. Si la feres al forn, trigaria 45 minuts... decideix...



Ingredients:
  • 1 orada/llobarro per persona
  • Sal grossa
-Per amanir: 
  • alls tallats a làmines (3-4 grans d’all per persona)
  • oli d’oliva verge extra
  • un raig de vinagre blanc
  • pebre roig
  • Opcional: 2 pestetes (caiena)
-Guarnició suggerida:

Estris: recipient per a microones

Elaboració:


-Guarnicions:

Avui us propose aquestes guarnicions que combinen bé amb el peix però podeu servir el peix com més us agrade. Per fer-les seguiu els següents links.
2.- Guarnició de xampinyons al vi blanc.

-El peix:

1.- Prepara el peix. No cal que te l’escaten ni que li traguen el cap, només que te l’estripen.

2.- En un recipient que puga anar al microones i on càpiguen les orades que vages a fer, fes un llit amb la sal grossa. Posa a sobre les orades i torna a tapar amb més sal grossa.



3.- Fica al microones. Necessitarem aproximadament 5-6 minuts per peça. Per exemple, per a dues orades d’uns 300 g cadascuna, programa uns 12 minuts a potència 600W.



4.- Mentrestant prepara la salseta d'all i pebre-roig: pela els alls i talla'ls a làmines. Posa un bon fons d’oli en una paella i fica els alls. Fregeix-los fins que estiguen daurats però vés amb compte perquè si se’t torren massa, amargaran. Retira del foc, agrega el vinagre, després el pebre roig i remena. Reserva per a servir-ho amb el peix.


5.- Quan acabe el temps programat, trau el recipient del microones vigilant de no cremar-te. Deixa reposar uns 2-3 minuts. Passat aquest temps treu-li la sal i la pell a les orades. Serveix amb la salseta d'alls i pebre-roig i acompanyades de les guarnicions.



Mireu com ha quedat la nostra orada: sucosa i al punt. Imagineu com estarà amb els allets!! Mmm!



Suggeriment: per guanyar temps, i si prepares la guarnició dels xampinyons, pots posar uns grans d’all més per sa fer la salseta de pebre-roig.

Amb la resta d’alls continua fent la guarnició de xampinyons.

Nota: aquesta recepta es podria fer també en el forn, encara que necessitaríem uns 40 minuts coent-les a 200ºC. Amb el microones em sembla que val la pena estalviar-te mitja horeta, no??

L'única pega que potser li podem trobar a la recepta és si has de fer-ne per exemple quatre. En aquest cas, fes-les en dues tongades. Si vas amb presses, quan tragues les primeres, posa les següents en una altra font i programa uns altres 12 minuts. Si les primeres les deixes en la sal, es mantindran calentes durant l'estona en què es couen les segones.

Temps total: 5-6 minuts per peça

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos aFacebookPinterest o a Twitter.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )