GALERIA DE FOTOS

dimecres, 18 de gener del 2012

ORADA A LA SAL EN 5 MINUTS

A tots ens agraden les receptes fàcils, bones i ràpides, i aquí tenim una recepta que reuneix aquestes característiques. Una orada a la sal feta al microones la tindràs llesta en 5 minuts. Si la feres al forn, trigaria 45 minuts... decideix...



Ingredients:
  • 1 orada/llobarro per persona
  • Sal grossa
-Per amanir: 
  • alls tallats a làmines (3-4 grans d’all per persona)
  • oli d’oliva verge extra
  • un raig de vinagre blanc
  • pebre roig
  • Opcional: 2 pestetes (caiena)
-Guarnició suggerida:

Estris: recipient per a microones

Elaboració:


-Guarnicions:

Avui us propose aquestes guarnicions que combinen bé amb el peix però podeu servir el peix com més us agrade. Per fer-les seguiu els següents links.
2.- Guarnició de xampinyons al vi blanc.

-El peix:

1.- Prepara el peix. No cal que te l’escaten ni que li traguen el cap, només que te l’estripen.

2.- En un recipient que puga anar al microones i on càpiguen les orades que vages a fer, fes un llit amb la sal grossa. Posa a sobre les orades i torna a tapar amb més sal grossa.



3.- Fica al microones. Necessitarem aproximadament 5-6 minuts per peça. Per exemple, per a dues orades d’uns 300 g cadascuna, programa uns 12 minuts a potència 600W.



4.- Mentrestant prepara la salseta d'all i pebre-roig: pela els alls i talla'ls a làmines. Posa un bon fons d’oli en una paella i fica els alls. Fregeix-los fins que estiguen daurats però vés amb compte perquè si se’t torren massa, amargaran. Retira del foc, agrega el vinagre, després el pebre roig i remena. Reserva per a servir-ho amb el peix.


5.- Quan acabe el temps programat, trau el recipient del microones vigilant de no cremar-te. Deixa reposar uns 2-3 minuts. Passat aquest temps treu-li la sal i la pell a les orades. Serveix amb la salseta d'alls i pebre-roig i acompanyades de les guarnicions.



Mireu com ha quedat la nostra orada: sucosa i al punt. Imagineu com estarà amb els allets!! Mmm!



Suggeriment: per guanyar temps, i si prepares la guarnició dels xampinyons, pots posar uns grans d’all més per sa fer la salseta de pebre-roig.

Amb la resta d’alls continua fent la guarnició de xampinyons.

Nota: aquesta recepta es podria fer també en el forn, encara que necessitaríem uns 40 minuts coent-les a 200ºC. Amb el microones em sembla que val la pena estalviar-te mitja horeta, no??

L'única pega que potser li podem trobar a la recepta és si has de fer-ne per exemple quatre. En aquest cas, fes-les en dues tongades. Si vas amb presses, quan tragues les primeres, posa les següents en una altra font i programa uns altres 12 minuts. Si les primeres les deixes en la sal, es mantindran calentes durant l'estona en què es couen les segones.

Temps total: 5-6 minuts per peça

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos aFacebookPinterest o a Twitter.