GALERIA DE FOTOS

dimarts, 20 de setembre de 2011

ARRÒS A LA CUBANA


Arribar a casa sense tenir el dinar fet, ja no és un problema si decideixes fer un arròs amb la TMX, això sí, la salsa l’acostume a tenir ja feta al congelador.



Ingredients:

-Per a l’arròs:
  • 50 g d’oli
  • 3 dents d’all
  • 800 g d’aigua
  • sal
  • 350 g d’arròs

-Per a la salsa de tomaca:
  • 50 g oli
  • 2 dents d’all
  • 1 ceba
  • 1 carlota
  • 1 pot de 800 g o1 Kg de tomàquet natural triturat
  • 3 culleradetes de sucre
  • 1 culleradeta de sal
-Per a acompanyar:
  • 1 ou per persona

Estris: TMX, paella per fregir l’ou
  
Elaboració amb TMX:

Prepara primer la salsa de tomaca, encara que com he dit abans, el millor és tenir-la preparada amb antelació.

-Elaboració de la salsa de tomaca:

1.- Posa l’oli en el vas i programa 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

2.- Afegeix l’all, la ceba i la carlota i tritura 10 segons a velocitat 4. Si t’agraden els trossets més menuts tritura velocitat 5. Programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1-2.

3.- Baixa les restes de les parets del vas i torna a triturar si ho trobes necessari (recorda que si es tritura la salsa en calent es tornarà groguenca). Afegeix la resta d’ingredients i programa 30 minuts, temperatura varoma, velocitat  1. Posa el cistell damunt perquè la salsa s’espessisca i per tal d’evitar esquitxades.

Nota: es pot fer la salsa sense la ceba i la carlota

-Elaboració de l’arròs:

1.- Posa en el vas l’oli i els alls i programa 3 minuts, varoma, velocitat 3 1/2.

2.- Afegeix l’aigua i la sal i barreja 10 segons, velocitat 6.

3.- Posa el cistell dins del vas i programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 4. Amb això estem bullint l’aigua, si veus que no bull, posa uns minuts més.

4.- Tira l’arròs a través del bocal i programa 13 minuts, temperatura varoma, velocitat 4. Mou l’arròs amb l’espàtula de tant en tant perquè no es quede tot enganxat.

Nota: en el fons del vas quedarà tot el midó de l’arròs, el pots tirar o bé usar-lo per fer-lo més melós.

Serveix l’arròs amb la salsa i un ou fregit (ferrat) o una truita.

Temps total: (30 minuts de la salsa) + 18-25 minuts de l’arròs

Bon profit!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )