Hui venim amb una recepta original i vistosa que podeu fer tant per sopar com per a un àpat a base de pidadetes. Per a elaborar esta torrada es poden escollir verdures de temporada o aquelles que més t’agraden: porro, carabasseta, pebrera verda, xampinyons, albergínia, carxofa, etc. Després es col·loca confit d’ànec esqueixat per sobre i una mica d’allioli suau de poma.
Ingredients de la torrada de verdures, confit d’ànec i allioli de poma:
- oli d’oliva
- sal
- 1 porro tallat a rodanxes
- 1 carabasseta mitjana tallada a bastonets
- 2 pebreres verdes italianes tallades a rodanxes
- 200 g de xampinyons
- 2-3 confits d’ànec*
- pa tallat a llesques*
- allioli de poma:
- 1 poma golden (240 g)
- 1 all sense el germen
- 1 mica de sal
- 1 rovell d’ou
- 1 raig de llimona
- 150 g d’oli
-
- Per l’acabat: llavors de rosella i sal maldon
*Jo avui he fet aquestes torrades amb pa de motlle casolà fet amb la panificadora però pots utilitzar el pa que més t’agrade: pa de coca, xapata, etc. La mida de les llesques del pa, així com les quantitats que hi fiques de cada ingredient, adapta-les al teu gust. Si t’agraden ben plenets de confit, posa’n 3.
Estris: cassola, paella, colador, batedora de mà, torradora/forn
Elaboració:
1.- Les verdures:
1.1.-Talla les verdures a rodanxes. La carabasseta la pots fer a bastonets.
1.2.-Posa un fons d’oli en una paella i comença a sofregir el porro. Seguidament posa la pebrera verda i, quan aquesta perda el verd intens i estiga una mica tova, agrega la carabasseta i una mica de sal. Si poses xampinyons, posa’ls una mica més endavant o fes-los en una altra paella a banda perquè solten molta aigua i no volem que se’ns bullen les verdures.
Jo avui he fet bastant quantitat de xampinyons i els he aprofitat per a una altra elaboració. El que té de bo aquesta torrada és que la verdura que et sobre la podràs aprofitar per a guarnició de molts plats o per fer una truita.
1.3.-Quan estiguen fetes les verdures, posa-les en un colador perquè deixen anar tot el suc.
2.- L’allioli de poma:
2.1.-Pela la poma, talla-la en octaus i trau-li les llavors. Posa-la en un bol i tapa amb film transparent. Fica al microones i programa 4 minuts a màxima potència. Punxa amb una forquilla per comprovar que estiga tova. Si no ho està, programa un altre minut. Deixa refredar.
2.2.-Posa la poma i l’all al vas de la batedora i tritura. Seguidament afegeix una mica de sal, el rovell d’ou i un raig de llimona. Torna a triturar. Sense parar la batedora, vés afegint l’oli a poc a poc fins que la salsa agafe consistència. Reserva.
3.- El confit d’ànec:
3.1.- Escalfa els confits en una paella i esqueixa la carn.
4.- Muntatge de la torrada:
4.1.- Torra el pa. Fica a sobre els ingredients per este ordre: verdura, confit i allioli. Guarneix amb unes llavors de rosella i unes escates de sal maldon. Si vols pots posar una capa fina d’allioli a sobre del pa.
5.- Serveix de seguida.
Notes: Amb aquestes quantitats et sobrarà allioli. Utilitza’l amb algun plat de bacallà, porc o xai. Queda molt bé amb creïlles fregides tallades a làmines, confit esmicolat i l’allioli per sobre.
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta