Ja feia temps que no us posava una recepta internacional i avui porte aquest plat de Verduretes amb Salsa de Soia, Pollastre i Fideus, un plat sa i molt fàcil de fer.
Ingredients:
-Per a adobar la carn:
- 500 g de pit de pollastre a trossets
- 2 alls trinxats
- 3 cullerades de salsa de soia
- 1 cullerada de gingebre ratllat
-Per a la resta del plat:
- 1 ceba gran tallada en juliana fina
- 2 carlotes (pastanagues) a rodanxes fines
- 1 pebrera roja tallada en juliana fina
- 1 pebrera verda tallada en juliana fina
- 1 pebrera groga tallada en juliana fina
- 170 g de bolets shitake frescos (o si no en trobes, xampinyons)
- 350 g de soia germinada (1 pot)
- 250 g de fideus estil noodles (de blat o d’arròs)
- 5-7 cullerades de soia (al gust)
- Opcional: un parell de grapats de pipes, anacards o sèsam
- Oli
- Aigua per bullir els fideus
Estris: bol per adobar la carn, wok, paella, olla per bullir la pasta
Elaboració:
1.- Fica la carn amb els ingredients de l’adob a dintre d’un bol. Deixa reposar mentres prepares la verdura.
2.- Cou els fideus seguint les instruccions del fabricant. Cola i reserva.
3.- Posa un fons d’oli al wok. Salta la verdura per aquest ordre:
- ceba, carlota, pebreres, bolets i finalment la soia germinada
Així que veges que comencen a perdre l’aigua, afegeixes la següent. Fes-la a foc moderat-alt sacsejant el work per tal que no s’enganxen les verdures i vagen barrejant-se.
4.- Afegeix la salsa de soia.
5.- Mentre s’acaben de fer les verdures, posa una paella a foc fort amb una mica d’oli. Agrega la carn i dóna una voltes fins que segelle. Incorpora a les verdures.
6.- Sofregeix els fideus en la mateixa paella on has fet la carn i quan estiguen un poc sequets, aboca’ls al wok. Cuina uns minutets fins que es barregen tots els sabors.
Nota: este plat de verdures el pots adaptar segons les verdures que tingues a la nevera: soia, carabasseta, col xinesa, etc. Tot i que a mi m’agrada més amb pollastre, amb porc també queda bé.
I si sou vegetarians o algun dia no voleu menjar carn, podeu prescindir d’ella i afegir-hi uns fruits secs com pipes o anacards.
Temps total: dependrà de com t’agraden de fetes les verdures, entre 30-45 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
7 comentaris :
Boníssima proposta, Marta. A mi també és com més m'agraden els fideus orientals, amb les verduretes i regats amb soja. Molt bé aquest afegit de germinats! Són molt sans, oi? Petons
què bo, no cal anar al xino i més sà, felicitats p´el premi, bsts!!!
Desde ahir que et segueixo pel Facebook i ara al veure el teu comentari i que estaves de seguidora he vingut a veure el teu bloc i aquí em quedo també.
A aquesta recepta no li falta rés, es veu molt bona i plena de color.
Petons.
Aquest fideus amb verduretes i soja estan deliciosos!!
ptns!!
Uauuu!! t'has guanyat una fan!!! quin plat!!! vaig a xafardejar més per aquí que això promet! ;-) petons
A casa els fem semblants i ens encanten.
Petons.
Molt bona combinació!, i molt saludable
Publica un comentari a l'entrada