Com ja us he posat en uns altres posts els valencians cuinem molt amb carabassa. Tenint en compte que ja tenim al bloc un pastís de carabassa i xocolata, un bunyols de carabassa, una coca de carabassa i xocolata...ara tocava innovar i presentar-la en un plat salat.
Us deixe aquí la recepta d’un pastís de carabassa amb botifarra de ceba, un plat que el dia que el vaig inventar no hagués donat un duro per ell… però que hem acabat fent en diverses ocasions perquè va resultar una combinació molt bona!
Ingredients per a 4 racions:
- 1 mica de mantega
- 300 g carabassa torrada (*)
- 2 cullerades de parmesà ratllat (20 g) + 1 mica per a gratinar
- 2 cullerades de formatge d’untar (tipus Philadelphia)
- 1 ó 2 ous (**)
- 4 botifarres (morcillas) de ceba (200-250g)
(*) Perquè et fages una idea, per a traure 300 g de carabassa torrada, necessitaràs una carabassa de més de mig ja que amb la cocció es perd aproximadament un 30% del pes en cru.
(**) Depén de la consistència de la barreja. El pastís d’aquesta foto el vam fer amb un motlle una mica més gran i menys quantitat d’ou.
Estris: 2 paelles, 1 motlles quadrat dels d’emplatar d’aproximadament 11x11 cm)
Elaboració:
1.- Si no tens la carabassa torrada, segueix les instruccions aquí. (Si no tens gaire temps, la podries fer al microones, a máxima temperatura uns 35 minuts, encara que el sabor no és el mateix).
2.- Mentrestant, si vas a fer el pastís amb motlles d’emplatar, folra’ls amb paper de forn:
3.- Vés fent la botifarra. Trau-li la pell i esmicola-la. Sofregeix-la en una paella i reserva.
4.- Quan tingues la carabassa feta, pesa els 300 g que es necessiten per a aquesta recepta (la resta, reserva-la per a un altre ús: pastís de carabassa i xocolata, bunyols de carbassa, coca de carabassa i xocolata, o simplement, mengeu-la amb sucre).
5.-Posa una mica de mantega en una paella, afegeix la carabassa i vés aixafant-la amb una forquilla (no cal que la tritures prèviament). Sofregeix-la fins que perda una mica d’aigua.
6.- A continuació posa les dues cullerades de parmesà i les dues de formatge d’untar i remena bé.
7.- Bat els ous i afegeix-los a la barreja anterior. Remena enèrgicament i retira de seguida del foc. Ha de tenir una consistència similar a la d’una beixamel bastant densa.
8.- Seguidament agafa el motlle on faràs el pastís i posa la meitat d’aquesta barreja. Enforna un 5-7 minuts fins que estiga una mica quallada aquesta capa.
9.-Trau del forn i fica la capa de botifarra i una altra capa de carabassa. Fica una mica de parmesà per damunt.
10.- Enforna fins que es qualle i es gratine el formatge, uns 10-15 minuts.
11.- Serveix tebi.
Nota: Cuinar amb carabassa pot resultar arriscat ja que de vegades has d’ajustar les quantitats dels ingredients depenent de si aquesta fa més aigua o menys. Això no hi ha problema si estem fent una crema o un puré però sí que ens influirà en una coca o un pastís. Si et passa que la carabassa tendeix a treure bastant aigua (normalment són les que trobes poc dolces desprès de traure-les del forn), juga amb el foc en el punt 5 o amb els ingredients posant-li més parmesà o un ou més i no tindràs cap problema.
Temps total: (amb la carabassa torrada) uns 30 minuts
Amb aquesta recepta fem la nostra aportació al repte d’este mes dels blocs Xocolata Desfeta i Els fogons de La Bordeta: la Carabassa
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
9 comentaris :
oh Marta! Quina bona pinta! I com t'ho fas perquè la capa de sobre quedi cruixent? Petons!
Es una recepta amb la que quedes bé sense que la butxaca es resenteixi.
Té molt bona pinta!
Petons.
Normalment queda torradeta la capa de sobre per si sola perquè hi ha el parmesà, sinó és així, el poses tu a gratinar. Marta
i tant!! bo, barat i sense gaire esforç! Marta
Sí que fa bona pinta... jo també sóc amant de la carabassa!
Vanesa Gutiérrez
M'agraden totes le receptes que duen carabassa i esta recepta es de 10.
Un abraç
Oh, oh, oh! Aquest pastís m'ha enamorat!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
són dos ingredients molt nostres!
Hola , soc Bea. He trobat el teu bloc per casualitat buscant fotos de botifarra de ceba. M'agrada molt així es que em quede. Si vols vine a visitar el meu. Un abraç.
Publica un comentari a l'entrada