GALERIA DE FOTOS

divendres, 15 de juliol de 2011

BEIXAMEL DE COBERTURA


Un altre bàsic de la cuina. Aquesta que no és tan densa, la podràs utilitzar per als canelons i lasanyes. Si la volguessis per a una altra finalitat, juga amb les quantitat de farina i llet.



Ingredients per a una lasanya o uns 20 canelons:
  • 25 g d’oli d’oliva verge extra
  • 50 g de mantega
  • 70 g de farina
  • 800 g de llet sencera tèbia
  • Sal, pebre i nou moscada

Estris: TMX o paella, batedora manual de barnilles

Elaboració en paella:

1.- Escalfa la mantega i l’oli en una paella.

2.- Afegeix la farina i dóna-li unes voltes fins que es torre una mica.

3.- Afegeix la llet tèbia i remena constantment per tal que no es facen grumolls. Quan agafe consistència als 7-8 minuts, trau del foc.

Elaboració en TMX:

1.- Posa en el vas de la TMX l’oli i la mantega.

2.- Programa 2 minuts, varoma 100º, velocitat 3.

3.- Agrega la farina i ofega 2 minuts, 100º, velocitad 3.

4.- Afegeix la llet, el pebre blanc i la nou moscada i barreja uns segons a velocitat 6. Després programa 8 minuts, temperatura varoma, velocitad 4. 


Nota: Si li vols donar un gust diferent, i depenent del que vages a fer, li pots afegir mitja ceba. En este cas el que hauràs de fer és sofregir-la al principi amb l’oli i la mantega. També li pots afegir pols de ceps, fumet de peix, formatge parmesà o roquefort. Tots aquestos ingredients reforçaran el sabor de la recepta que estigues fent.

Temps total: 15 minuts

Bon profit!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )