GALERIA DE FOTOS

dimarts, 16 d’octubre del 2012

PA DE PAGÉS AMB FARINA DE BLAT I SÈGOL per al World Bread Day 2012

A finals de setembre, des del Blog HEMC anunciaven la setena edició del Dia Mundial del Pa, un event que se celebra cada 16 d’octubre i que va ser creat per la Fundació Internacional de Forners per promoure el consum i l’elaboració del pa.

En aquest event es convida a tothom ja siguen cuiners, forners, professionals, aficionats, etc. a preparar els seus pans i compartir-los. I els bloggers també tenim la oportunitat de celebrar aquest dia penjant la nostra recepta als nostres blocs.

Jo he fet per a l’ocasió aquest Pa de Pagès amb Farina de Blat i de Sègol:

5-pa blat i segol-world bread day-12

 

És una recepta que no presenta gaire dificultad. En quant a la tècnica, hem utilitzat la tècnica del Dutch oven, la mateixa que vam emprar en el  Pa de Pagès fet a casa.

Per als que no conegueu aquesta tècnica encara, es tracta de fer un forn a dintre del nostre forn per tal d’aconseguir un resultat el més semblant possible al d’un forn professional. El pa es cou tapat a dins d’unes olles metàl·liques o de fang i això fa que s’agafe una temperatura molt elevada i es cree la humitat necessària durant la cocció.

5-pa blat i segol-ppal2

 

Aquesta recepta de Pa de Pagès de Blat i Sègol porta més ingredients que la del pa de pagès fet a casa però no són gens difícils de trobar: farina de força, farina de sègol (mercats i herboristeries), ou, fruits secs, cervesa, llevat, flocs dels dels de fer puré de patata, etc.

Este és un pa amb una corfa (crosta) cruixent i una molla densa però no pesada. A mesura que passa el temps, però, la crosta deixa de ser tan cruixent i el pa s’ablaneix una mica però sense tornar-se corretjós (gomós). Es torna per tant d’una consistència semblant a la d’un pa de motlle rústic i integral, ideal per preparar sandvitxos.

5-pa blat i segolppaltall25-pa blat i segol-ppaltall1

Amb mantega pernil i formatge o amb mantega i salmó està molt bo!

Ingredients per a 2 pans de mig o un pa de quilo:

dissabte, 13 d’octubre del 2012

PASTÍS DE CARABASSA I BOTIFARRA DE CEBA (MORCILLA)

Com ja us he posat en uns altres posts els valencians cuinem molt amb carabassa. Tenint en compte que ja tenim al bloc un pastís de carabassa i xocolata, un bunyols de carabassa, una coca de carabassa i xocolata...ara tocava innovar i presentar-la en un plat salat.

Us deixe aquí la recepta d’un pastís de carabassa amb botifarra de ceba, un plat que el dia que el vaig inventar no hagués donat un duro per ell… però que hem acabat fent en diverses ocasions perquè va resultar una combinació molt bona! 

Pastís Carabassa-ppal2

 

Ingredients per a 4 racions:

  • 1 mica de mantega
  • 300 g carabassa torrada (*)
  • 2 cullerades de parmesà ratllat (20 g) + 1 mica per a gratinar
  • 2 cullerades de formatge d’untar (tipus Philadelphia)
  • 1 ó 2 ous (**)
  • 4 botifarres (morcillas) de ceba (200-250g)

(*) Perquè et fages una idea, per a traure 300 g de carabassa torrada, necessitaràs una carabassa de més de mig ja que amb la cocció es perd aproximadament un 30% del pes en cru.

(**) Depén de la consistència de la barreja. El  pastís d’aquesta foto el vam fer amb un motlle una mica més gran i menys quantitat d’ou.

dimecres, 3 d’octubre del 2012

VERDURES AMB SALSA DE SOIA, POLLASTRE I FIDEUS

Ja feia temps que no us posava una recepta internacional i avui porte aquest plat de Verduretes amb Salsa de Soia, Pollastre i Fideus, un plat sa i molt fàcil de fer.

8-verdures soia i fideus-ppal2-

 

Ingredients:

-Per a adobar la carn:

  • 500 g de pit de pollastre a trossets
  • 2 alls trinxats
  • 3 cullerades de salsa de soia
  • 1 cullerada de gingebre ratllat

-Per a la resta del plat:

  • 1 ceba gran tallada en juliana fina
  • 2 carlotes (pastanagues) a rodanxes fines
  • 1 pebrera roja tallada en juliana fina
  • 1 pebrera verda tallada en juliana fina
  • 1 pebrera groga tallada en juliana fina
  • 170 g de bolets shitake frescos (o si no en trobes, xampinyons)
  • 350 g de soia germinada (1 pot)
  • 250 g de fideus estil noodles (de blat o d’arròs)
  • 5-7 cullerades de soia (al gust)
  • Opcional: un parell de grapats de pipes, anacards o sèsam
  • Oli
  • Aigua per bullir els fideus

LIEBSTER AWARD

Aquesta setmana m’he sorprés en rebre el LIEBSTER AWARD 4 vegades en només 3 dies. Realment no estic gaire posada amb això dels premis que es donen d’uns blocs als altres ja que malauradament el poc temps que tinc per dedicar-li al bloc, l’utilitze per a redactar i preparar les entrades. Per tant, tot i que no sóc gaire (inter)activa a la xarxa, m’alegra que algú em tinga en compte :–)!!

Aquest guardó és una manera de donar a conèixer blocs amb menys de 100 seguidors. A mi me l’han atorgat els Blocs de la Carmeta Rusquilleta, Dolç i Salat, Els fogons de l’avia NuriViaje al Centro de la Cocina.

Bàsicament es tracta de que els blocs elegits trien 11 blocs, i aquestos triaran 11 més. Alhora, per què us coneguen millor, heu de dir 11 coses sobre vosaltres i respondre 11 preguntes. Això del número 11 no sé si té una explicació, bé, a mi em recorda una mica als jocs en cadena que fèiem al cole…

 

liebster

 

Les regles del premi són:

A) Explicar 11 coses sobre tu.

B) Respondre les 11 preguntes sobre tu.

C) Triar 11 blocs i i proposar-los 11 preguntes

D) Seguir a la persona que t'ha nominat.

E) Visitar tres dels blogs que també han estat nominats juntament amb tu.

 

COMENCE…

A) Explicar 11 coses sobre tu:

  1. Edat: entre 35 i 40.
  2. Valenciana de naixement i Catalana d’adopció.
  3. Sóc llicenciada en filologia anglesa i vaig ser profe durant uns anys (de vegades ho notareu perquè m’enrotlle bastant). Ho vaig deixar per venir-me a viure a Barcelona i ara treballe en una multinacional fent una feina que també m’agrada.
  4. No em dedique a res relacionat amb la gastronomia. És un hobby.
  5. Tinc dues filles, una del 2006 i l’altra del 2008 (per tant ara, de 6 i 4 anys). Les dues també estan enganxades a la cuina. M’ajuden bastant (encara que de vegades aquesta ajuda  es torna en contra teu), munten ja els seus propis plats, els hi fan fotos i segurament quan sàpiguen llegir i escriure, faran el seu propi bloc, em treuran els pocs seguidors que tinc i algú els donarà també el Liebster Award.
  6. Pense que quan es tenen fills s’ha de fer alguna activitat que ens agrade i ens motive. Abans feia guitarra però suposava massa temps tant a dins com fora de casa. He acabat per tant fent un bloc de cuina a casa perquè cuinar, cuinem cada dia…
  7. Acostume a buscar el cantó positiu de les coses. Sóc pràctica i m’agrada anar al gra.
  8. Defuigisc prou d’allò que acostuma a agradar a tothom i vaig bastant a la meua.
  9. Gaudisc tant del mar com de la muntanya, dels dinars amb els amics, m’agrada la tranquil·litat però no la soledat, els llibres de cuina i amb tot això ja m’he passat de les 11 coses.

B) Les 11 preguntes: 

  • Com et definiries? Reservada i independent.
  • Quin és el teu plat preferit? Qualsevol plat d’arròs sense esclatar.
  • Prefereixes cuinar o que et cuinin? Les dues coses. Disfrute molt cuinant però m’agrada aprendre dels altres i que em sorprenguen.
  • Quines són les teves postres preferides? No sóc gaire “dolça” i m’agrada acabar els àpats amb una fruita.
  • Si t'haguessis de quedar amb un ingredient, quin seria? El pa.
  • Quin és el millor viatge que has fet? Guatemala
  • Quin és el millor restaurant en el que has menjat? M’agraden molts, l’últim on hem dinat i que ens agrada molt: L’Aiguamolls a l’Empordà.
  • T'agrada més la carn o el peix? Depén del moment.
  • Quin és el teu formatge preferit? Els manxecs.
  • Xocolata negra o amb llet? Xocolata negra, sens dubte.
  • Quin és el pitjor plat que has provat mai? No puc amb els puddings de peix.

C) El blocs que jo trie

  1. http://wool-handmade.blogspot.com.es
  2. http://desastrecuina.blogspot.com.es/

i les 11 preguntes que faig, encara que hi ha un parell de blocs que no són de cuina, són les mateixes que jo he respost.

Nota als “guardonats”: això és una cadena de premis, la intenció és donar a conéixer el teu bloc però de cap de les maneres vull que això et prenga massa temps. Si no va amb tu tot això, simplement passa i no et sentis obligat. (No vaig a posar tot allò que s’acostuma a trobar als mails que ens fan reenviar de la mala sort … :-)). Tot al contrari!! Espere que us vaja a tots molt bé!

Ens veiem per la xarxa!

Marta

dimecres, 26 de setembre del 2012

MACARRONS AMB PESTO, CEBA I BOLETS

Ens encanta la salsa pesto i sempre ha format part del rebost de casa ja que és un bon recurs d’última hora.

Un dia que vam sopar a casa de l’Adi i l’Alfons, ens van preparar una amanida de pasta diferent a la que es fa habitualment i ens va agradar molt. Amb només dos ingredients més van transformar una recepta que pot ser típica de pis d’estudiants en un “pesto enriquit” que es pot menjar acabat de fer o fred com si fos una amanida.

A casa ens agrada més menjar-ho calent però això ja ho tries tu!

1-4-pesto ceba boletsppal-

Ingredients per a 2 persones:

  • 190 g de pasta (macarrons o “tiburons”*)
  • 2 cebes
  • Una safata de gírgoles o xampinyons (300 grams)
  • 1 bosseta de salsa pesto (150 grams)
  • parmesà ratllat (si és per menjar en calent) i daus de formatge tendre (si és per menjar com amanida)

(*) si es menja este plat en fred com amanida, jo triaria una pasta més menuda com cargolins (“tiburón”), llacets o espirals. En calent, macarrons sense cap dubte!

Estris: olla per bullir la pasta, paella o TMX, un bol

Elaboració:

1.- Talla les cebes en juliana fina i cuina-les en un fons d’oli.

1-4-pesto ceba bolets-1

2.- Vés tallant els bolets a làmines o a quarts i quan la ceba comence a transparentar, afegeix els xampinyons a l’olla. Deixa a foc moderat fins que estiga tot ben cuit.

1-4-pesto ceba bolets-2-11-4-pesto ceba bolets-2-2

3.- Mentrestant bull la pasta. Quan estiga cuita, escorre-la.

1-4-pesto ceba bolets-3

4.- Apaga el foc de l’olla on estàs fent el sofregit. Agrega el pesto i la pasta. Barreja fins que estiga tot ben integrat.

1-4-pesto ceba bolets-4-11-4-pesto ceba bolets-4-2

5.-Si heu de menjar el plat en calent, afegeix-li el parmesà ratllat. Sinó, espera que la barreja estiga freda del tot i posa-li el formatge a trossos i el ratllat.

Fàcil, no?

Temps total: menys de mitja hora

Aprofitem esta recepta de macarrons per participar al repte mensual de Memòries d’una Cuinera

              pesto ceba bolets mixmacarrons

Bon profit!!  

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

diumenge, 16 de setembre del 2012

PASTISSETS I COQUES DE VERDURA AMB MASSA DE CERVESA

Quan vam penjar al bloc la recepta de les Coques Salades, us vam comentar que a moltes llars valencianes és molt típic menjar coques i pastissets a l’hora d’esmorzar o de dinar com a substitut del pa.

Les coques que vam fer porten llevat de forner i s’assemblen a la massa del pa o de la pizza gruixuda. Aquesta massa d’avui però, no porta llevat sinó l’oli i una altra part líquida que acostuma a ser cervesa o gasosa i amb ella es poden fer tant coques com pastissets. Las massa és més ràpida de fer i queda cruixent. No us sabria dir quines m’agraden més, ambdues són boníssimes!

5-pastissets verdura-ppal

5-coques cervessa-ppal

Ingredients:

PÈSOLS AMB CEBA I TONYINA (farciment per a pastissets)

Quan vaig penjar les coques amb massa de llet i brandi, us vaig comentar que tant les coques com els pastissets es podien fer amb diferents farciments: amb tomacat, amb ceba, amb pèssols i ceba, amb bledes i espinacs, etc.

Avui hem fet pastissets i coques de cervesa i els hem farcit de tomacat, recepta que ja teníem al bloc, i de pèsols i ceba que expliquem com fer-ho aquí:

3-pesols ceba i tonyina

Ingredients:

dijous, 13 de setembre del 2012

PASTÍS DE XOCOLATA I MERENGA

La recepta d’esta setmana és un pastís típic d’Armènia i d’algunes parts de Rússia que ens va ensenyar a fer la Susana que és de per allà. 

Primer es fa un pa de pessic de xocolata amb els rovells dels ous, i desprès, amb les clares, fem una merenga que li posem per sobre al bescuit.

M’agrada fer este pastís per diverses raons: la combinació del pa de pessic de xocolata amb la merenga queda mot bé, és fàcil de fer, es pot fer el dia d’abans i amb les quantitats que hem posat ixen moltes racions, per tant és ideal per fer quan tenim uns quants convidats a casa.

6-4-pastis xocolata i merenga-ppal-22

6-4-pastis xocolata i merenga-ppal-1-

 

Ingredients: