Quan vaig penjar les coques amb massa de llet i brandi, us vaig comentar que tant les coques com els pastissets es podien fer amb diferents farciments: amb tomacat, amb ceba, amb pèssols i ceba, amb bledes i espinacs, etc.
Avui hem fet pastissets i coques de cervesa i els hem farcit de tomacat, recepta que ja teníem al bloc, i de pèsols i ceba que expliquem com fer-ho aquí:
Ingredients:
- 3-4 cebes (350 g ja pelades)
- 350 g de pèsols congelats
- 150 g d’enciam tallat en juliana fina
- 1 ou batut
- 2 llandetes de tonyina (de 70-80 g aproximadament cadascuna)
- Sal
- Oli
- Aigua*
*si els pèsols són massa durs, haurem d’afegir una mica d’aigua
Estris: olla
Elaboració:
1.- Talla la ceba en juliana fina i posa-la a coure lentament en un fons d’oli.
2.- Quan comence a transparentar, agrega els pèsols, la sal i l’enciam.
3.- Tapa i cou fins que els pèsols estiguen ben tendres. Si als pèsols els hi costa molt de coure, afegeix una mica d’aigua i cou-los fins que estiguen tendres.
4.- Un minutet abans de traure del foc, bat un ou com per a truita i tira per sobre dels pèsols. Remena fins que qualle.
5.- Apaga el foc, afegeix la tonyina escorreguda i torna a barrejar-ho tot.
Degustació: aquest és un dels farciment típics de les coques i els pastissets, encara que també queda molt bé acompanyant un tall de carn o de peix, un tros de botifarra (llonganissa) un ou poché.
Temps total: de mitja hora a una hora (dependrà de com siguen els pèsols de tendres)
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
2 comentaris :
M'encanta, records d'infància. laura
Publica un comentari a l'entrada