GALERIA DE FOTOS

diumenge, 16 de setembre de 2012

PÈSOLS AMB CEBA I TONYINA (farciment per a pastissets)

Quan vaig penjar les coques amb massa de llet i brandi, us vaig comentar que tant les coques com els pastissets es podien fer amb diferents farciments: amb tomacat, amb ceba, amb pèssols i ceba, amb bledes i espinacs, etc.

Avui hem fet pastissets i coques de cervesa i els hem farcit de tomacat, recepta que ja teníem al bloc, i de pèsols i ceba que expliquem com fer-ho aquí:

3-pesols ceba i tonyina

Ingredients:

  • 3-4 cebes (350 g ja pelades) 
  • 350 g de pèsols congelats
  • 150 g d’enciam tallat en juliana fina 
  • 1 ou batut
  • 2 llandetes de tonyina (de 70-80 g aproximadament cadascuna)
  • Sal
  • Oli
  • Aigua*

*si els pèsols són massa durs, haurem d’afegir una mica d’aigua

Estris: olla

Elaboració:

1.- Talla la ceba en juliana fina i posa-la a coure lentament en un fons d’oli.

3-pesols ceba i tonyina-1

2.- Quan comence a transparentar, agrega els pèsols, la sal i l’enciam.

3-pesols ceba i tonyina-2

3-pesols ceba i tonyina-2-3

3-pesols ceba i tonyina-2-2

3.- Tapa i cou fins que els pèsols estiguen ben tendres. Si als pèsols els hi costa molt de coure, afegeix una mica d’aigua i cou-los fins que estiguen tendres.

4.- Un minutet abans de traure del foc, bat un ou com per a truita i tira per sobre dels pèsols. Remena fins que qualle. 

3-pesols ceba i tonyina-3

5.- Apaga el foc, afegeix la tonyina escorreguda i torna a barrejar-ho tot.

3-pesols ceba i tonyina-4

Degustació: aquest és un dels farciment típics de les coques i els pastissets, encara que també queda molt bé acompanyant un tall de carn o de peix, un tros de botifarra (llonganissa) un ou poché. 

3-pesols ceba i tonyina-ppal2-

 

Temps total: de mitja hora a una hora (dependrà de com siguen els pèsols de tendres)

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

2 comentaris :

Anònim ha dit...

M'encanta, records d'infància. laura

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.