Una tapa ben senzilla que potser mai has pensat que la pots fer a casa.
Ingredients:
És molt típic demanar als bars una picadeta de polp a la gallega. Aquest d’avui però, un cop bullit l’hem passat per la planxa i això li dona un gust molt original i molt bo.
El polp bullit es troba a moltes botigues, el pots comprar i tenir-lo al congelador. Aquesta tapa és per tant ideal per quan tens convidats perquè només has de preocupar-te en l’últim moment de donar-li un cop de planxa al polp, posar una mica de pebre roig i regar-lo amb un bon oli d’oliva.
Ingredients:
-Per a acompanyar:
Estris: planxa
Elaboració:
1.- Posa les potes del polp damunt d’una planxa ben calenta. Torra-les fins que comencen a recargolar-se.
2.- Talla a rondanxetes una mica esbiaixades i posa en una plata. Empolvora amb pebre roig i posa-li un raig d’oli d’oliva.
3.- Serveix calent.
Temps total: 5 minuts
Bon profit!!
Aquí teniu una “picadeta” d’allò més fàcil: uns dàtils amb formatge crema i anous.
Ingredients:
*Els dàtils que hem utilitzat són els que hi ha a la part de davant de la foto. Són més suaus i no tan dolços com els secs que hi ha més darrere.
Elaboració:
1.- Obre els dàtils de dalt a baix només per un costat. Treu-los el pinyol i farceix amb el formatge. Col·loca una anou a sobre i serveix-los freds.
Nota: aquestos dàtils també queden bé amb crema de formatge roquefort. De vegades no sempre es troben esta mena de dàtils. Quan tingues ocasió de comprar-ne, els pots congelar perfectament i traure’ls una mica abans que els necessites.
Temps total: 3 minuts
Bon profit!!
Darrerament el Gin Tònic ha agafat una popularitat increïble, fins i tot m’ha acabat agradant a mi que fins ara, i permeteu-me la broma, em recordava més a una colònia que a una beguda. (Ara ja no pense així eh??). I és que ha canviat molt la forma tant de fer-lo com de servir-lo.
Està clar que després d’un bon àpat, un gin tònic és bastant digestiu. La versió de Gin Tònic que hem fet avui és una forma diferent de presentar-lo. Li pots oferir als teus convidats com aperitiu abans de dinar/sopar o per a després com unes “postres” lleugeres i digestives.
Proveu-la, és fàcil de fer i quedareu la mar de bé!
Ingredients per a 4 ó 5 gin tonics:
*Teniu en compte que per cada 100 ml de líquid necessitem un full de gelatina. Amb aquestes quantitats surten al voltant de 700 ml. (mira també la nota al final)
Estris: olla petita, bol amb aigua, gerra i recipients per posar la gelatina (glaçonera, copes, etc.)
Elaboració:
Fa uns dies, unes companyes de feina em van “suggerir” (m’ho prenc com una crítica constructiva), que de tant en tant posara alguna recepta per cuidar-se. Òbviament la manera més sana de cuinar és fer-ho tot bullit o a la planxa i per fer això calen poques instruccions.
No obstant, hi ha algunes receptes que tot i no estar bullides ni fetes a la planxa, poden ser saludables si et fas amb una bona paella antiadherent o un wok, ja que faràs servir molta menys quantitat d’oli.
La recepta d’avui és un plat molt senzill de fer i es pot menjar de moltes maneres: com la guarnició d’un tall de carn o de peix, amb un ou ferrat o poché (que és més sa), amb unes salsitxes (les del règim no feu cas d’aquesta opció) o per fer una truita.
A més de fàcil i sana, és una recepta que pots congelar i tirar d’ella quan no tingues temps de posar-te a preparar el sopar.
Queda doncs inaugurada la secció CuinaDiari SALUDABLE. Aviat revisaré les receptes que ja hi ha penjades al bloc per veure quina es pot incloure en aquesta categoria…
Ingredients:
Estris: escorredor, recipient per al microones, paella antiadherent
Elaboració:
Aquestes cassoletes de pollastre i beixamel són una mena de quiches individuals que es fan per aprofitar les sobres del pollastre del caldo. Si us agraden tant les quiches com les croquetes de putxero, estic segura que aquesta recepta us agradarà.
El farcit d’estes cassoletes és pràcticament la mateixa massa que es fa per a les croquetes amb una mica de bacon o pernil, i es posa sobre una base que es cou al forn i es gratina amb nata i formatge.
No us dic més, amb això ja us podreu imaginar si us agradaran...o no.
Ingredients per a 10 cassoletes: