GALERIA DE FOTOS

dijous, 10 de novembre del 2011

COM FER TORRADETES A CASA - EL DESTÍ D’UN PA ROÍN (DOLENT)

Mira que costa trobar un pa que valga la pena!!

L’altre dia volíem anar a sopar un entrepà, però finalment ens va entrar la mandra i vam dir: per què no comprem pa i ens el fem nosaltres a casa?  Dit i fet, de camí cap a casa vam passar per un forn que estava a punt de tancar i per aquest motiu ens van vendre 2 barres per un euro. Quin xollo!! –vam pensar...
Aquesta il·lusió es va esvair quan el pa va tocar les nostres mans: aquell no era un pa digne d’un bocata, seria una manca de respecte cap al companatge!!!

Tot i això, em negava a tirar a les escombraries aquell insignificant euro, així que se’m va passar pel cap tot allò que se’ls hi passava pel cap a les nostres àvies per no haver de llançar res en temps de mancança...pa ratllat?, una sopa de ceba?, una sopa d'all?, un salmorejo?... i em van venir al cap les torrades que es feia el iaio Sebastià. Recorde que sempre estaven allà, dins d’una bossa de roba penjada darrere de la porta de la cuina... 

Definitivament aquest seria el destí del meu pa roín.



Ingredients:

Pa de barra

Estris: ganivet de pa i safata de forn

Elaboració:

1.- Talla el pa en llesques de mig dit.

2.- Col·loca-les en una safata de forn.

3.- Enforna uns 20 minuts a 170º o fins que estiguen ben cruixents. 






4.- Deixa-les refredar i ja tindràs un pa torrat per a dies.


 

Nota: les llesques les pots fer més o menys primes depenent de per a què les vulgues. Si les vols per a canapè (com les de la foto), talla-les ben fines, sinó, les pots fer d’un dit. 




Temps total: 25 minuts

Bon profit!!

T’ha agradat la idea? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

dimecres, 9 de novembre del 2011

TÀRTAR DE SALMÓ MARINAT

Fa uns dies vaig penjar com fer salmó marinat i avui us presente una recepta on el podeu fer servir. Com ja us vaig comentar, el pots tenir fet al cogelador i si tens covidats, guanyaràs molt temps.



Ingredients per a 6 persones*:
  • 1 ou dur 
  • 4 cogombrets agredolços 
  • 1cullerada de tàperes 
  • 1 ceba tendra 
  • 300 g de salmó marinat a trossos, semicongelat** 
  • 2 cullerades de vinagre de Mòdena o de Xerès 
  • 2 cullerades d’oli d’oliva 
  • 3-4 cullerades de salsa Perrins 
  • 1 pessic de pebre 
(*) La quantitat de cada cosa, la pots variar al teu gust.
(**) el fet de que el salmó estiga semicongelat és per poder-lo tallar millor, si l’acabes de fer, no cal que el congeles però t’aconselle que el piques amb un ganivet i no amb la TMX.

Estris: TMX o un ganivet ben esmolat, bol per fer la barreja

Elaboració tradicional:

1.- Pica tots els ingredients ben menudets i posa’ls en un bol.

2.- Afegeix el suc de llima, l’oli, la salsa Perrins, la sal i el pebre. Remena bé.

3. Col·loca el tàrtar en un plat en forma de bola, o en forma de flam. Serveix fred acompanyant-lo de unes torradetes amb mantega

Elaboració amb TMX:

1.- Pica els ous i reserva.

2.- Pica els cogombrets, tàperes i ceba tendra, 3-4 segons a velocitat 3,5-4. Reserva.

3.- Afegeix el salmó, el suc de llima, l’oli, la salsa Perrins, la sal i el pebre. Programa 4 segons, velocitat 5, encara que si t’agrada més senceret fes-ho a velocitat 4. (A velocitat 5 queda prou desfet, i sinó també pots picar-ho amb un ganivet i deixar-ho al teu gust).

4. Col·loca el tàrtar en un plat en forma de bola, o en forma de flam. Serveix fred acompanyant-lo de unes torradetes amb mantega

Nota: Es pot fer també amb salmó fumat del que ja venen empaquetat.

Temps total: 10 minuts

Bon profit!!


Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

COM ESCALDAR TOMAQUES

És molt molest trobar-te les pells de la tomaca quan fas una salsa o una melmelada que en porta. Per això i com és un procés senzill i ràpid, us pose aquí com podeu escaldar les tomaques per evitar aquestes situacions:

Ingredients:
  • Tomaques ben bones i madures 
  • Aigua per bullir-les 
  • Aigua freda/ amb gel 

Estris: un cassó per bullir, un bol, un ganivet

Elaboració:

1.- Prepara aigua en un cassó que posaràs a bullir per una banda i per una altra, un bol amb aigua freda o inclús amb una mica de gel per quan traiem les tomaques.

2.- Mentrestant ves fent un tall en forma de creu en la pell de la base de les tomaques.

3.- Quan bulla l’aigua afegeix les tomaques i deixa-les en l’aigua bullint durant un o dos minuts.

4.- Amb l’ajuda d’unes pinces o d’una escumadora passa-les de l’aigua calenta a l’aigua freda que tens al bol.

5.- Trau-les de l’aigua freda i pela-les. Serà molt fàcil ja que la pell s’haurà després per si sola de la carn. Talla-li el peduncle.

6.- Si et cal per a la recepta, trau-li les llavors i les parts més dures del centre (especialment recomanat en cas que faces melmelada de tomaca).


Temps total: 10 minuts


Bon profit!!


Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

dijous, 3 de novembre del 2011

ROSES DE PASTA DE FULL I POMA

Esta és una d’aquelles receptes que pots fer en un tres i no res. És fàcil i queda molt vistosa. Només has de tenir pasta de full, pomes i melmelada...

Són ideals per a una visita de mitja tarda acompanyant-les d’un cafenet (cafetó).


Aquesta recepta la vaig agafar del blog Cuinant, que al mateix temps la va prendre de Auxdelicesdesgourmets. Aquestos la van fer a partir del blog Arhivafleurdesel i finalment, vaig acabar petant en una pàgina romanesa: Dulciurifeldefel.

Això dels blocs i la globalització és una passada!! Jo l’he modificat un poc i li he posat melmelada.

Ingredients per a 12 roses:

  • una làmina de pasta de full de forma rectangular
  • melmelada de préssec/ albercoc
  • 4 pomes menudes
  • 3 cullerades de sucre
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 tassetes d’aigua (o un raig de brandi)
Estris: bol microones, motllo de silicona dels de fer magadalenes


Elaboració:


1.- Renta bé les pomes i talla-les a quarts i cada quart a làmines molt finetes. (No es pelen).

2.- Posa-les en un bol apte per al microones juntament amb 3 cullerades de sucre, un raig de suc de llimona i l’aigua o brandi. Cou a potència 600 uns 8-10 minuts o fins que estiga blaneta. (Si no està fina ni blaneta, no la podrem doblegar).

3.- Trau les pomes del bol. Escorre-les sobre paper absorbent i deixa que es refreden un poc.

4.- Estén la làmina de pasta de full (si és rectangular posa més a prop teu la part estreta) i pinta tota la superfície amb la melmelada.

5.-Talla la pasta de full en tires de 1,5 cm d’ample de dalt a baix.

6.-Vés col·locant els trossos de poma començant des de dalt, amb la pell sempre a la mateixa banda i superposant-los una mica al llarg de cada tira. Si un cop feta la rosa veus que hi ha massa poma, trau un o dos trossos.

7.- Enrotlla i col·loca sobre un motllo de magdalenes (si en tens de silicona millor perquè sinó quedarà massa enganxat).

8.- Quan tingues totes les roses preparades, fica-les a dins del forn escalfat a 180º i cou fins que es dauren (uns 20 minuts aproximadament).



Nota: Aquestes roses de pasta de full queden molt bé acompanyades d’una crema anglesa, encara que soles també estan molt bones.

Temps total: 40 minuts aprox.

Bon profit!!

PASTÍS D'ANIVERSARI: TREN

Fa uns dies vaig penjar la recepta del bescuit amb iogurt i taronja. Sabeu com van acabar el tres pans de pessic?



Ja és el segon any que faig este pastís per a l’aniversari de la Laia. Va ser ella qui va voler repetir. És un pastís que no dona gaire feina, ja que fent 3 motlles estil “plum cake” ixen bastants porcions.


Ingredients*:

-Per al bescuit:
  • 250 g de sucre (2 mesures de iogurt) 
  • 1 taronja sencera de pell fina, especial per a suc 
  • 3-4 ous 
  • 80 g d’oli (1 mesura de iogurt escassa) 
  • 1 iogurt natural 
  • 250 g de farina (3 mesures de iogurt) 
  • 1 sobre de llevat Royal 
  • un pessic de sal 
*Quantitats per a un tren menut. Per a un més gran com el de la foto, duplica les quantitats.

-Per a la cobertura:

  • 30 g d’oli de girasol 
  • 250 g de xocolata Nestlé postres 
  • Xuxes: lacasitos, gominoles, “filipinos”, kit-kat o neules 

Estris: TMX per a barrejar o túrmix, 3 motlles allargats, ganivet

Elaboració:

-Per al bescuit: clica aquí per veure la recepta

-Muntatge del tren:

1.- Locomotora: Agafa el motlle més petit o el que t’haja pujat més. Talla-li un tros de dalt (número 1) i un altre tros per la part de darrere i dóna-li la volta (número 2). Munta’l com es veu a la foto. El tros número 1 no el farem servir. 



2.- Vagons: Amb els altres dos bescuits farem els vagons. Els pots buidar una mica fent una petita vora i que servisquen de contingut per posar-hi xuxes.

3.-Prepara la cobertura: Aboca l’oli en el vas i programa 4 minuts a 80 º C, velocitat 1. Vés agregant la xocolata en trossos i després programa 30 segons a velocitat 5-7-9, fins a obtenir una crema homogènia. Posa el bescuit a sobre d’una reixeta i cobreix-lo amb la cobertura de xocolata ajudant-te d’una espàtula o un pinzell.



Jo deixe un dels vagons sense pintar de xocolata ja que de vegades hi ha xiquets que tenen alguna alèrgia als fruits secs.

4.- Una vegada pintats, adorna’ls amb lacasitos i gominoles:

Les rodes (el nostre tren tindrà rodes): seran filipinos. Clava d’un costat a l’altre, un pal de broqueta. Talla si sobresurt molt i tapa amb una gominola per a que ningú es punxe.

Al voltant dels vagons pots ficar lacasitos. Posa’ls quan la xocolata encara estiga tendra i així s’enganxaran millor. NO ho poses a la nevera ja que els lacasitos se’t quedaran blanquinosos.

La xemeneia: poden ser filipinos i poses pel centre un pal de broqueta o una canyeta de les de beure. També pots posar neules.

Les xuxes del pastís que no pintem amb xocolata les clavarem amb furgadents.

Els vagons els pots unir amb barretes de kit-kat o amb neules.

Nota: A les fotos podràs veure tant el que vam fer l’any passat com el d’aquest any. Pots agafar la idea i decorar-ho al teu gust. 



Temps total: 45 minuts la coca + 30-40 minuts la decoració

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

LLOBARRO AMB BOTIFARRA DE CEBA (MORCILLA) I MELMELADA DE GERDS

Una bona opció per a quan tens convidats i no tens massa temps.

És un plat de contrastos, una barreja de sabors que a primera vista et pot tirar enrere però que si el proves, repetiràs!!

Si tens convidats i saps que els agrada el peix, no es quedaran indiferents.






Ingredients:
  • 1 llobarro/orada per persona en dos filets i sense l’espina 
  • 1 botifarra negra de ceba per persona ("morcilla)
  • Oli i sal 
  • Melmelada de gerds, nabius o qualsevol altre fruit roig 

Estris: planxa i paella

Elaboració:

1.- Escalfa la paella amb una mica d’oli. Fes la botifarra i esmicola-la.

2.- Fes el peix a la planxa posant-li una mica de sal.

3.- Mentrestant escalfa una mica la melmelada en una paella o al microones perquè es diluïsca una mica.

4.- Munta el plat: posa els filets de llobarro, després per damunt la botifarra desfeta. Decora amb la melmelada.

Fàcil? Ja em diràs!!

Gràcies Jordi!!

Bon profit!!

Temps total: 5 minuts

ARRÒS AL FORN

Aquesta entrada la vam publicar al novembre de 2011. Al juliol de 2013 vam sortir al Cuines de Tv3 i vam fer un Arròs al Forn. Si voleu veure una versió més actualitzada d'esta recepta, cliqueu aquí.



Una recepta molt valenciana...L'Arròs al forn.



Este arròs probablement és l’arròs que més m’agrada tant per menjar com per a cuinar-lo. De fet quasi tothom que ha vingut a casa a dinar, l’ha provat. És una mica laboriós perquè primer has de fer un caldo i després sofregir tots els ingredients de l'arròs, però mai falla i està boníssim!!

Ingredients per a 4-5 persones: 
  • 1-2 creïlles tallades a rodanxes (patates) (unes dues rodanxes per persona) 
  • 3-4 trossos de costella per persona 
  • 1 botifarra de ceba per persona (“morcilla”) 
  • 1 cabeça d’alls 
  • 400 g de cigrons cuits (1 pot) 
  • 70-100 g d’arròs per persona 
  • 1,5 mides de caldo* per cada d’arròs  
  • Colorant 
  • 1 tomaca tallada a rodanxes (tomàquet)


*Aquest arròs antigament era una recepta d'aprofitament, es feia amb les sobres del putxero: el caldo, els cigrons, la carn, etc. En aquesta versió més moderna, només utilitzem el caldo i amb la resta d'ingredients fem un sofregit. Amb un caldo cassolà sortirà molt bo, però si no tens temps, el pots comprar ja fet.

Estris: Paella, cassó + cassola de fang (diàmetre 36 a 40cm)

Elaboració:

1.- Encen el forn a 200º funció ventilador.

2.- En una olla daura els ingredients pel següent ordre: primer la costella amb la cabeça d’alls, desprès la botifarra de ceba (morcilla)  i finalment la creïlla (patata). Així que estiga cada ingredient, vés-lo traient i posant-lo en la cassola de fang excepte les creïlles (patates).

3.- Mentrestant, en una cassola, calfa el brou amb el colorant (una vegada i mitja el volum de l'arròs).

4.- Quan ja estiguen tots els ingredients sofregits, tira el cigrons (només perquè agafen una mica de temperatura) i l'arròs, i dóna unes voltes. D'aquesta manera l'arròs s'impregnarà de tots els olors i sabors del que hem sofregit i farà que el gra se segelle.

5.- Finalment posa l'arròs, els cigrons i l'oli del sofregit amb la resta de carn que ja havíem ficat a la cassola de fang i tira per sobre el caldo. Finalment els ingredients han de quedar arranjats així: la cabeça d'alls al centre i les botifarres, les creïlles i la tomaca al voltant.




6.- Fica al forn i deixa coure uns 20-25 minuts o fins que l'arròs estiga cuit i haja absorbit el caldo. Si veus que s'està torrant massa la superfície baixa la temperatura a 180º.
Ha de quedar una arròs ben sequet. Encara que tingues la sensació que li falta aigua, no li n’afegeixis més perquè es passaria l’arròs.
Es forma una capa d'arròs cruixent per sobre, però per dins queda un gra d'arròs sencer i molt gustós.




Nota: Estalviaràs temps si el caldo el fas prèviament, el dia d'abans o el pots tenir al congelador i quan hages de fer aquest arròs només et quedarà sofregir tots els ingredients i ficar-ho al forn.

Com ja he comentat, també pots posar caldo del que ja venen preparat...encara que, no et costarà massa fer-lo tu si fas el caldo fàcil de diari.

Nota per als que no viviu a prop de la C. Valenciana: en moltes carnisseries venen botifarra de ceba (la “morcilla”) però està adobada de manera diferent a com ho fan els valencians. Si vols aconseguir una botifarra que s’assemble a la nostra, al Mercadona en venen unes que no estan malament. Les trobareu a les neveres de la carn. Agafa les que estan fetes a Ontinyent o per Xest (si no m’equivoque). L’únic inconvenient que jo li trobe a aquestes, és que estan molt poc curades així que si pots, deixa-les penjades fora de la nevera durant un parell de dies per tal que s’assequen una mica.




Temps total: Amb el caldo fet = 30 minuts d’elaboració + 20-25 minuts de forn

Bon profit!!


Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta





TRUITA DE CANSALADA, BOTIFARRA I FESOLS (MONGETES)

Ens agrada molt anar a un baret menut que hi ha a prop de l’oficina de correus de Barcelona i on acostumem a demanar-nos entre altres picadetes una truita pareguda a aquesta. És diferent a les truites que jo estava acostumada a prendre però esta bona, bona.




Ingredients:

  • 2 talls de cansalada tallada a trossets menuts 
  • 100 g de botifarra catalana o salsitxa esmicolada 
  • 300 g de fesols blancs cuits (mongetes) 
  • 6 ous grans 

Estris: una paella i un bol


1.- Sofregeix la cansalada durant bona estona.

2.- Afegeix la botifarra fins que estiga dauradeta.

3.- Agrega els fesols que hauràs repassat amb aigua i dóna unes voltes.

4.- Mentrestant casca els ous a dins d’un bol. Agrega-hi el que has passat per la paella. Remena.



5.-Posa una mica d’oli on has fet el sofregit i aboca tota la barreja. Deixa que qualle. Dóna-li la volta.

6.- Seveix calenta.

Nota: Aquesta truita queda molt millor si l’ou el deixes una mica cruet.

Temps total: 20 minuts


Bon profit!!