Us porte una idea molt vistosa per un dinar o un sopar de pica-pica: unes espirals de pernil i formatge. La primera vegada que vaig fer-les, fins i tot vaig preparar la massa i tot i que eren impressionants, amb pasta de full de compra queden genials i són molt més ràpides de fer:
Ingredients per a 22 espirals:
- 1 làmina de pasta de full rectangular (275 g)
- 8-10 talls prims de formatge (gouda, havarti, etc.)
- 8-10 talls prims de pernil dolç
- 1 ou batut
Estris: safata de forn, làmina antiadherent o paper de forn, pot per barrejar l’ou, pinzell, ganivet, pals de broqueta
Com es fan les espirals de pernil i formatge:
1.- Encén el forn a 170 ºC funció ventilador + dalt i baix.
2.-Estén la pasta de full. Si veus que té alguna esquerdeta, passa un corró per sobre perquè quede ben llisa.
3.- Posa una capa de formatge per sobre de la pasta de full deixant un ditet a la vora de dalt però cobrint bé les vores de l’esquerra i la dreta. Fes el mateix amb el pernil.
4.- Casca un ou en un pot de vidre. Tapa’l i sacseja’ls fins que es barrege bé. Pinta la vora de dalt.
5.- Enrotlla per la part més llarga estrenyent bé per tal que quede un cilindre atapeït i ben segellat per la vora de dalt.
6.- Talla rodanxes d’un dit de gruix. Si fa calor, és convenient que poses el rotlle que has format una estoneta a la nevera per tal que es talle millor.
Un cop tallat, travessa l’espiral amb un pal de broqueta. Nosaltres ho hem fet així per servir-les en un menú de pica -pica però si vols, les pots deixar tal qual sense punxar.
Col·loca-les en una safata de forn. És important cobrir la safata amb una làmina antiadherent o un paper de forn perquè quan el formatge es fon, s’enganxa molt a la safata.
Pinta cada espiral amb ou.
7.- Enforna al voltant de 18-20 minuts a 170 °C o fins que veges que la pasta de full està cuita.
8.- Deixa refredar abans de servir.
Temps total: 30-40 minuts aproximadament + refredar
Nota: Aquestes espirals són una bona opció per a un dinar o sopar de pica-pica. Les pots tenir preparades unes hores abans i això et permet dedicar-li temps a altres plats que potser has de tenir calents en el moment de servir.
Pots provar amb altres farcits com:
- Sobrassada, formatge i una mica de mel,
- Paté i formatge
- Bacó i formatge
- Philadelphia i pernil,
- Olivada o pesto i anxoves,
- Pesto i fruits secs
- Espinacs saltats amb all i formatge de cabra
- Anxoves i tonyina
- Tomaca, orenga, pernil i formatge
…Com veus, la llista és interminable.
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!
I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.
Marta
1 comentari :
Molt bones i molt divertides! Fan molt goig!
Petonets i molt bona setmana,
Olga
Publica un comentari a l'entrada