GALERIA DE FOTOS

dilluns, 28 de maig del 2018

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE

Us porte una idea molt vistosa per un dinar o un sopar de pica-pica: unes espirals de pernil i formatge. La primera vegada que vaig fer-les, fins i tot vaig preparar la massa i tot i que eren impressionants, amb pasta de full de compra queden genials i són molt més ràpides de fer:

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-ppal2

Ingredients per a 22 espirals:

  • 1 làmina de pasta de full rectangular (275 g)
  • 8-10 talls prims de formatge (gouda, havarti, etc.)
  • 8-10 talls prims de pernil dolç
  • 1 ou batut

Estris: safata de forn, làmina antiadherent o paper de forn, pot per barrejar l’ou, pinzell, ganivet, pals de broqueta

Com es fan les espirals de pernil i formatge:

1.- Encén el forn a 170 ºC funció ventilador + dalt i baix.

2.-Estén la pasta de full. Si veus que té alguna esquerdeta, passa un corró per sobre perquè quede ben llisa.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-2

3.- Posa una capa de formatge per sobre de la pasta de full deixant un ditet a la vora de dalt però cobrint bé les vores de l’esquerra i la dreta. Fes el mateix amb el pernil.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-3

4.- Casca un ou en un pot de vidre. Tapa’l i sacseja’ls fins que es barrege bé. Pinta la vora de dalt.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-4

5.- Enrotlla per la part més llarga estrenyent bé per tal que quede un cilindre atapeït i ben segellat per la vora de dalt.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-5

6.- Talla rodanxes d’un dit de gruix. Si fa calor, és convenient que poses el rotlle que has format una estoneta a la nevera per tal que es talle millor.

Un cop tallat, travessa l’espiral amb un pal de broqueta. Nosaltres ho hem fet així per servir-les en un menú de pica -pica però si vols, les pots deixar tal qual sense punxar.

Col·loca-les en una safata de forn. És important cobrir la safata amb una làmina antiadherent o un paper de forn perquè quan el formatge es fon, s’enganxa molt a la safata.

Pinta cada espiral amb ou.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-6

7.- Enforna al voltant de 18-20 minuts a 170 °C o fins que veges que la pasta de full està cuita.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-7

8.- Deixa refredar abans de servir.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-ppal1-

Temps total: 30-40 minuts aproximadament + refredar

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari

Nota: Aquestes espirals són una bona opció per a un dinar o sopar de pica-pica. Les pots tenir preparades unes hores abans i això et permet dedicar-li temps a altres plats que potser has de tenir calents en el moment de servir.

Pots provar amb altres farcits com:

  • Sobrassada, formatge i una mica de mel,
  • Paté i formatge
  • Bacó i formatge
  • Philadelphia i pernil,
  • Olivada o pesto i anxoves,
  • Pesto i fruits secs
  • Espinacs saltats amb all i formatge de cabra
  • Anxoves i tonyina
  • Tomaca, orenga, pernil i formatge

…Com veus, la llista és interminable.

Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!

I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.

Marta

1 comentari :

La Cuina de l'Olga ha dit...

Molt bones i molt divertides! Fan molt goig!
Petonets i molt bona setmana,
Olga