Els flams són unes de les postres més socorregudes per quan tens convidats. Simplement has de barrejar els ingredients amb la batedora i coure’l al bany maria en un motlle caramel·litzat. El millor és preparar-lo el dia anterior i així reposa bé i pots dedicar-te a la resta de plats.
Aquest flam és una mica diferent dels típics de formatge perquè porta, a banda de mascarpone i llet condensada, formatge semicurat d’untar que li dona un sabor especial.
Ingredients per al flam de formatge (8 racions):
-Per a caramel·litzar el motlle:
- 150-200 g de sucre
- 3-4 cullerades d’aigua
- 1 cullerada de suc de llimona
-Per al flam:
- 4 ous grans
- 1 llauna de llet condensada menuda (397 g)
- 250 g de llet sencera (la mateixa mida del pot de la llet condensada)
- 1 terrina de formatge semicurat per untar (150 g)
- 1 terrina de formatge mascarpone (250 g)
Altres:
-Per al bany maria: 1,5-2 litres d’aigua o fins que cobrisca 3 dits del motlle
-Per a servir: nous caramel·litzades
Estris: cassó d’acer per a fer el sucre, espàtula/ cullera de fusta o de silicona resistent, batedora/TMX, bol ample per barrejar tots els ingredients, safata de forn fonda, motlle per a fer el flam (26x11 cm aproximadament)
Com es fa el flam de formatge:
1.- El flam el courem al bany maria per tant, posa una safata fonda a la part mitja del forn i aboca 2-3 dits d’aigua. Escalfa el forn a 180 ºC amb calor a dalt i baix.
2.- Fes el sucre cremat: en un cassó aboca el sucre, 3-4 cullerades d’aigua i una de suc de llimona. Remena i posa al foc. Quan comence a espessir i agafe un color daurat aparta del foc. Aboca’l al motlle amb molt de compte de no cremar-te.
3.- En un bol ample, aboca els ous, la llet sencera, el formatge curat en crema, el mascarpone i la llet condensada. Mescla amb una batedora fins que no queden grumolls. Fes-ho a velocitat baixa per tal que no es formen bombolles. Aboca en el motlle.
4.- Posa-ho a coure al forn al bany maria durant 45 minuts o fins que en introduir un pal de broqueta, aquest surta net.
5.- Deixa refredar i fica a la nevera un mínim de 4-5 hores. El ideal és fer-lo la nit d’abans.
6.- Serveix amb unes nous caramel·litzades.
Nota: Les nous caramel·litzades les pots tenir fetes amb antelació guardades en un pot de vidre o bé fer-les mitja horeta abans de servir el flam per tal que es refreden i estiguen ben cruixents.
Temps total: 15 minuts de preparació + 45 minuts de cocció+ un mínim de 4-5- hores de repòs*
*el més còmode és fer-lo el dia d’abans i així t’assegures que està ben reposat.
Alicia, muchas gracias por esta receta tan buena!! :-)
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!
I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada