GALERIA DE FOTOS

dimecres, 5 de novembre del 2014

POLLASTRE AL FORN AMB POMES I VI NEGRE

Si us diguera que podeu preparar en una hora un menjar fantàstic amb només tres ingredients no us picaria la curiositat per provar-lo? Doncs és el que em va passar a mi quan la meua amiga Alícia em va parlar d’esta recepta. I des d’aleshores molts caps de setmana la faig pel dinar de dissabte o de diumenge acompanyant el plat d’un puré de patata o unes patates duquessa.

Necessitaràs tan sols un pollastre, unes pomes i mitja ampolla de vi. Res més.

A més de la senzillesa en els ingredients, l’elaboració no té cap secret: farcim el pollastre amb poma, el posem en una plata de forn amb la resta de pomes, desprès reguem amb el vi i el forn fa la seua feina. Què et sembla? no la faries també?

6-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-ppal1

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pollastre de pagès sencer i net d’aproximadament 1300-1500 g
  • Sal i pebre
  • 4-5 pomes golden
  • 1/2 ampolla de vi negre

-Per a acompanyar:

Este plat queda molt bé amb puré de patata, o unes patates duquessa.

Estris: safata de forn metàl·lica, cordill per a lligar el pollastre, tisores 

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador + dalt i baix. 

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-1

2.- Talla una poma a quarts i la resta de pomes, per la meitat. Trau-los el cor. 

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-2

3.- Prepara el pollastre:

Posa-li sal per dintre. Fica-li trossos de poma a dins (tots els que càpien).

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-3-12-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-3-2

4.- Creua-li les cames i corda-li-les. Desprès vés lligant-lo amb el cordill perquè quede ben recollit, de dreta a esquerra i de dalt a baix. És important que la part fina de l’ala quede amagada per tal que no es creme. Posa’l en una plata metàl·lica que puga anar al forn amb la part dels pits cap avall i fica-li pebre i força sal per sobre.

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-4-12-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-4-22-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-4-32-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-4-4

5.- Col·loca les pomes al voltant. Fica al forn així tal quan (sense cap ingredient) durant 15 minuts.

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-5-12-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-5-2-

6.- En acabant trau la safata del forn i tira-li la meitat de l’ampolla de vi per sobre. Dóna la volta a les pomes i programa 45 minuts més. Per a un pollastre d’uns 2 kg, necessitaràs un quartet d’hora més. 

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-6-12-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-6-22-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-6-32-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-6-4

7.- Al pollastre no el “canviarem de postura” en tota la cocció però el pots anar regant de tant en tant amb el suc.

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-7

8.- Quan ja haja estat una horeta al forn el nostre pollastre ja estarà llest per a portar a taula.

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-8-12-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-8-2

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-ppal2

Nota: Fes el puré de patata mentre estiga el pollastre al forn.

Si vols donar-li a la recepta un aire més de festa, a banda del puré, fes una guarnició amb ceba tallada en juliana ben ofegadeta amb uns pinyons i unes prunes.  

2-1-Pollastre forn pomes cuinadiari-ppal3

Temps total: Preparació 15 minuts, cocció 1 h

**I què fem amb el vi que ens ha quedat?

Opció 1: te’l beus per a dinar

Opció 2: fas aquest Bescuit de Xocolata al Vi Negre

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-cuinadiari-ppal6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-ppal-tall

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a
Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

6 comentaris :

Alicia ha dit...

Hola Marta, que ilusion que hayas publicado esta receta. Yo la hago muy a menudo, incluso entre semana y para cenar, a mis hijos les encanta. Es tan sencilla........ Muchos besos

Marta CuinaDiari ha dit...

Es que lo tiene todo: está buenísimo y más sencillo imposible!! :-)

Mònica Tarradellas ha dit...

Aquest pollastres fa un goig!!!! Sembla mentida que amb tres ingredients es pugui fer un plat taaaan bo i vistós!!! Petons!

Tapa't de tapes ha dit...

Un pollastre fantàstic!! i aquest bescuit de vi, una temptació!!

Anselm ha dit...

Es senzill de fer i bo de menjar. Ho heu probat untant la pell amb llard i després salpebrar?. Enlloc de vi negre l'hi poso vermut i vi ranci....

Marta CuinaDiari ha dit...

Untar-ho amb llard sí que ho he provat, però t'agrafe la idea del vermut! ;.) GRacies per la visita Anselm!