Si us diguera que podeu preparar en una hora un menjar fantàstic amb només tres ingredients no us picaria la curiositat per provar-lo? Doncs és el que em va passar a mi quan la meua amiga Alícia em va parlar d’esta recepta. I des d’aleshores molts caps de setmana la faig pel dinar de dissabte o de diumenge acompanyant el plat d’un puré de patata o unes patates duquessa.
Necessitaràs tan sols un pollastre, unes pomes i mitja ampolla de vi. Res més.
A més de la senzillesa en els ingredients, l’elaboració no té cap secret: farcim el pollastre amb poma, el posem en una plata de forn amb la resta de pomes, desprès reguem amb el vi i el forn fa la seua feina. Què et sembla? no la faries també?
Ingredients per a 4 persones:
- 1 pollastre de pagès sencer i net d’aproximadament 1300-1500 g
- Sal i pebre
- 4-5 pomes golden
- 1/2 ampolla de vi negre
-Per a acompanyar:
Este plat queda molt bé amb puré de patata, o unes patates duquessa.
Estris: safata de forn metàl·lica, cordill per a lligar el pollastre, tisores
Elaboració:
1.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador + dalt i baix.
2.- Talla una poma a quarts i la resta de pomes, per la meitat. Trau-los el cor.
3.- Prepara el pollastre:
Posa-li sal per dintre. Fica-li trossos de poma a dins (tots els que càpien).
4.- Creua-li les cames i corda-li-les. Desprès vés lligant-lo amb el cordill perquè quede ben recollit, de dreta a esquerra i de dalt a baix. És important que la part fina de l’ala quede amagada per tal que no es creme. Posa’l en una plata metàl·lica que puga anar al forn amb la part dels pits cap avall i fica-li pebre i força sal per sobre.
5.- Col·loca les pomes al voltant. Fica al forn així tal quan (sense cap ingredient) durant 15 minuts.
6.- En acabant trau la safata del forn i tira-li la meitat de l’ampolla de vi per sobre. Dóna la volta a les pomes i programa 45 minuts més. Per a un pollastre d’uns 2 kg, necessitaràs un quartet d’hora més.
7.- Al pollastre no el “canviarem de postura” en tota la cocció però el pots anar regant de tant en tant amb el suc.
8.- Quan ja haja estat una horeta al forn el nostre pollastre ja estarà llest per a portar a taula.
Nota: Fes el puré de patata mentre estiga el pollastre al forn.
Si vols donar-li a la recepta un aire més de festa, a banda del puré, fes una guarnició amb ceba tallada en juliana ben ofegadeta amb uns pinyons i unes prunes.
Temps total: Preparació 15 minuts, cocció 1 h
**I què fem amb el vi que ens ha quedat?
Opció 1: te’l beus per a dinar
Opció 2: fas aquest Bescuit de Xocolata al Vi Negre
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
6 comentaris :
Hola Marta, que ilusion que hayas publicado esta receta. Yo la hago muy a menudo, incluso entre semana y para cenar, a mis hijos les encanta. Es tan sencilla........ Muchos besos
Es que lo tiene todo: está buenísimo y más sencillo imposible!! :-)
Aquest pollastres fa un goig!!!! Sembla mentida que amb tres ingredients es pugui fer un plat taaaan bo i vistós!!! Petons!
Un pollastre fantàstic!! i aquest bescuit de vi, una temptació!!
Es senzill de fer i bo de menjar. Ho heu probat untant la pell amb llard i després salpebrar?. Enlloc de vi negre l'hi poso vermut i vi ranci....
Untar-ho amb llard sí que ho he provat, però t'agrafe la idea del vermut! ;.) GRacies per la visita Anselm!
Publica un comentari a l'entrada