GALERIA DE FOTOS

dijous, 27 de novembre del 2014

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014

El post d’avui té la intenció de difondre la campanya del Gran Recapte d’Aliments que organitza el Banc dels Aliments i que este any se celebrarà este cap de setmana (28 i 29 de novembre).

El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra. El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades.

El Gran Recapte d'Aliments al 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1.000 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. En 2013 es van recolllir 3.634.000 kg en més de 1.900 punts de recollida amb l’ajuda de 20.000 voluntaris.

La fita per l’edició del 2014 és tornanr a superar els 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris. 
 

Aquest projecte té dos objectius essencials:
 
1) Recollir aliments nutritius de llarga durada com poden ser:

  • llegums,
  • conserves de peix i carn,
  • llet
  • oli.

2) Sensibilitzar i mobilitzar la població catalana sobre la realitat actual de pobresa al nostre país, i a la vegada, afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any.
 
Com ja hem dit, la recollida tindrà lloc els dies 28 i 29 de novembre i es realitzarà en els mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes. També es podrà fer mitjançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi:
https://www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/ 
 

Vols ser voluntari?

El Gran Recapte és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans que dediquen el seu temps, durant aquell cap de setmana, als Bancs d’Aliments. L'any passat van ser 20.000 voluntaris a tot Catalunya, aquest any els tornen a necessitar. Si vols ajudar-los a fer arribar aliments a qui més ho necessita, fes-te voluntari o coordinador d'un punt de recollida els dies 28 i 29 de Novembre.

Si vols registrar-te com a voluntari o coordinador segueix aquest  link: http://www.granrecapte.com/ca/voluntariat

O si vols, una altra manera d’ajudar és sent classificador i participaràs en la classificació dels aliments que s’hagen recollit (http://www.granrecapte.com/ca/classificador).

Bé, com veieu hi ha feina per a tots!

 

…I DES DELS BLOCS TAMBÉ PODEM COL·LABORAR CONTRA LA FAM:

Cuinadiari blocs vs la fam i gran recapte

Si tens un bloc també tens el teu espai gràcies a la iniciativa de Tiritiyam, Baixa Gastronomia, Delicies i DeCuina que van crear Blogs contra la fam. A través d’aquesta pàgina i també del facebook, animen als gastroblocaires a col·laborar en el Gran Recapte, difondre la campanya i publicar una recepta senzilla i econòmica amb algun o alguns dels aliments que es recullen aquest any. 

 

Participem tots en aquesta iniciativa tan solidària perquè ningú al nostre voltant es quede amb gana!

Nosaltres ja estem preparant la nostra recepta per a Blogs contra la fam!
I què farem? Doncs aviat ho sabreu! Us esperem!

Marta

 

Adresses d’interés:

http://blogscontralafam.blogspot.com/ 

https://www.facebook.com/blogscontralafam

http://www.granrecapte.com/ 

https://www.bancdelsaliments.org/

#blogscontralafam #GranRecapte2014 @GranRecapte

1 comentari :

lolines ha dit...

No tinc masa temps per colaborar com a voluntaria, pero colaboro a traves del blog i amb donacions al meu Supermercat habitual.