GALERIA DE FOTOS

dijous, 25 d’abril del 2013

CANELONS DE CREPES

A casa no acostumem a fer canelons de rostit. Quan parlem de canelons, realment parlem de crepes farcides de carn.

I no hi ha una millor excusa per mostrar-vos com els fem que la proposta mensual dels nois de Memòries d’una Cuinera: les Creps!

1-4-canelons crepes cuinadiari-ppal4-

creps

Ingredients:

-Per al farcit*:

  • 40 g de moixernons deshidratats (una mica d’aigua per a hidratar-los)
  • 6-8 cullerades salsa de tomaca fregida casolana o de compra**
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 carlotes
  • 3 grans d’all
  • 1 carabasseta
  • 1 kg carn picada (meitat vedella i meitat porc)
  • 2 grapats grans de pinyons
  • 60 g de brandi
  • 60 g d’aigua d’haver remullat els moixernons (aprox.)
  • Oli
  • Sal

*pots farcir les crepes amb els mateixos ingredients de la lasanya amb botifarra i ceps.

**si no tens salsa de tomaca feta o comprada, també podries posar una tomaca gran ratllada. L’única diferència és que hauries de deixar que es coguera una estona més.

-Per a la massa de les crepes***:

  • ½ litre de llet 
  • 3-4 ous 
  • 250 g de farina 
  • 40 g d’oli o mantega 
  • un polsim de sal

***aproximadament unes 15 crepes de 26 cm Ø

-Per a la beixamel:

  • 20 g d’oli
  • 50 g mantega
  • 70 g farina
  • 800 g llet
  • sal, pebre blanc i nou moscada

-Altres:

  • formatge per a gratinar

 

Estris: paella per a fer les crepes (26cm), batedora/túrmix, olla/cassola per a cuinar la carn, paella per a fer la beixamel, safata forn (30x20 cm) o motlles d’usar i tirar d’alumini

Elaboració pas a pas:

-El farciment:

1.- Rehidrata els moixernons amb aigua tèbia mínim durant una horeta.

1-4-canelons crepes cuinadiari-1-11-4-canelons crepes cuinadiari-1-2

2.- Si no tens feta la salsa de tomaca, vés fent-la en la TMX. (mira aquí la recepta). Si l’has de fer expressament, la que et sobre la pots congelar perfectament per a una altra ocasió o utilitzar tomaca natural i deixar que es cuine més temps.

3.- Pica bé la ceba, la carlota,  i l’all i daura’ls en una olla. Quan la ceba comence a transparentar afegeix la carabasseta també ben picada.

1-4-canelons crepes cuinadiari-3

4.- Quan la verdura estiga quasi feta afegeix la carn picada i els pinyons i cuina uns 5-7 minuts remenant perquè la carn no quede feta un bloc.

1-4-canelons crepes cuinadiari-41-4-canelons crepes cuinadiari-4-2

5.- Afegeix el brandi, els moixernons i part de l’aigua d’haver remullat els moixernons. Deixa uns 7-8 minuts més. (Si veus que queda molt eixut el farcit, posa-li més aigua o més brandi)

1-4-canelons crepes cuinadiari-5-11-4-canelons crepes cuinadiari-5-21-4-canelons crepes cuinadiari-5-3

6.- Finalment agrega la salsa de tomàquet, unes 6-8 cullerades, depèn de com vullgues la salsa i cuina uns minutets més.

1-4-canelons crepes cuinadiari-6-1

7.- Reserva.

1-4-canelons crepes cuinadiari-6-2

-Les crepes:

8.- Barreja tots els ingredients: Primer la llet i els ous, després l’oli i finalment la farina. Barreja bé (amb barnilles manuals, amb batedora o amb TMX) fins que obtingues una crema fina i sense grumolls.

9.- Deixa reposar la massa a la nevera d’una a dues hores.

10.- Per a fregir-les, unta una paella amb una mica d’oli amb ajuda d'un pinzell. També pots posar una mica d’oli/ mantega i treure el que sobre a una tasseta. (Això ho hauràs de repetir entre crepe i crepe).

11.- Amb un cullerot menut o una tasseta, aboca la pasta. Reparteix per tota la paella procurant que quede una capa molt prima. Quan estiga feta per una banda, tomba-la i fes-la per l’altra. Vés reservant-les en un plat i repeteix aquesta operació per a fer totes les crepes.

1-4-crepes-cuinadiari-coll

-La beixamel:

12.- Prepara la beixamel:

Elaboració en paella: escalfa la mantega i l’oli en una paella. Afegeix la farina i dóna-li unes voltes fins que es torre una mica. Afegeix la llet tèbia i remena constantment per tal que no es facen grumolls. Quan agafe consistència als 7-8 minuts, trau del foc. 

Elaboració amb TMX: Posa en el vas de la TMX l’oli i la mantega. Programa 2 minuts, varoma 100º, velocitat 3. Agrega la farina i ofega 2 minuts, 100º, velocitat 3. Afegeix la llet, el pebre blanc i la nou moscada i barreja uns segons a velocitat 6. Després programa 8 minuts, temperatura varoma, velocitat 4.

3-beixamel-cuinadiari

-El muntatge:

13.- Farceix els canelons. Afegeix una mica de beixamel perquè estiguen més melosos i tanca’ls donant-los la forma típica del caneló. Col·loca’ls sobre una plata que puga anar al forn.

1-4-canelons crepes cuinadiari-muntatge

14.- Cobreix amb la beixamel i si vols amb una mica de formatge ratllat. (Nosaltres els de la foto els hEnforna uns 5 minuts.em posat poqueta beixamel perquè es veiés què és, però cobreix-los amb la beixamel que has fet).

 

1-4-canelons crepes cuinadiari-ppal3

Nota: Per estalviar temps, pots preparar el farcit amb antelació i tenir-lo al congelador. El dia que els vullgues fer, el treus i només hauràs de fer les crepes i la beixamel.

Temps total: Farcit: 40 minuts (es pot fer amb antelació); Crepes: repòs 1 hora; 20 minuts fer-los; Beixamel: 10 minuts; Forn: 5-10 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

14 comentaris :

Cristina ha dit...

Ostres, canelons de crepes!! Quina bona idea, han de sortir boníssims! :P

Ja els provarem, perquè tinc la sensació de que a casa els encantaran, seran la bomba! hehehe

Una abraçada!!

Tapa't de tapes ha dit...

Molt bona proposta!! Tindrem creps per donar i vendre, aquest mes! Cap problema, a casa ens encanten! Petons i bon cap de setmana.

Pumuky ha dit...

Però què original!

I quina bona pinta fan, aquests canelons s'hauran de tastar!

Petons!

Mercè ha dit...

El tema del crep és tan versàtil... En menjaria a totes hores. Molt bona pensada. Petons i que tinguis un bon cap de setmana.

Coses de Llàbiro ha dit...

Doncs jo vaig tastar uns canelons, de rostit, amb creps i em van agradar molt també.
Moltíssimes gràcies per participar.

Mònica Tarradellas ha dit...

Mare de Déu! Quina combinació més genial! Canelons i crêppes! Dues de les menges més bones del món! Això no m'ho perdo! Una abraçada!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No els he fet mai amb la massa de les crêpes, però no fa falta res més que veure les fotos per saber que estàn bons.
Petons.

Unknown ha dit...

Quina gran idea perquè a mi fer canelons sempre m'ha semblat que porta molta feina i la veritat és les crêpes es fan en un moment. Et convidem a visitar-nos en www.quinabonpinta.blogspot.com

trifasic de baileys ha dit...

fantastic plat! les creps son tan versatils que les pots usar com vulguis! petons

esborrar ha dit...

Molt bona idea! El farcit deu quedar bo amb creps o amb canelons normals, fantàstic!
Marta

Roser ha dit...

uauu! Aquesta recepta de creps m'ha agradat molt! T'ha quedat genial i segur que bonissim! petons

La Cuina Violeta ha dit...

Marta, uns canalons deliciosos. Jo també els he fet alguna vegada amb creps salades. I és veritat que queden boníssims.
Feliç setmana,
Nani

Judith ha dit...

Aquests canelons si que me'ls menjava Marta!!! Una molt bona idea. Moltíssimes gràcie sper participar. Petonets

Laia* ha dit...

M'ha encantat aquesta idea, Marta!! Aquests canelons han d'estar boníssims! Si pogués me'ls dinava d'aquí una estona!
M'apunto la idea per sorprendre la meva parella, segur que li encantarà!!

Molts petons ^^