El Salmó amb Torró és una recepta bastant socorreguda per fer al Nadal. No dóna massa feina perquè la seua elaboració és molt senzilla i es fa en poc temps. La idea la vaig traure d’uns llibrets que va publicar fa molts anys per aquestes dates un conegut supermercat.
Ingredients:
- 1 ceba gran
- 4 filets de salmó
- 1/2 pastilla de torró de Xixona
- 200 ml de nata líquida (si vols la salsa més líquida, pots afegir també una mica de llet al teu gust)
Estris: batedora i got batedora, paella, safata de forn
Elaboració:
1.- Talla la ceba i sofrig fins que estiga ben feta. Posa en un colador per treure l’excés d’oli i reserva-la en una font o una safata que puga anar al forn.
2.- En la mateixa paella on has fet la ceba, daura un poc el salmó pels dos costats però deixant l'interior encara cruet.
3.- Col·loca damunt de la ceba.
4.- Tritura el torró tallat en trossos juntament amb la nata líquida. En aquest punt pots posar-li la salsa per damunt al salmó o bé escalfar-la i servir-la a part (mira la nota*).
5.- Enforna a 180º fins que el salmó s'haja fet per l'interior (5-7 minuts).
Suggeriment: Si ho prefereixes, es pot substituir el salmó per un altre peix blau com l’orada o el llobarro.
Nota*: Com ja hem comentat al punt 4, la salsa es pot servir per sobre del peix quan aquest es cou al forn o bé servir-la a part. Fins i tot, si es vol fer una versió més lleugera, es pot prescindir de la nata i posar només una mica de torró esmicolat per sobre del salmó. Com podeu veure a la foto d’aquí baix, hem fet el salmó amb una mica de torró per sobre i hem servit la salsa a part perquè cadascú se la pose al seu gust.
Aquest és un plat molt bo però contundent, per tant, si el vols fer, intenta que els altres plats siguen més lleugers. Una altra cosa que pots fer és servir-ho en platets o en culleres de degustació per així poder oferir als teus convidats un menú més variat.
Temps total: 30 minuts aproximadament
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
4 comentaris :
estic al·lucinant! mai a la vida havia vist barrejar el salmó amb el torró!!! és que no m'ho puc ni imaginar, però si dius que és bo m'ho crec, ara només em falta fer la prova, que la faré la faré, m'has obert la curiositat! petons
Qué bo! Tinc pendent un llenguado amb torró que vaig tastar a agramunt i em va encantar. Vull fer-ho a casa però veig que amb el salmó també quedaria perfecte! Qué original!
Moltes gràcies per la recepta!em va sortir prou bé i vaig aconseguir el meu objectiu fer alguna diferent i a sobre fàcil.
La veritat és que és una recepta molt fàcil i ràpida però arriscada alhora per això jo recomane la salsa a part. Tot i així, el contrast de la salsa amb mesura és molt bo! Gràcies pel teu comentari. Marta
Publica un comentari a l'entrada