GALERIA DE FOTOS

divendres, 13 de juliol del 2012

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE CIRERES

Una recepta molt fàcil que tindreu preparada en 15 minuts…

2-1-filet iberic salsa cireres-ppal-

Ingredients per a 4 persones:

-Per a la salsa:

  • 300 g de cireres
  • 8 cullerades soperes d’aigua
  • 4 cullerades soperes de sucre
  • 4 cullerades de vinagre de vi blanc

-La carn:

  • 2 filets de porc ibèric*

*val la pena que ho fages amb filet de porc ibèric ja que és molt més tendre i no para tant eixut com el filet normal

Estris: estri per espinyolar les cireres, paella, planxa

Elaboració:

1.- Renta bé les cireres i trau-los el pinyol. Si pots, fes-te amb un estri per espinyolar les cireres. Et serà útil no només per fer receptes amb cireres sinó també si tens xiquets, perquè se les puguen menjar llevant-los el pinyol i no s’ennueguen.

2-1-filet iberic salsa cireres-1

2.- Posa tots els ingredients de la salsa (cireres, sucre, aigua i vinagre) en un cassó o una paella. Porta a ebullició i després deixa-ho a foc fluix uns 10 minuts fins que les cireres s’estoven. Remena de tant en tant.

2-1-filet iberic salsa cireres-2-12-1-filet iberic salsa cireres-2-22-1-filet iberic salsa cireres-2-32-1-filet iberic salsa cireres-2-4

3.- Talla els filets a medallons i passa’ls per la planxa.

2-1-filet iberic salsa cireres-3-12-1-filet iberic salsa cireres-3-2

4.- Serveix la carn amb la salsa per sobre.

Més fàcil impossible!!

Nota: Esta salsa també queda molt bé amb peixos blaus com el salmó o el llobarro

Temps total: 15 minuts

Bon profit!!

L’ingredient del repte del 15 d’este mes dels Blocs Xocolata Desfeta i Els fogons de La Bordeta són les cireres.

calendari_juliol2012

Aquesta vegada, si m’encante quasi no trobe cireres per presentar la meua proposta perquè ja estem fora de temporada … i el que més greu em sap és que no he pogut fer la recepta amb Cireres de la Muntanya d’Alacant, especialment amb les dels meus amics de Benissivà, a la Vall de Gallinera, unes cireres espectaculars i una Vall de les més boniques que conec!!

 

cireres muntanya alacant-

Una abraçada des d’aquí per a l’Eva, l’Òscar, la Sara, l’Elsa, l’Elvira, l’Àlvaro… i tota la colla d’allà baix!!

Esta recepta va per vosaltres!!

Marta

6 comentaris :

llimaverda ha dit...

el aparatet de llevar el pinyol el vuic!!!què bo, amb la salseta, he de provar-ho, bsts

La Cuina Violeta ha dit...

Ai Marta, quina salsa més bona. I el filet de porc m'encanta. Un plat que queda molt bé.
Una abraçada,
Nani

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Un plat de diumenge, boníssim!! La salseta per sucar-hi pa!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Fórmules Culinàries ha dit...

Una salsa tant fresqueta ha de lligar a la perfecció amb aquesta carn!!
Amb lo bó que està el filet de porc amb aquesta salsa ha d'estar deliciós!!
Ptns!!

Elena Machín ha dit...

Qué buena la maquinita para quitar los huesos. La había visto en las tiendas pero nunca imagine lo práctica que podría ser hasta que he tenido que hacer un plato con cerezas. Me gusta tu receta.

Marta CuinaDiari ha dit...

L'estri de treure el pinyol és molt útil tant per utilitzar les cireres per cuinar com per a que els nens se les mengen amb tota seguretat i tranquilitat de que no s'ennuegaran. La salsa és facilíssima!
Marta