GALERIA DE FOTOS

dimecres, 18 de juliol de 2012

AMANIDA DE PATATA (CREÏLLA) AMB PICADA DE VARIANTS

Avui portem una altra recepta molt adient per fer-la a l’estiu. És una versió de la típica “ensaladilla rusa” però a la que afegim variants picades que li donen un toc avinagrat diferent i molt bo.

1-1-amanida patata i variants-

Ingredients:

  • 4 creïlles (patates) grans
  • Aigua (la necessària per cobrir les patates fins la meitat i per a bullir els ous)
  • 4 ous
  • 3 llandes de tonyina de les menudes (de les de 80 g)
  • 1 pot d’olives (150 g escorregudes)
  • 1 pot de picada de variants en vinagre (*)
  • maionesa al gust

(*) És del Mercadona, posa “Picadillo de Variantes”. No acostume a anomenar marques, però aquest tipus de picada només l’he vista en este supermercat. És molt típic al P. Valencià menjar envinagrats: cebes en vinagre, pebrera verda, coliflor, carlota, tomaques verdes, raïmet de pastor, etc. Esta picada només porta cogombrets i carlota.

1-1-amanida patata i variants-ing

Estris: recipient per a microones, cassó per a bullir els ous, bol

Elaboració:

-Bullir les creïlles:

1.- Renta bé les creïlles i posa-les en un recipient que puga anar al microones. Les bullirem de la mateixa manera que quan fem el puré de guarnició. Cobreix amb aigua fins a la meitat. Fica-les al microones tapades i programa 15-20 minuts (jo ho faig a 600W de potència). Trau-les del micro amb cura de no cremar-te. Comprova que estan fetes punxant-les amb un ganivet i deixa-les refredar.

1-1-amanida patata i variants-1-11-1-amanida patata i variants-1-2

-Els ous bullits:

2.- Mentres es fan les creïlles, bull els ous. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant 20 minuts calculats des del principi ó 10 minuts des que comença a bullir l’aigua.

1-1-amanida patata i variants-2

-Barrejem tots els ingredients:

3.- Quan estiguen fredes les patates i els ous, pela-ho tot i talla-ho a trossets de la mida que més t’agrade. Posa-les en un bol i vés afegint la resta d’ingredients ben escorreguts:

creïlles, ous, tonyina, olives, variants i maionesa

1-1-amanida patata i variants-3-11-1-amanida patata i variants-3-21-1-amanida patata i variants-3-31-1-amanida patata i variants-3-41-1-amanida patata i variants-3-51-1-amanida patata i variants-3-6

4.- Remena bé, tapa amb film transparent i deixa una estona a la nevera.

5.- Serveix freda.

Temps total:

30-40 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

6 comentaris :

Tapa't de tapes ha dit...

A mi m'agraden molt els envinagrats, Marta, o sigui que aquesta ensaladilla la trobo fantàstica. I el pas a pas que ens ensenyes és molt il·lustratiu, per a no deixar-nos res! Petons

La Cuina Violeta ha dit...

Marta, ara amb la calor aquests plats són els que ens venen de gust. Envinagrats? sempre vaig picant mentre cuino: quin vici!
Bon cap de setmana,
Nani

llimaverda ha dit...

biníssim, m´encanten els variants, sempre li pose a la ensaladilla, bsts!!!

Cósima Piovasco ha dit...

Qué buena idea la de añadir variantes en vinagre. Genial.

Fórmules Culinàries ha dit...

Ara venen molt de gust les amanides de patata.
És curiós com canvien algunes paraules!

Marta CuinaDiari ha dit...

...i arribar a casa i tenir-ho tot preparat, ben fresquet...
Anna i Cristina, espere que tot i canviar les paraules m'entengueu no?? je, je :-)