GALERIA DE FOTOS

dimecres, 11 de juliol del 2012

GASPATXO ANDALÚS

A l'estiu ve molt de gust fer receptes fresquetes, sobretot amb les tomaques tan bones que hi ha en aquesta època.

1-2-gaspatxo-ppal

Ingredients: (1)

  • 1 kg de tomaques madures amb pell (2)
  • 1 gra d'all (sense el germen de dins)  1-2-gaspatxo-ing
  • 50 g de pebrera verda
  • 50 g de pebrera roja
  • 40 g de ceba (jo la pose en vinagre per tal que no repetisca)
  • 70 g de cogombre
  • 8 glaçons o 200 g d'aigua ben freda (3)
  • 30-40 g de vinagre de vi blanc/ de Xerès (3)
  • 50 g d’oli d’oliva verge extra (3)
  • Sal
  • Opcional: rostes de pa

(1) Per servir, reserva una mica de la verdura tallada molt menuda per posar-la per sobre del gaspatxo.

(2) Si ho fas amb túrmix o no vols trobar-te restes de pells, escalda les tomaques i pela-les com ja vam explicar en el post de com escaldar tomaques.

1-2-gaspatxo-ing2

Si ho fas amb TMX no caldrà que les peles.

1-2-gaspatxo-1

(3) Les quantitats d’oli, vinagre i aigua, adapta-les al teu gust.

Estris: TMX o túrmix

Elaboració:

1.- Talla les verdures en 3-4 trossos i posa-les al vas. Programa 30 segons a velocitat 5.

2.- Programa de nou 3 minuts, velocitat 10.

3.- Afegeix el gel i programa 2 minuts en velocitat 10.

1-2-gaspatxo-3

4.- Finalment afegeix l’oli, el vinagre i la sal i tritura a velocitat alta durant 30 segons. (afegint l'oli al final, conservarà un color roig més potent)

1-2-gaspatxo-4

5.- Serveix fred, amb trossets de la verdura picada i rostes de pa. També queda bé amb trossets de pernil salat i ou ratllat com fem amb el salmorejo amb uns llagostins bullits.

1-2-gaspatxo-ppal2

Nota: Si vols que la ceba no repetisca tant pots posar una cebeta en vinagre i reduir la quantitat total de vinagre. Si no en tens, pots treure-li la fortor tallant-la i deixant-la una estona amb molta sal. Després l’esbandeixes i si encara tens temps, la deixes amb vinagre fins que la vages a utilitzar.

1-2-ceba vinagre

Si vols el gaspatxo més roig, posa l’oli al final i barreja-ho a velocitat 2 només uns segons.

El gaspatxo està millor si el deixes reposar.

Es pot servir en gots menuts com a part d’un menú degustació.

Temps total: 10 minuts + repòs en frigorífic

Bon profit!!

Aquest és per a tu Pili!! Guiño

7 comentaris :

Tapa't de tapes ha dit...

Deliciós, Marta. I les fotos t'han quedat molt boniques!!! Petons

llimaverda ha dit...

boníssim i fresquet!!! amb la calor que fa, ideal, bests

JUEGO DE SABORES ha dit...

El gazpacho en esta época es ideal! Nosotras le hemos hecho de remolacha!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

Anònim ha dit...

Jaaaaa...gràcies bonica...petons a mogollonnnnnnnnn
Pili C.

La Cuina Violeta ha dit...

Marta, ara a casa comencem a tenir els nostres tomàquets i fem gaspatxos a punta pala. Entren tan bé.
Aquest que has preparat deliciós i és que la TMX deixa una textura bonísima.
Nani

Mirela ha dit...

Tot i que avui no feia tanta calor, hem fet un dinar lleuger amb aquest gaspatxo com a protagonista, i ens ha sortit molt bo!

Marta CuinaDiari ha dit...

Què bé!! i amb la maquineta nova que teniu segur que ha eixit boníssim!! Marta