GALERIA DE FOTOS

dimecres, 13 de juny del 2012

PEBRERA VERDA I ALBERGÍNIA DE GUARNICIÓ

3-alberginia pebrot guarnicio-ppal-ET

Fa uns dies, unes companyes de feina em van “suggerir” (m’ho prenc com una crítica constructiva), que de tant en tant posara alguna recepta per cuidar-se. Òbviament la manera més sana de cuinar és fer-ho tot bullit o a la planxa i per fer això calen poques instruccions.

No obstant, hi ha algunes receptes que tot i no estar bullides ni fetes a la planxa, poden ser saludables si et fas amb una bona paella antiadherent o un wok, ja que faràs servir molta menys quantitat d’oli.

La recepta d’avui és un plat molt senzill de fer i es pot menjar de moltes maneres: com  la guarnició d’un tall de carn o de peix, amb un ou ferrat o poché (que és més sa), amb unes salsitxes (les del règim no feu cas d’aquesta opció) o per fer una truita.

A més de fàcil i sana, és una recepta que pots congelar i tirar d’ella quan no tingues temps de posar-te a preparar el sopar.

Queda doncs inaugurada la secció CuinaDiari SALUDABLE. Aviat revisaré les receptes que ja hi ha penjades al bloc per veure quina es pot incloure en aquesta categoria…

Ingredients:

  • 2 albergínies grans tallades a daus
  • 6 pebreres verdes italianes
  • Sal
  • Oli

Estris: escorredor, recipient per al microones, paella antiadherent

Elaboració:

1.- Talla l’albergínia a daus menuts. És convenient que ho fages amb un ganivet de serra perquè al tallar la pell no rellisque i no et talles. Posa-la durant uns minuts en un colador amb un poc de sal per tal de treure-li l’amargor. Repassa-la amb aigua.

3-alberginia pebrot guarnicio-01-ETI

2.- Posa l’albergínia ben escorreguda en un recipient apte per al microones i cou-la (tal qual, sense oli ni res) uns 5-7 minutets. D’aquesta manera agafarà menys oli després.

3-alberginia pebrot guarnicio-2-ETI

3.- Mentrestant vés tallant la pebrera també a daus. Fica oli en una paella i sofregeix-la una mica fins que solte un poc l’aigua. 

3-alberginia pebrot guarnicio-1-ETI

4.- Després agrega l’albergínia. Rectifica de sal i deixa coure a poc a poc fins que les verdures estiguen fetes.

3-alberginia pebrot guarnicio-3-ETI

Degustació: com ja hem dit abans aquesta guarnició queda molt bé acompanyant un tall de carn o de peix, un tros de botifarra (llonganissa) o amb ou poché. Aquí teniu algunes idees…

3-alberginia pebrot guarnicio-ou poche3-cassoleta salsitxa amb alberginia pebrera guarnicio-ppal-ETI

Temps total: 35-40 minuts

Bon profit!!

1 comentari :

llimaverda ha dit...

sempre ho faig amb pebrera rotja, hauré de canviar, besets!!!