A Memòries d’una Cuinera aquest mes ens proposen que fem una recepta amb Ous farcits. M’ho han posat difícil perquè no sóc gaire amiga dels ous bullits. Per això he fet una petita trampa i he fet uns Scotch Eggs, que hem rebatejat amb el nom d’Ous Farcits Invertits perquè porten l’ou bullit per dins i el farcit per fora, és a dir, van “emmascarats” amb carn picada i s’arrebossen com una croqueta.
L’origen sembla bastant incert i tot i dir-se “Scotch” diuen que es van inventar a Londres.
Al Regne Unit la gent acostumava a prendre-se’ls freds quan anaven de pícnic, normalment acompanyats d’una amanida i salses com mostassa, quetxup, etc. A nosaltres però, ens agraden molt més acabadets de fer.
Els Scotch Eggs es poden fer de moltes maneres:
- amb ous de gallina/ amb ous de guatlla,
- amb carn de salsitxa o botifarra/amb carn adobada per nosaltres,
- arrebossats amb pa ratllat “convencional”/ arrebossats amb panko,
- fregits/ al forn.
Després de provar-los de tantes formes la que més ens agrada a nosaltres és amb ous de guatlla (no són tan pesats), arrebossar-los amb panko (un tipus de pa ratllat que li donarà a aquestos ous un toc súper cruixent) i fregir-los i menjar-los calents. La carn la deixe a la vostra elecció. Si l’adobeu vosaltres li donareu un toc més personal, però també és cert que si tens xiquets amb la carn de botifarra o salsitxa tens el tret assegurat ja que no queda tan forta per la ceba...it is up to you!!
Ingredients:
- 4 ous de gallina ó 12 ous de guatlla
- Aigua per bullir-los
- Carn:
450-480 carn de botifarra o salsitxa ó |
|
*Per a cada ou de gallina necessitarem aproximadament 100-120 g de carn, Per a un ou de guatlla necessitarem de 40-50 g de carn. |
- farina amb una mica de sal i pebre
- 1 ó 2 ous de gallina per l’arrebossat
- pa ratllat/panko
- salses: mostassa, quetxup, salsa ranxera, etc
- puré de creïlles (patates), una amanida, etc.
Estris: olla per a bullir els ous, paper film, paella/ safata forn
Elaboració:
1.- Si decideixes adobar tu la carn, fes-la ara: pica la ceba ben menuda. Posa la carn en un bol i afegeix les espècies, la salsa Perrins, la mostassa i la sal. Si no vas a fer la recepta ara, pots deixar la carn macerant una estona en la nevera. Si utilitzes carn de botifarra, t’estalvies este pas.
2.- Posa els ous a coure. Quan l'aigua trenque a bullir, calcula uns 5 minuts per als ous de gallina o un minut i mig per als de guatlla. No necessitem que estiguen fets del tot per dins sinó que sobretot la clara estiga quallada per poder-los pelar.
Trau-los i posa’ls en aigua ben freda o amb gel.
Quan estiguen freds, pela’ls amb molta cura de no trencar-los.
3.- Pesa la carn que necessitaràs per a cada ou. Agafa un tros de film transparent, posa la carn a sobre i aixafa amb una forquilla intentant que tot tinga el mateix gruix.
4.- Passa els ous per la farina. Posa’l damunt de la carn i ajuda’t del film per a donar-li forma. Han de quedar ben redonets.
(Si volgueres deixar la feina avançada perquè has de preparar més coses, en este punt els podries deixar a la nevera embolicats amb el film transparent i en l’últim moment fer l’arrebossat)
5.- Una vegada estiguen tots embolicats amb la carn, passa’ls per l’ou batut i després pel pa ratllat/ panko.
6.- Ara has de decidir si vols fer la versió més sana o la menys sana. Es poden fregir en abundant oli calent o es poden fer al forn. Jo, encara que m’agrada menjar bastant sa, reconec que fregits m’agraden més i d’aspecte també queden millor. Si els fas amb paella, fregeix-los durant uns 7-10 minuts, o fins que cregues que estan fets.
Si decideixes fer-los al forn, col·loca’ls en una safata i pinzella les boles amb una mica d’oli. Enforna durant 15-20 minuts a 200º fins que veges que estan cruixents i la carn està feta. Gira’ls de tant en tant perquè es dauren per tots els costats.
8.- Serveix-los calents, partits per la meitat amb mostassa i/o quetxup i un puré de creïlles o una amanida.
Temps total: 45 minuts-1 hora
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!
I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.
17 comentaris :
jo tampoc sóc de molts ous bollits, però d´aquesta manera sí que els faré, besets!!!
i als xiquets també els agradaran!
Guau, quina recepta més bona, això ho he tastat fa molt de temps però en forma de pilota gran. Els haurem de fer, semblen molt bons
Es que si els fas amb ous de gallina ixen molt grans! Sembla que haja de costar però no costa res fer-los. Marta
marta, aquest cop t'has superat! no havia vist mai aquest tipus de recepta i m'ha agradat moltíssim! apuntada. Moltes gràcies per participar. Petonets
gràcies!! aviam si us animeu a fer-la!! Este mes mho heu posat complicat perquè lo de l'ou bullit amb maionesa no és lo meu!!
Què original!!!no ho haviem vist mai!!!ho haurem de tastar!!!
Petonets!
Fa molt de temps que els tinc pendents i no m'acabo d'animar però t'he de dir que veure el teu "pas a pas" m'ha agradat molt, m'ha aclarit dubtes.
Quina presentació tan xula!
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
Estan molt bons tan com un aperitiu com per a sopar!! aviam si t'animes!
Doncs ara ja no tens excusa! ara a esperar el proper repte...
quina recepta més original i el aspecte es fantàstic!M'emporto la recepta.
Palmira
m'agradat molt aquesta recepta perque sempre estic per la mescla, i l'innovació que comporten les altres cultures. Em sembla que deuen quedar bonsísims, i jo me'ls apunto.
el permís el tens!!
No els coneixia però ara mateix me'n menjaria un. Tenen molt bona pinta! Crec que els faré algun dia d'aquests. I el pas a pas, molt ben explicat, amb unes fotos utilíssimes!
He conegut el teu bloc per Memòries d'una cuinera i m'ha agradat molt. Ja tens una seguidora més!
Marta
Moltes gràcies Marta!! ara mateix vaig a veure't jo també!!
Qué buenos. Me encanta tu receta. Además, las explicaciones y el paso a paso es genial. Me la copio. Enhorabuena.
Cap problema! ya me dirás si te gusta. Marta
Publica un comentari a l'entrada